Gå till: Om, Hotell, Transport, Sevärdheter, Stadskarta, Information, Väder, SoMe, Priser eller sök i världen - ange ord eller del av ett ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

#Haugesund

Norge

#Norway Resor till Norge Till gengäld för att resa till Norge kommer du att belönas med spektakulära snötäckta fjordar, fantastiska vyer som inkluderar norrskenet som omfamnas av en arktisk bakgrund eller chansen att njuta av en rolig hundspann eller renar. Det...

Jämför priser för resor och boende

Bara ett klick - prova multisökmotorn för de billigaste resorna och vistelserna, sök motorn på mer än 700 olika webbplatser för att hitta de billigaste erbjudandena.

Sevärdheter i video

Få reseinspiration i video om destinationen

Resor till Haugesund

Haugesund grundades 1855 och var ursprungligen en del av Torvastad. När staden först delades bestod befolkningen i den nya staden av endast cirka 1,000 invånare. Den namngavs efter det lokala sund som är en mycket viktig del av Norges exportsystem, men du kommer upptäcka att de internationella jazz och film festivaler orten arrangerar även medför en stor dos kultur som är både underhållande och inspirerande. Staden ligger utanför det vanliga spåret och de flesta kommer inte att ta sig till staden för annat en festival, men det finns definitivt några anmärkningsvärda saker att då uppleva under ett besök.

Utforska Karmøy Ön Under Dagen

Med minnesföremål som daterar tillbaks till stenåldern så var Karmøy ön, som ligger precis söder om Haugesund, en plats känd för segling under forntiden. Havsvattnet kring ön är extremt farligt, vilket innebär att ett antal fyrar behövde placeras kring ön för att beskydda skepp och sjömän. Det finns fyra stycken fyrar att se under ett besök hit och de är alla värda ett besök, men de är inte alla öppna för allmänheten.

Under ditt besök på Karmøy Ön så kommer du att vilja ta dig tiden för att utforska ljung hedarna och surfstränderna när vädret är fint. Det finns något riktigt härligt med att njuta av en sandig strand under en varm dag eftersom det är fridfullt, avslappnande, men ändå lite äventyrligt på grund av de strömmar som omringar ön.

Avsluta din lilla tripp till Karmøy med ett stopp i Gamla Staden Skudeneshavn. Här finns 225 trähus och det är ett av de allra bäst bevara samhällen i hela Europa. Det är även en mycket populär liten sommarstad.

Haugesund Håller Historien i Sina Händer

Haugesunds samhälle och de kringliggande området har varit livsviktigt för Norges utveckling som land. Den avgörande striden vid Hafrsfjord skedde i närheten och detta krig var den katalys som förenade Norge för första gången. På många sätt gör detta Haugesund till en del av Norges födelseplats och det är något att fira!

Du kommer vanligtvis inte att vilja lämna hamnområdet för att fira, men att besöka To Glass är definitivt en av anledningen till att ge sig därifrån. Det är en vinbar och restaurang sammanslaget i ett fantastiskt paket som serverar tapas och lokala havsrätter. Vår rekommendation? Se till att beställa musslorna som ångats i vitt vin och serveras med ett lätt focaccia bröd.

Avsluta din resa nedför Viking Trail tour. Med 5 distinkta spår att utforska och några av dem med guidade turer, så kommer du få chansen att njuta av vattenfall, fjord utsikter och en inblick i områdets nybyggarhistoria.

Vad kan Haugesund erbjuda dig under din stundande semester? Inkludera dessa tips tillsammans med dina egna planer så kommer du säkerligen att få dig ett helt fantastiskt äventyr!

 

 

Sevärdheter och turer

Få en lokal guide för en personlig stadstur eller bli inspirerad av vårt partnerprogram med attraktioner och stadsturer.

Se de många erbjudandena

Hitta boende

Hotell eller lägenhet? Vilka är de bästa hotellen? och var kan jag hitta de bästa erbjudandena? Hitta inspiration om var du kan bo i ett urval av de bästa och rekommenderade hotellen och lägenheterna. Hotellrecensioner uppdateras av TrustYou kundrecensioner.

Karta och avstånd

Kontrollera Google-kartan om du vill veta vart du ska gå och beräkna avstånd eller få vägbeskrivningar.

Lokal information

När du besöker staden, dra nytta av den lokala turistinformationen, där du kan få gratis och professionell hjälp med att planera vad du ska se och göra på semester. På turistbyrån kan du också få ett brett utbud av broschyrer och kartor över staden och regionen gratis.

Nästa avsnitt ger mer lokal information om staden.

 

Norges turistbyrå

#Touristboard Norway Tourism Authority Social media WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM #Norway #visitNorway #iNorway #touristinformation #touristoffice #touristboard

Närmaste terminaler till staden

Här kan du se vilka terminaler som är närmast din destination

Hyr din transport

Semester med "egen" transport är lätt att ordna och kan i många fall visa sig vara den billigaste lösningen.

Hyra en bil

Hitta de bästa priserna på biluthyrning med vår partnermotor som söker mellan både internationella och lokala biluthyrningstjänster, sök bland alla större uthyrningsföretag

Bra att veta

Nedan hittar du länkar till bra att veta när du är på semester.

Coronavirus & reserestriktioner Norge

#Norge #Covid19 Coronavirus status / statistik - Norge Se statistik för landet i bekräftade och aktuella aktiva fall av Covid-19 / Coronavirus. Du kan också se statistik för dödsfall relaterade till viruset. Resebegränsningar för Norge Situationen förändras snabbt, för bästa och mest tillförlitliga...

Norge valuta, Krone

1 Krone = 100 Øre. 1, 5 10, 20 Kroner50, 100, 200, 500, 1000 Kroner Norwegian National Bank #norway #krone #nok #currency

Väder och prognos

Här kan du se det aktuella vädret och väderprognosen för de kommande dagarna.

Haugesund
lätt regn
5.5 ° C
6.1 °
5 °
93 %
9.3kmh
90 %
tor
6 °
fre
6 °
lör
5 °
sön
3 °
mån
1 °

+ Information

Nedan finns bonusinformation om destinationen och du kan se och betygsätta destinationen i avsnittet om besökarnas betyg

Besökares recensioner

Nedan kan du se recensioner och reaktioner från andra besökare om staden, och du kan själv betygsätta staden. Du är välkommen att lägga till intressanta platser eller bra eller dåliga upplevelser av ditt besök.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel
Create your own review
HAUGESUND
Average rating:  
 0 reviews

Länkar till sociala medier

Topp 10 populära hashtags på våra webbplatser:

#Resor #Flyg #Flygresor #Hotell #Travelblog #Guide #Hotelsok #Apartment #Tågresor #Flygsok

Mer populära hashtags är:

#Haugesund #iHaugesund #VisitHaugesund #Norway #VisitNorway #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här