Gå till: Om, Karta, Transport, Stadsguide, Information, Helgdagar, Väder, SoMe eller sök i världen - ange ett ord eller del av ett ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Guernsey

Turistattraktioner video

Ta en presentationstur i video från landet

Resor till Guernsey

Fans av BBC-serien Doctor Who kommer direkt att känna igen Guernsey på grund av de klarblåa telefonkioskar som står utspridda på Kanalöarnas olika orter och som går att hitta i serien i form av den moderna farkosten TARDIS. Men detta är dock en ort som erbjuder mycket mer än fan fiction då Guernsey har en unik plats i historien. I nuläget tillhör ön Storbritannien och Nordirland som ett självstyrande fögderi men den är en egen nation på nästan alla andra vis. Ön har en traditionell relation till EU unionen och har ingen nationalskuld. Ön har till och med sin egna valuta, men Brittisk valuta godtas trots detta villigt.

Planerar du att resa till Guernsey inom en snar framtid? I så fall finner du här en lista med de allra viktigaste upplevelser och möjligheter som denna vackra ö har bjuda på så att du kan maximera njutningen under ditt besök. Vad har den här ön för dolda skatter att erbjuda dig?

Shell Beach Erbjuder dig Fantastiska Strandsökar Möjligheter

Guernsey består av mer än bara dess huvudö. De små öarna Alderney, Sark, Jethou och Lihou ingår också i det självstyrda fögderiet, och detta inkluderar även den lilla ön Herm. Om du är i Guernsey på semester så måste du ta dig till Herm åtminstone en gång för att få uppleva de långa stränder som sträcker sig längs öns norra kust. Bland dessa stränder så står dock Shell Beach ut som en av världens allra bästa stränder.

Shell Beach har allting du kan tänkas önska av en fantastisk strand. Här finns vidsträckt vit sand att njuta av, havet förvandlas till en vacker turkos färg då det närmar sig land, och här finns även klippiga formationer att utforska när det är lågvatten. Här finner du dessutom flertalet vackra trädgårdar att njuta av när det är högvatten. Stranden är stort nog att ge dig avskildhet och lugn och du kommer förundras över hur många olika sorts snäckor som går att hitta här! Under en lite svalare dag så kan du även njuta av en varm kopp choklad från det lokala kaféet.

Guernseys Historiska Sevärdheter är Imponerande

Guernsey har ett strategiskt havsläge som varit viktigt för många imperier och styrande regeringar ända sedan medeltiden. En av dina första anhalter under din historiska rundtur kring ön bör vara Cornet Slott. Detta slott har gott om utforsknings möjligheter i en familjevänlig atmosfär som är engagerande och rolig. Du kommer höra kanoner avfyras mitt på dagen och slottets befästningar erbjuder en perfekt översikt över området, såsom över St Peters hamn, vilket innebär att du kan ta fantastiska foton här. Innanför slottets marker finns även ett museum med flertalet historiska utställningar och gott om små trädgårdar att utforska.

Det lilla kapellet Les Vauxbelets är ännu en unik glimt in i Guernseys historia och personlighet. Kapellet har en fasad klädd i detaljerad mosaik och ligger något upphöjt. Det lilla kapellets insida reflekterar mosaikens mönster på utsidan och det gör även det lilla altaret där blommor och en gästbok ofta ligger. Glöm inte att utforska utsidan runt denna lilla dolda skatt eftersom du här även kan finna några fantastiska konstnärliga mästerverk som ligger separata från kapellet.

Guernseys historia innehåller även några mörkare kapitel. Under andra världskriget ockuperade Nazisterna denna lilla ö-grupp som är en del av Kanalöarna och de Tyska Ockupations museet behandlar denna period genom utställningar med gott om bevarade minnesföremål. Se till att ta dig tiden att läsa några av de brev som skrevs av de lokala invånarna för att verkligen få en inblick i hur livet på denna ö verkligen var under denna period i historien.

Guernsey Erbjuder Även Gröna Utrymmen!

Ibland vill man bara ta sig bort ifrån allting och njuta av naturen som den är. Många tar sig till stränderna för denna upplevelse men Guernsey erbjuder även en del parkområden. Samarez Park ligger längst upp på listan över dessa områden, där en avslappnande promenad på eftermiddagen under trädkronorna bara är början på vad du kan få uppleva. Hyr en cykel för att njuta av gångstigarna, slappna av vid de Japanska trädgårdarna och se till att ta med dig kameran för att fota blomsterträdgårdarna. På parkens marker ligger även ett terum och gott om platser för barnen att leka.

För en lite mer traditionell trädgårdsupplevelse så erbjuder Candie Garden en lite mer konventionell blick över området. Här finns flertalet monument att beskåda bland de blommande växterna och det finns även ett litet kafé och en souvenirbutik att strosa igenom. Glöm inte att besöka statyn av Victor Hugo, ta in utsikten från hamnkanten och boka tid för att se en av konserterna som hålls under säsong. Om du känner dig energisk så är en tyr upp i Victoriatornet det perfekta sättet att avrunda din tid här, i mitten av St Peters hamn.

