Resor till Genua

Genua är en av de största städerna i Italien och ligger i landets norra del. Det är dessutom en av de största städerna längs Medelhavet och här finns Italiens allra största och främsta hamn. Det har funnits mängder av landmärken i denna stad som varit mäktiga och imponerande genom historien. Detta har lett till att staden kallas “Den Stolte” på grund av alla dessa expansiva och stora monument. Denna stolthet kan ses i alla stadens delar, från de allra minsta marknadsstånden till fontänerna som dominerar de allmänna utrymmena, såsom Piazza de Ferrari. Planerar du att resa till Genua inom den närmsta framtiden? Vi har satt ihop några idéer för att hjälpa dig förbättra dina planer och njuta av denna stad något oerhört. Låt oss ta en titt!

Du Skulle Kunna Spendera en Hel Resa Genom att Bara Besöka Historiska Sevärdheter!

Varje fotsteg du tar i Genua verkar eka genom tiden och gör dig till en del av varje andetag som staden tar. Vår rekommendation är att du fokuserar på stadens symboler om du utforskar staden för första gången, vilket skulle innebära att din första anhalt borde vara Lanterna. Detta monument är synligt 30 km ute i havet och inklusive foten så är konstruktionen över 110 meter hög. Om du är riktigt ambitiös så kan du hyra en båt och ta dig nära denna fyr, men kostnaden för denna utflykt kan bli hög.

En av stadens andra symboler är fontänen på den tidigare nämnda piazzan. Denna restaurerades nyligen och reflekterar dess tidigare storhet och är en representation av livet som flyter genom hela Genua. Det finns dessutom flertalet historiska platser att ta in på detta torg, inklusive Palace of Doges, Theatre Carlo Felice skapad i neo-klassisk arkitektur och Greven av Gallieras palats.

Visste Du Att Genua har mer än 80,000 Kvadratkilometer Parkutrymmen?

Genua är en stad som verkligen lagt vikt vid utvecklandet av sina gröna utrymmen och dessa ansträngningar visas klart och tydligt under ett besök i en av alla stadens parker. Den mest anmärkningsvärda av dessa är Viletta di Negro som ligger i Genuas hjärta. Parken blickar ut över den historiska stadskärnan och inkluderar gott om öppna utrymmen att vandra runt i och njuta av medan du tittar upp på en av de allra bästa bakgrunderna världen har att erbjuda.

Tar du dig utanför centrala city så rekommenderar vi ett besök på Villa Durazzo Pallavicini, som skapats i en väldigt romantisk, nästan engelsk stil. Parken och de botaniska trädgårdarna är öppna dagligen och det finns dessutom ett museum på ägorna tillägnat Grimaldi estate. Det finns två dammar, en expansiv grotta, dussintals skulpturer att njuta av medan du utforskar ägorna.

Planerar du att resa till Genua inom en snar framtid? Se då till att slå ihop dessa förslag med dina egna idéer så kommer du garanterat att få en fantastisk resa. Staden är konstruerad av tidens material och väntar på ditt inflytande på dess personlighet. Är du redo att lyssna på dess kallelse?

Turistbyrå och -information

Kontaktinformation och information om nationella och lokala turistkontor

Italiens turistbyrå

Italy  Tourism Authority ENIT -  Italian National Tourist Board Via Marghera 2 00185 Rome Tel: (+39) 06 497 11 WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE

Närmaste flygplats / station?

Nedan kan du se vilka terminaler, stationer och flygplatser som är närmast staden om du vill använda kollektivtrafik och flygförbindelser.

Genoa Cristoforo Colombo Airport

Genoa Cristoforo Colombo Airport Genoa Cristoforo Colombo Airport / Aeroporto di Genova / Aeroporto di Genova-Sestri Ponente Genoa Italy Airport website IATA: GOA ICAO: LIMJ ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Genoa Cristoforo Colombo Airport Arrivals powered by Airportia Genoa Cristoforo Colombo Airport Departures powered by Airportia

Resotips

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Om du använder andra transporter kan du i många fall med fördel hyra en bil på plats. Prova en sökning i multisökmotorn som jämför priser från alla större biluthyrningsföretag som Avis, Hertz, Europcar, Sixt och även ett brett utbud av lokala företag i en sökning.

Hyr motorcyklar och skotrar

Sök de bästa erbjudanden för motorcykeluthyrning

Sök efter möjlighet att hyra motorcyklar och skotrar.

Hyr cyklar och elcyklar

Hitta de bästa erbjudandena på cykeluthyrning

Sök möjligheter att hyra cyklar och elcyklar på de populäraste destinationerna.

Karta över staden

Valutakurser, Valutaomvandlare

EUR - Euromedlemsländer
USD
0,9112
GBP
1,1201
DKK
0,1339
SEK
0,0920
NOK
0,0998

Lokal väder

Genoa
kraftigt regn
15.9 ° C
17.8 °
12.8 °
100 %
3.1kmh
75 %
mån
17 °
tis
17 °
ons
17 °
tor
14 °
fre
17 °

Ytterligare reseinformation

Italien valuta, Euro

Pengar i Italien (sedlar och mynt) Den lokale valuta er Euro. 1 Euro = 100 cent. Mynt i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20, 50 cent €1, €2 Sedlar i cirkulation: €5, €10, €20, €50, €100, €200, €500. European Central Bank

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här