Gå till: Om, Hotell, Transport, Sevärdheter, Stadskarta, Information, Väder, SoMe, Priser eller sök i världen - ange ord eller del av ett ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Graz

Österrike

#Austria Resor till Österrike Skälen att besöka Österrike verkar ganska uppenbart vid första. Du har en del fantastisk arkitektur att njuta av. Du har de ständigt närvarande Alperna. De omfattande gröna ängarna knyter an till dig direkt. Vissa kanske även planerar...

Jämför priser för resor och boende

Bara ett klick - prova multisökmotorn för de billigaste resorna och vistelserna, sök motorn på mer än 700 olika webbplatser för att hitta de billigaste erbjudandena.

Sevärdheter i video

Få reseinspiration i video om destinationen

Visit Graz

Om du är på besök i Österrike så måste du helt enkelt besöka Graz åtminstone en gång under resan. Det är landets näst största stad, precis efter Wien, och den har kanske en av de bästa stadskärnorna i hela Europa. Det är en kulturell huvudstad, en stad av kulinariska njutningar och den finns dessutom på UNESCO:s världsarvslista. Staden ligger vid Mur floden och blev berömd under 1100-talet under Babenbergs härskande och har inte sett tillbaks sedan dess.

Få en fantastisk utsikt över Graz !

Schloßberg är ett berg som sträcker sig ovan Graz Gamla Stad och som kan stoltsera med hela 123 meter över havsytan. Längst upp på toppen finns ett demolerat fort som en gång skyddade området, men som nu istället erbjuder en av de allra bästa utsikterna över staden som du kan hitta. Om vädret är klart kan du enkelt se över havet av röda tak till de berg som ligger i bakgrunden. Det som dock inte är så enkelt är att ta dig upp hit genom att klättra upp från Gamla Staden.

Om du lyckas kommer du dock att belönas med den allmänna park som skapats uppe på berget. Här finns flertalet restauranger, kaféer, och andra underhållningsanläggningar som kommer att hjälpa dig att njuta av din dag till fullo. Napoleon var skyldig till en stor del av fortets förstörelse men Graz invånare betalade en lösensumma för att få behålla klocktornen, vilka båda har prominenta platser i parken. Ta en närmre titt på klockan när du är där uppe – du kommer att märka att visarna har omvända roller!

Varför Inte Äta Mitt i en Flod?

När Graz utsågs till Europas Kultur Huvudstad 2003 designade en artist från New York en unik plattform som finns i mitten av floden Mur som en artificiell ö. Detta landmärke ser ut som ett gigantiskt snäckskal och innehåller en lekpark för barnen, en amfiteater och ett charmerande kafé. Den kallas Murinsel, eller Mur Ön och är den perfekta platsen för att avnjuta lite kaffe eller din favorit cocktail medan floderna virvlar runt om dig.

Du kommer även vilja ta dig tid att njuta av Kunsthaus som är ett modernt konstmuseum som också byggdes under 2003 års firande. Den kallas den “vänliga utomjordingen” av sina skapare och smeknamnet har fastnat lokalt. Byggnadens ljuskomponenter för utsidan mycket speciell eftersom varje ring kontrolleras av en centraldator för att skapa stora pixlar, eller BIX, som skapar en unik kommunikationsmetod för att begära ett möte med världens ledare.

Om du planerar att resa till Graz inom en snar framtid så se till att slå samman dessa oumbärliga tips med din andra planer för att få uppleva viktiga sevärdheter i denna stad. Från det förgångna till framtiden, här finns lite av något som kan beröra allas själar på ett unikt sätt.. se bara till att ta med dig några bekväma skor på upptäcksfärden!

Sevärdheter i Graz

Zeughaus är världens största vapendepå där du kan se spännande utställningar av vapen, rustningar, bröstsköldar etc.

Alte Galerie Landesmuseum är den förhistoriska delen av Landesmuseum och här kan du bl.a. en stor medeltida utställning.

Hauptplatz är stadens huvudtorg och torget omges av vackra gamla färgglada byggnader. De flesta av byggnaderna är äldre än fasaderna, de flesta fasader rekonstruerades på 1600- och 1800-talet. Men om du går in på gårdarna ser du att de bara är fasader, bakom dessa ligger de gamla husen. Mitt på torget står en fontän från 1878 tillägnad ärkehertigen Johann.

Landhaus ligger intill Zeughaus och är en vacker byggnad med mycket spännande dekor

Glockenspielplatz där du kan se klocktornet, här visas två figurer och dansar dans från Steiermark kl 11.00 och 18.00.

Mausoleet byggdes under ledning av italienska arkitekter i början av 1600-talet, i mausoleet kan du se gravarna till flera prinsar.

Domkirche byggdes i mitten av 1400-talet och är dekorerad på utsidan med fresker som visar pesten när den slog Graz.