Är du Redo att Besöka Guernsey?

När ditt besök drar mot sitt slut så kanske du vill hitta ett sätt att slappna av och låta någon annan göra upptäcktsfärderna för dig. Ön erbjuder flertalet rundturer i en motordriven uppblåsbar båt som tar dig runt områdets fantastiska fyrer, du får även se lite ev det inhemska djurlivet, och till och med utforska några av de grottor som ligger spridda över kusterna längs alla dessa öar! Med guider som erbjuder referenspunkter och alla dina nödvändigheter så kan vem som helst, i vilken ålder som helst, på detta sätt få njuta av en härlig rundtur utomhus.

Innan du ger dig av så bör du inhandla några lokalt producerade choklader från buktiken Ben le Prevost. Här hittar du handgjorda utval till rimliga priser och du kan även få en snabb rundtur över anläggningen för att se hur chokladen tillverkas. Många har sagt att de aldrig tidigare smakat på choklad som varit lika god innan eller efter sitt besök här – och det är just därför som det är väl värt tiden det dig tar att finna denna lilla butik!

Guernseys dolda skatter gör det till en mycket unik plats, men det gör öns fantastiska natur, historia och kultur likaså. Ta med dig ett par bekväma skor, låt din äventyrliga sida ta över och du kommer garanterat att ha det underbart medan du söker upp dessa och andra lokala favoriter på ön. Varför inte påbörja din resa redan idag?

 

 

Karta och avstånd

Landskarta och avståndsberäkning

Hyr din transport

Semester med "egen" transport är lätt och i de flesta fall den billigaste lösningen.

Hyra en bil

Hitta de bästa priserna för biluthyrning, sök bland alla större uthyrningsföretag

Stadsguider

Saint Peter Port

#Saint Peter Port Visit Saint Peter Port       #SaintPeterPort #iSaintPeterPort #VisitSaintPeterPort #Guernsey #VisitGuernsey #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

Bra att veta

Guernsey Airport

#GCI #Airport Guernsey Airport Guernsey Airport La Villiaze Guernsey GY8 0DS Airport website IATA: GCI ICAO: EGJB ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Airport Transfer, Hotel, Transport Links, City Guide, Tourist Information, Live Arrivals, Live Departures, Contact Information Guernsey Airport Arrivals powered by Airportia Guernsey Airport Departures powered by Airportia #SaintPeterPort #GuernseyAirport #GCI

Guernseys turistbyrå

#Touristboard Guernsey Tourism Authority Guernsey Information Centre North Esplanade St Peter Port Guernsey Social media: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM GOOGLE+ PINTEREST VIMEO #Guernsey #visitGuernsey #iGuernsey #touristinformation #touristoffice #touristboard

Väder och prognos

St Peter Port
växlande molnighet
15.6 ° C
15.9 °
14.5 °
88 %
8.2kmh
40 %
tor
16 °
fre
14 °
lör
13 °
sön
13 °
mån
13 °

Största städer

Visa listan över de största och viktigaste städerna i landet och storleken på städerna efter befolkning.

Viktigt: Informationen samlas in från en mängd olika medier och från olika statliga och kommunala uttalanden. Naturligtvis förändras siffrorna ständigt. Om du behöver använda informationen professionellt bör du söka aktuell bekräftelse från officiella källor. Last update august 2017

RankCityPop
1St Peter Port16,488
2Vale9,573
3Castel8,975
4St Sampson8,592
5St Martin6,267
6St Saviour2,696
7St Andrew2,409
8St Pierre du Bois2,188
9Forest1,549
10Torteval973

Officiella nationella helgdagar

Nedan är listan över officiella nationella helgdagar i landet.

DateEnglish 
January 1New Year's Day
VariableGood Friday
VariableEaster Monday
VariableEarly May Bank Holiday1st Monday in May
May 9Liberation Day
May 10Liberation DayOnly Sark
VariableSpring Bank HolidayLast Monday in May
VariableSummer Bank HolidayOnly Alderney: First Monday in August
VariableSummer Bank HolidayLast Monday in August
December 15Homecoming DayOnly Alderney: First Monday in August
December 25Christmas Day
December 26Boxing Day

 

Vad tycker du om resor till landet?

Ge din åsikt och betygsätt besök i landet, dela din åsikt med andra.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel
Create your own review
GUERNSEY
Average rating:  
 0 reviews

Länkar till sociala medier

Topp 10 populära hashtags på våra webbplatser:

#Resor #Flyg #Flygresor #Hotell #Travelblog #Guide #Hotelsok #Apartment #Tågresor #Flygsok

Mer populära hashtags är:

#Guernsey #Europe #VisitGuernsey #TouristInformation #Adventure #Holiday

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här