Sök i världen - ange ord eller del av ett ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Murter

Murter

#Murter Visit Murter Murter (italienska: Mortero) är en ö som ligger i Sibeniks skärgård i Adriatiska havet. Murter har en total befolkning på cirka 3 600. Staden Murter ligger på den nordvästra delen av ön och staden Tisno ligger på den södra...

Jämför priser för resor och boende

Bara ett klick - prova multisökmotorn för de billigaste resorna och vistelserna, sök motorn på mer än 700 olika webbplatser för att hitta de billigaste erbjudandena.

Best hotels

Murter sights

Murterön i Kroatien är en del av Sibeniks skärgård. Ön är populär, först och främst på grund av den unika naturen som är särskilt populär bland älskare av vandring som kommer att få möjlighet att uppskatta skönheten i unika historiska monument.

En pittoresk stad Tisno är av särskilt intresse för turister, den är bokstavligen skapad för vandring. Varje gata i staden är ett magnifikt arkitektoniskt monument. Överallt står vackra byggnader i nationell stil uppförda mitt i ett rikt grönt landskap. När det gäller Tisnos historiska arv utgör antika kyrkor och katedraler en betydande del av det. Den äldsta kyrkan är från mitten av 1500-talet och många av de religiösa byggnaderna har behållit sitt ursprungliga utseende. Staden har en annan attraktion, bron som förbinder ön med fastlandet.

Den minsta byn på ön är Jezera, vars naturliga symbol är de många små sjöarna som är ett naturskönt landmärke. Sjöarna finns bara på hösten och vintern då de har bildats på grund av kraftiga regn. På våren, när långvarigt snöfall är över, börjar sjöarna gradvis torka ut, och på sommaren finns det inte ens en pöl.

Staden Betina där det för hundra år sedan låg en stor romersk bosättning i närheten. En historisk symbol för staden är en kyrka vars byggande började på 1600-talet. På Gradina Hill, i omedelbar närhet av de antika ruinerna, finns ett annat viktigt religiöst monument, Kyrkan av Jungfru Maria Gradinskaya som byggdes på medeltiden och uppkallad efter sjömännens skyddshelgon.

Huvudstaden på ön är staden Murter. Det finns också ruiner av forntida bosättningar där. En av Murters intressanta naturattraktioner är berget Raduch, som är den högsta punkten på den platta ön. Berget är bara 120 meter högt så resan till toppen är enkel och otroligt intressant.

Murter har alltid funnits på listan över de vackraste resmålen i Adriatiska havet. Detta är en idealisk plats för en idyllisk avkoppling. Fans av att utforska pittoreska platser och alla som är sugna på strandrekreation tycker om att besöka Murter. Slanica förblir den mest populära stranden på ön – det här är en sandstrand, vilket verkligen är ovanligt för en ö som har en klippig kust. Förutom det finns det många lugna och avskilda vikar som nästan aldrig är trånga. Vissa av dem ligger i områden som är mycket svåråtkomliga. Det är bara möjligt att nå dessa stränder med båt.

Att promenera genom olivlundar är fortfarande en av de mest favoritsysselsättningar för gäster på ön. På vissa delar av kusten är det möjligt att se ovanliga klippformationer och klippor. Murter slutar aldrig att locka fans av dykning eftersom det finns flera vackra korallrev inte långt från stranden. Dessa rev har blivit hem för många exotiska djur. Fans av dykning kommer att kunna se exotiska fiskar och beundra andra ovanliga invånare i havets djup.

Bra att veta

Nedan hittar du länkar till bra att veta när du är på semester.

Coronavirus & reserestriktioner Kroatien

#Kroatien #Covid19 Coronavirus status / statistik - Kroatien Se statistik för landet i bekräftade och aktuella aktiva fall av Covid-19 / Coronavirus. Du kan också se statistik för dödsfall relaterade till viruset. Resebegränsningar för Kroatien Situationen förändras snabbt, för bästa och mest tillförlitliga...

De bästa rätterna i Kroatien

#Foodie Kroatien Foodie Video Mat i Kroatien Köket i Kroatien är otroligt varierat eftersom det kommer från två väldigt olika kulturella bakgrunder. På grund av sin långa kustlinje är Medelhavstraditioner och skaldjur mycket viktiga för det kroatiska köket, medan dess position i...

Hotel & Apartment Murter

#Murter Best hotels Murter sights Murterön i Kroatien är en del av Sibeniks skärgård. Ön är populär, först och främst på grund av den unika naturen som är särskilt populär bland älskare av vandring som kommer att få möjlighet att uppskatta skönheten...

Kroatien i historieböckerna

#History Kroatiens historia video Historia i korthet Utgrävningar som utförts i Kroatien tyder på att det har varit ockuperat sedan den paleolitiska åldern. Östra Slavonien, en av de fyra historiska regionerna i Kroatien, var grunden för en kultur som så småningom skulle...

Länkar till sociala medier

Error decoding the Instagram API json

Topp 10 populära hashtags på våra webbplatser:

#Resor #Flyg #Flygresor #Hotell #Travelblog #Guide #Hotelsok #Apartment #Tågresor #Flygsok

Mer populära hashtags är:

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här