Sök i världen - ange ord eller del av ett ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Split

Split

#Split Visit Split   Split Tourist Information Obala Hrvatskog narodnog preporoda 9 21000 Split www: website link   #croatia #hrvatska #croatiafulloflife #visitcroatia #adriaticsea #split #isplit #visitsplit #touristinformation #sights #bestsights #sightseeing #vacation

Jämför priser för resor och boende

Bara ett klick - prova multisökmotorn för de billigaste resorna och vistelserna, sök motorn på mer än 700 olika webbplatser för att hitta de billigaste erbjudandena.

Best hotels

Split sights

Split grundades på 300-talet på order av den romerske kejsaren Diocletianus. Senare blev Split en del av Österrike, och först efter detta annekterades det till Kroatien.

Diocletianus palats är fortfarande stadens främsta symbol och det finns många historiska byggnader på palatsområdet. Det är en stor struktur som mäter 215 meter i längd och 180 meter i bredd. En gång var palatset omgivet av en hög stenmur men idag finns bara delar av stenmuren kvar. Diocletianus palats finns med på UNESCO:s världsarvslista och är en av Kroatiens största attraktioner. Museet i Split ligger i palatset och här finns en stor samling böcker som berättar om stadens historia, museet har även en samling antika vapen och rustningar. I närheten ligger torget Brace Radic där du kan se ruinerna av ett gammalt torn, flera statyer och det venetianska slottet. Splits arkeologiska museum har flera fantastiska utställningar, den mest anmärkningsvärda är en samling ädelstenar.

St. Dominic Church är en riktig pärla. Det första omnämnandet av kyrkan går tillbaka till 1200-talet. Det byggdes 1217 av dominikanerna, som grundade sitt eget kloster på denna plats. Många fina gamla sevärdheter finns bevarade i kyrkan. En vacker barock, väggmålningar och medeltida krucifix skapade i gotisk stil är bland dem.

Douilly Cathedral har en mycket ovanlig arkitektur. Den har uppförts på ruinerna av antika romerska byggnader och representerar en vacker arkitektur i bysantinsk stil. Altaret tillverkades på 1400-talet. I en del av katedralen finns ett intressant historiskt museum. Bland dess utställningar finns antika rustningar, militärreliker och unika manuskript.

Besök också Ivan Meštrović Study Museum, den berömda italienska skulptören bodde tidigare i denna historiska byggnad. Det var där han hade sin verkstad. Idag kan du se hans mest anmärkningsvärda mästerverk bland andra utställningar. Utställningen kompletteras även av andra kroatiska skulptörer och konstnärers konstverk.

Strossmayer Park är mycket populär, den grundades på 1700-talet och är en av de äldsta parkerna i staden. 1892 öppnades en musikpaviljong på dess territorium. I början av 1900-talet byggdes nya spektakulära fontäner. Nu är den historiska parken ett landmärke av nationell betydelse.

Det kroatiska sjöfartsmuseet ligger i den gamla fästningen Gripe, det grundades 1925. Bland utställningarna kan man se modeller av gamla skepp och gammal skeppsutrustning. En unik samling torpeder som officiellt erkänts som den äldsta i världen.

Bra att veta

Nedan hittar du länkar till bra att veta när du är på semester.

Coronavirus & reserestriktioner Kroatien

#Kroatien #Covid19 Coronavirus status / statistik - Kroatien Se statistik för landet i bekräftade och aktuella aktiva fall av Covid-19 / Coronavirus. Du kan också se statistik för dödsfall relaterade till viruset. Resebegränsningar för Kroatien Situationen förändras snabbt, för bästa och mest tillförlitliga...

De bästa rätterna i Kroatien

#Foodie Kroatien Foodie Video Mat i Kroatien Köket i Kroatien är otroligt varierat eftersom det kommer från två väldigt olika kulturella bakgrunder. På grund av sin långa kustlinje är Medelhavstraditioner och skaldjur mycket viktiga för det kroatiska köket, medan dess position i...

Hotel & Apartment Split

#Split Best hotels Split sights Split grundades på 300-talet på order av den romerske kejsaren Diocletianus. Senare blev Split en del av Österrike, och först efter detta annekterades det till Kroatien. Diocletianus palats är fortfarande stadens främsta symbol och det finns många historiska...

Kroatien i historieböckerna

#History Kroatiens historia video Historia i korthet Utgrävningar som utförts i Kroatien tyder på att det har varit ockuperat sedan den paleolitiska åldern. Östra Slavonien, en av de fyra historiska regionerna i Kroatien, var grunden för en kultur som så småningom skulle...

Länkar till sociala medier

Error decoding the Instagram API json

Topp 10 populära hashtags på våra webbplatser:

#Resor #Flyg #Flygresor #Hotell #Travelblog #Guide #Hotelsok #Apartment #Tågresor #Flygsok

Mer populära hashtags är:

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här