Resor till Gyor

Gyor ligger halvvägs mellan Wien och Budapest och är en central stad i Ungern som är värt mer än en övernattning under ditt resande. Staden ligger precis vid Donau floden och området har sannerligen varit en smältdegel för olika typer av samhällen och kulturer under århundradena, vilket är speglat i den lokala atmosfären än idag.

Området koloniserades ursprungligen av Kelterna och har fått uppleva både österrikiska och turkiska influenser, tillsammans med många andra, och detta märks huvudsakligen på de monument som finns utspridda i staden som varsamt har restaurerats under de senaste 40 åren. Varför borde du besöka Gyor? För att du kommer att kunna utforska, berika dig själv och få uppleva din livs resa.

Ge Dig ut på Äventyr!

Om du är den äventyrliga typen så kommer du att vilja ta en kort resa till Pannonhalma Abbey. Platsen har nyligen restaurerats och renoveras och är numera listad på UNESCO:s världsarvslista men det är inte den enklaste platsen att nå. Du kommer att behöva en guide eftersom det inte är tillåtet att utforska ägorna inuti murarna på egen hand. Detta innebär att du antingen får anställa en privat guide eller att boka ditt besök i förtid. Dukan däremot utforska området utanför murarna helt fritt. Var beredd på en riktig vandringstur — du bör ta på dig ett par bekväma skor. Vad är belöningen för denna ansträngning? Fantastiska bilder, en härlig inblick i historien och en allmänt härlig dag.

Ta en Tur Bland de Arkitektoniska Undren

Från Stadshuset till Cathedral of the Virgin Mary finns det gott om historia att utforska runt Gyor. Staden har vunnit pris cirka 25 år sedan på grund av sin förmåga att restaurera och bevara de monument och byggnader som finns i staden och detta arbete märks sannerligen. Med gotiska spiror, bysantinska influenser och med en touch av modernism tack vare restaureringsansträngningar, så finns det mycket mer än en dags utforskande i stadens många unika byggnader.

Modelltåg på Torget?

Gyors huvudtorg är ett unikt ställe att vara. Från uppsättning av modelltåg till möjligheten att handla lokala varor och mat så finns det alltid något att se eller göra i denna kommersiella knutpunkt. Detta är ett ställe där folk älskar att samlas, så du kan få uppleva den lokala kulturen på samma gång som du fortfarande har möjlighet att utforska de turistiga saker som vi alla älskar att göra. Se verkligen till att ta dig tid att besöka Gyors hjärta innan du åker härifrån!

Är du redo att besöka Gyor?

Gyor har mycket att erbjuda trots att många ser det som en plats man bara åker igenom på vägen mellan Wien och Budapest. Man skulle till och med kunna säga att Gyor representerar Ungern hjärta. Vad fallet än må vara för dig så kan du vara säker på att ett besök till denna härliga staf kommer att lämna dig glad, avslappnad och föryngrad. Varför borde du besöka Gyor? För att du kommer att få chansen att utforska både dig själv och allting som denna härliga stad har att erbjuda.

Turistbyrå och -information

Kontaktinformation och information om nationella och lokala turistkontor

Ungerns turistbyrå

Hungary Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO

Närmaste flygplats / station?

Nedan kan du se vilka terminaler, stationer och flygplatser som är närmast staden om du vill använda kollektivtrafik och flygförbindelser.

Budapest Ferenc Liszt International Airport

Budapest Ferenc Liszt International Airport Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Budapest Hungary Airport website IATA: BUD ICAO: LHBP ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Budapest Ferenc Liszt International Airport Arrivals powered by Airportia Budapest Ferenc Liszt International Airport Departures powered by Airportia

Resotips

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Om du använder andra transporter kan du i många fall med fördel hyra en bil på plats. Prova en sökning i multisökmotorn som jämför priser från alla större biluthyrningsföretag som Avis, Hertz, Europcar, Sixt och även ett brett utbud av lokala företag i en sökning.

Hyr motorcyklar och skotrar

Sök de bästa erbjudanden för motorcykeluthyrning

Sök efter möjlighet att hyra motorcyklar och skotrar.

Hyr cyklar och elcyklar

Hitta de bästa erbjudandena på cykeluthyrning

Sök möjligheter att hyra cyklar och elcyklar på de populäraste destinationerna.

Karta över staden

Valutakurser, Valutaomvandlare

HUF - Ungerska forinten
EUR
330,1472
GBP
368,8833
DKK
44,2573
SEK
30,9390
NOK
33,4715

Lokal väder

Gyor
lätt molnighet
19.8 ° C
22 °
18 °
60 %
6.2kmh
20 %
tis
21 °
ons
18 °
tor
17 °
fre
18 °
lör
20 °

Ungern valuta, Forint

Pengar i Ungern (sedlar och mynt) Den lokala valutan kallas Forint (HUF). 1 Forint = 100 Filler. Mynt i cirkulation: 5, 10, 20, 50, 100 and 200 Forint Sedlar i cirkulation: 500, 1000, 2000, 5000, 10,000 and 20,000 Forint National Bank of Hungary

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här