Det medeltida distriktet ligger mellan floden och stadsmuren, här i medeltiden var stadens boskapsmarknad. Hela distriktet är välskött och du upplever den medeltida atmosfären när du går runt de små gatorna.

Schlossberg, stadens fort var en gång här 125 meter över staden, men slottet revs som en del av Schönbrunnfördraget, idag är det bara Uhrturm och Glockenturm som finns kvar av slottet. Men hela området har förvandlats till en park från vilken det finns en fin utsikt över staden.

Stadtpark är en park byggd i engelsk stil på 1800-talet.

 

Sevärdheter och turer

Få en lokal guide för en personlig stadstur eller bli inspirerad av vårt partnerprogram med attraktioner och stadsturer.

Se de många erbjudandena

Hitta boende

Hotell eller lägenhet? Vilka är de bästa hotellen? och var kan jag hitta de bästa erbjudandena? Hitta inspiration om var du kan bo i ett urval av de bästa och rekommenderade hotellen och lägenheterna. Hotellrecensioner uppdateras av TrustYou kundrecensioner.

Karta och avstånd

Kontrollera Google-kartan om du vill veta vart du ska gå och beräkna avstånd eller få vägbeskrivningar.

Lokal information

När du besöker staden, dra nytta av den lokala turistinformationen, där du kan få gratis och professionell hjälp med att planera vad du ska se och göra på semester. På turistbyrån kan du också få ett brett utbud av broschyrer och kartor över staden och regionen gratis.

Nästa avsnitt ger mer lokal information om staden.

Graz Tourist Information

Herrengasse 16
8011 Graz

T: +43 316 80750
F: +43 316 80751

www: website link

Steirische Tourismus

St.-Peter-Hauptstraße 243
8042 Graz
Österreich

T: +43 316 4003 0
F: +43 316 4003 10

www: website link

Österrikes turistbyrå

#Touristboard Austria Tourism Authority Österreich Werbung Vienna Vordere Zollamtsstraße 13 1030 Wien Austria T: +43 (0) 1 58 866 0 F: +43 (0) 1 58 855 20 Social Media: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO#austria #visitaustria #iaustria #touristinformation #touristoffice #touristboard

Närmaste terminaler till staden

Här kan du se vilka terminaler som är närmast din destination

Hyr din transport

Semester med "egen" transport är lätt att ordna och kan i många fall visa sig vara den billigaste lösningen.

Hyra en bil

Hitta de bästa priserna på biluthyrning med vår partnermotor som söker mellan både internationella och lokala biluthyrningstjänster, sök bland alla större uthyrningsföretag

Bra att veta

Nedan hittar du länkar till bra att veta när du är på semester.

Coronavirus & reserestriktioner Österrike

#Österrike #Covid19 Coronavirus status / statistik - Österrike Se statistik för landet i bekräftade och aktuella aktiva fall av Covid-19 / Coronavirus. Du kan också se statistik för dödsfall relaterade till viruset. Resebegränsningar för Österrike Situationen förändras snabbt, för bästa och mest tillförlitliga...

De bästa rätterna i Österrike

#Foodie Österrike Foodie Video Mat i Österrike På grund av de avstånd som det en gång stora Habsburgriket sträckte sig, har dagens Österrikes kök formats av de länder och regioner som det en gång kontrollerade. Varje region i Österrike har sina egna specialiteter...

Österrike i historieböckerna

#History Österrike historia video Historia i korthet Civilisationens historia i Österrike går så långt tillbaka som förhistorisk tid, då den födde olika stammar från olika delar av Europa. Kelterna anlände runt 450 f.Kr. och bosatte sig på Donau-flodens bördiga land. Ett rike...

Österrike valuta, Euro

1, 2, 5, 10, 20, 50 cent 1, 2 euro5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 euro European Central Bank#austria #euro #currency

Väder och prognos

Här kan du se det aktuella vädret och väderprognosen för de kommande dagarna.

Graz
klar himmel
19.2 ° C
21.1 °
16.9 °
77 %
0.5kmh
0 %
mån
31 °
tis
28 °
ons
27 °
tor
25 °
fre
31 °

 

Besökares recensioner

Nedan kan du se recensioner och reaktioner från andra besökare om staden, och du kan själv betygsätta staden. Du är välkommen att lägga till intressanta platser eller bra eller dåliga upplevelser av ditt besök.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel
Create your own review
GRAZ
Average rating:  
 0 reviews

Länkar till sociala medier

Topp 10 populära hashtags på våra webbplatser:

#Resor #Flyg #Flygresor #Hotell #Travelblog #Guide #Hotelsok #Apartment #Tågresor #Flygsok

Mer populära hashtags är:

#austria #graz #igraz #visitgraz #steiermark #stadtgraz #instagraz #touristinformation #sights #bestsights #sightseeing #vacation

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här