Resor till Geneve

Geneve är nog den mest kända staden i Schweiz. Det är här Genevekonventionen hålls, vilken består av ett antal stadgar och protokoll som definierar soldaters rätt i krigstider och erbjuder skydd för de som är skadade, samt tillhandahåller extra försvar för de civila invånare som finns kring en krigszon. Den första stadgan skapades 1864, men när folk refererar till genevekonventionen så är det 1949 års uppdatering av dessa stadgar och protokoll man syftar på, som trädde i kraft efter andra världskriget.

Genève är en av de vackraste städerna i Europa. Här kan du ta en båttur över Genèvesjön, promenera genom Jardin Anglais eller vandra längs gatorna i Carouge-området. Kulturälskare har en överväldigande mängd museer och gallerier att besöka, där de kan se konstverk och föremål från hela världen. Shoppare kan utforska de hundratals affärer och butiker som kantar gatorna eller besöka marknaderna.

Geneve ligger även perfekt till för de som vill utforska alla övriga attraktioner Schweiz har att erbjuda. Besök medeltida Chateau de Chillon, res till Alperna eller utforska Gruyeres-regionen och gå på ostprovningar. På kvällen kan du unna dig läckra schweiziska rätter i en av stadens många restauranger och koppla av i en av barerna längs Plain de Plainpalais.

Geneve må vara känt för sina strävan efter att bibehålla fred men staden har så mycket mer att erbjuda. Staden är rankad som det 3:e främsta stället att bo på i hela världen när det gäller levnadskvalitet och det är enkelt att se varför det är på det viset. Det finns 82 separata byggnader eller platser som har listats i det nationella registret eftersom de är så viktiga, inklusive hela Gamla Staden. Förutom ett besök till Gamla Staden så hittar du här några ytterliga rekommendationer för din stundande resa!

Det Internationella Röda Korset/Red Crescent Museet är mycket Speciellt

Röda Korstets och Red Crescents mission är väldigt enkelt: att tillhandahålla heder åt de som trampas på av denna världs händelser. Denna organisation hjälper till att rycka ut i diverse olika akuta och olyckssituationer, såsom naturkatastrofer och krig som påverkar den civila befolkningen. De tillhandahåller de basala nödvändigheterna, skydd och påminner oss om vår mänsklighet. Det är mänskligheten i sig som ställs ut på detta museum och det är just därför det är så rörande.

Många anser New York City vara Förenta Nationernas huvudkvarter, men Nationspalatset har också fungerat som FN:s huvudkvarter i Geneve sedan 1946. Platsen konstruerades initialt som huvudkvarter för League of Nations efter Första Världskriget. Palatsets marker är öppna för allmänheten och från dessa öppna vyer kan Genevesjön ses. Det är den största anläggningen av byggnader i Europa med undantag för Versailles.

Planera Din Resa i Tid För Geneve Motorshow

En av höjdpunkterna på året i Geneve är Motorshowen som hålls i Mars. Detta är en internationell utställning där biltillverkare från hela världen lyfter fram industrins framtidsobjekt. Du kommer at få se många unika fordon på display eftersom många av världens allra dyraste bilar visas här. Oroa dig inte – det finns även gott om fordon att se som är designade och skapade för det genomsnittliga hushållet.

Höjdpunkterna för detta års show var Quant e-Sportlimousine. Denna säger sig vara den allra första prestations sportbilen som har noll avgaser. Den är strömlinjeformad och elegant och skriker i stort sett kraft of prestanda trots det faktum att den drivs av ett elektriskt batteri och en elektrisk motor. Om du älskar fordon i vilken form som helst så se till att vara i Geneve i tid för Motorshowen som äger rum under tidig vår!

Planerar du att resa till Geneve inom den närmsta framtiden? Med festivaler utspridda över hela året och vackra byggnader så långt ögat kan nå, så är denna stad sannerligen en av de allra bästa i världen. Upplev den med egna ögon redan idag!

Turistbyrå och -information

Kontaktinformation och information om nationella och lokala turistkontor

Schweiz turistbyrå

Switzerland Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO

Närmaste flygplats / station?

Nedan kan du se vilka terminaler, stationer och flygplatser som är närmast staden om du vill använda kollektivtrafik och flygförbindelser.

Geneva Airport

Geneva Airport / Cointrin Airport Aéroport de Genève Geneva Switzerland Airport website IATA: GVA ICAO: LSGG ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Geneva International Airport Arrivals powered by Airportia Geneva International Airport Departures powered by Airportia

SBB Geneve – Cornavin

SBB Geneve - Cornavin Geneve - Cornavin Bahnhof Place de Cornavin CH-1201 Geneva Switzerland Station Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information

Resotips

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Om du använder andra transporter kan du i många fall med fördel hyra en bil på plats. Prova en sökning i multisökmotorn som jämför priser från alla större biluthyrningsföretag som Avis, Hertz, Europcar, Sixt och även ett brett utbud av lokala företag i en sökning.

Hyr motorcyklar och skotrar

Sök de bästa erbjudanden för motorcykeluthyrning

Sök efter möjlighet att hyra motorcyklar och skotrar.

Hyr cyklar och elcyklar

Hitta de bästa erbjudandena på cykeluthyrning

Sök möjligheter att hyra cyklar och elcyklar på de populäraste destinationerna.

Karta över staden

Valutakurser, Valutaomvandlare

CHF - Schweiziska franc
GBP
1,2237
EUR
1,0925
SEK
0,1005
NOK
0,1091
DKK
0,1463

Lokal väder

Geneva
molnigt
13 ° C
15 °
10 °
93 %
1.5kmh
75 %
mån
12 °
tis
16 °
ons
17 °
tor
12 °
fre
13 °

Schweiz valuta, Franc

Pengar i Schweiz (sedlar och mynt) Den lokala valutan kallas Franc (CHF). 1 Franc = 100 centimes. Mynt i cirkulation: 5, 10 and 20 Rappen 0,5, 1, 2 and 5 Franc Sedlar i cirkulation: 10, 20, 50, 100, 200 and 1,000 Franc notes. Swiss National Bank

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här