Sök i världen - ange ord eller del av ett ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Pula

Pula

#Pula Visit Pula   Pula Tourist Information Forum 3 52100 Pula www: website link #croatia #hrvatska #croatiafulloflife #visitcroatia #adriaticsea #Pula #iPula #VisitPula #pulafulloflife #touristinformation #sights #bestsights #sightseeing #vacation

Jämför priser för resor och boende

Bara ett klick - prova multisökmotorn för de billigaste resorna och vistelserna, sök motorn på mer än 700 olika webbplatser för att hitta de billigaste erbjudandena.

Best hotels

Pula Sights

Pula grundades av antika greker och har blivit en av de viktigaste och största städerna i Istrien tack vare sitt bekväma läge. Under romartiden upplevde Pula en snabb expansion. Genom historien har Pula bytt ägare flera gånger. Det styrdes av den venetianska republiken i mer än sexhundra år. Sedan styrdes staden av österrikarna, och efter första världskriget var Pula en del av Italien.

Denna rika historia kan ses i de vackra historiska monumenten. Huvudattraktionen i Pula är amfiteatern Arena som byggdes på 1000-talet. Än idag spelas teater-, opera- och filmfestivaler på arenan. Det finns också flera monument från förhistorisk tid, statyn av Apollo står här från de gamla grekerna, medan romarna gav staden ett vackert tempel för Augustus och Sergius’ Triumfbåge.

Som i vilken gammal stad som helst, stannar aldrig arkeologiska utgrävningar i Pula. Alla dyrbara fynd finns på något av stadens museer. Här kan du se en samling av keramik, smycken och figurer. Det finns också flera attraktioner för naturälskare. På sommaren kan du koppla av på några av Europas bästa stränder och utanför badsäsongen kan du utforska naturens prakt i Bruny National Park. Staden är känd för sina restauranger av hög kvalitet där du förutom god mat kan njuta av livemusik.

St. Nicholas Church är ett unikt historiskt monument. Den byggdes ursprungligen på 600-talet och i början av 1200-talet byggdes den nästan förstörda kyrkan om helt. Idag lockar kyrkan turister och pilgrimer med sina många religiösa artefakter.

Istriens historiska museum ligger i närheten i en medeltida fästning byggd av venetianerna. Museet har en rik samling av antika vapen, mynt, militära priser, historiska kartor och vapen samt andra artefakter relaterade till regionens historia. Museet ligger på en liten kulle, med en vacker utsikt över staden.

Besök även fortet Punta Cristo som ligger på en pittoresk halvö. Den är perfekt bevarad och har cirka 270 rum och ett komplext system av fängelsehålor som också kan besökas. På fortet hålls bra festivaler, utställningar och andra kulturevenemang.

På Istriens arkeologiska museum kan du se en värdefull samling av gamla stenskulpturer, keramik och antika metallföremål som finns på de närliggande arkeologiska platserna.

Bra att veta

Nedan hittar du länkar till bra att veta när du är på semester.

Coronavirus & reserestriktioner Kroatien

#Kroatien #Covid19 Coronavirus status / statistik - Kroatien Se statistik för landet i bekräftade och aktuella aktiva fall av Covid-19 / Coronavirus. Du kan också se statistik för dödsfall relaterade till viruset. Resebegränsningar för Kroatien Situationen förändras snabbt, för bästa och mest tillförlitliga...

De bästa rätterna i Kroatien

#Foodie Kroatien Foodie Video Mat i Kroatien Köket i Kroatien är otroligt varierat eftersom det kommer från två väldigt olika kulturella bakgrunder. På grund av sin långa kustlinje är Medelhavstraditioner och skaldjur mycket viktiga för det kroatiska köket, medan dess position i...

Hotel & Apartment Pula

#Pula Best hotels Pula Sights Pula grundades av antika greker och har blivit en av de viktigaste och största städerna i Istrien tack vare sitt bekväma läge. Under romartiden upplevde Pula en snabb expansion. Genom historien har Pula bytt ägare flera gånger....

HZPP Željeznički kolodvor Pula

HZPP Željeznički kolodvor Pula Pula Glavni Kolovodor 52100 Pula Croatia Station Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information

Länkar till sociala medier

Error decoding the Instagram API json

Topp 10 populära hashtags på våra webbplatser:

#Resor #Flyg #Flygresor #Hotell #Travelblog #Guide #Hotelsok #Apartment #Tågresor #Flygsok

Mer populära hashtags är:

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här