Sök i världen - ange ord eller del av ett ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Zadar

Zadar

#Zadar Resor till Zadar Zadar ligger vid Adriatiska havets strand, och är en unik kroatisk stad mellan Rijeka och Split, på en rad av öar. Staden själv har vunnit mycket av sin struktur tack vare insatser av det romerska riket under Julius...

Jämför priser för resor och boende

Bara ett klick - prova multisökmotorn för de billigaste resorna och vistelserna, sök motorn på mer än 700 olika webbplatser för att hitta de billigaste erbjudandena.

Best hotels

Zadar sights

Zadar är en legendarisk ogenomtränglig fästning som byggdes av venetianerna för över trehundra år sedan för att stå emot invasionen av de turkiska trupperna. Idag påminner välbevarade stadsmurar, gigantiska stadsportar och skyddstorn om detta. Det mesta av Zadar består av gamla gator och ett historiskt distrikt medan de moderna hotellkomplexen ligger i distriktet Borik där de mest populära stränderna, restaurangerna och nöjescentren finns.

Förutom traditionella promenader i butiker, vila på stranden eller underhållning, finns det ett brett utbud av utflykter i Zadar. Det mest storskaliga arkitektoniska komplexet i staden är det antika romerska forumet byggt på 1:a århundradet e.Kr. Nära forumet kan du se flera gamla pelare, ruinerna av tempel och kyrkan Saint Donatus, denna kyrka anses vara den bästa synen i bysantinsk arkitektur.

Utöver de nämnda sevärdheterna finns det 15 antika kyrkor i Zadar, och var och en av dem är värd att besöka. Saint Simeon Church, Franciscan Church och Saint Anastasia Cathedral ligger alla på huvudgatan i staden. Nära stadsmuren finns två magnifika parker uppkallade efter drottning Helen och Vladimir Nazor. Dessa parker är en underbar plats för kvällspromenader och här hittar du alltid tystnad och mysig atmosfär.

Naturälskare måste besöka den vackra nationalparken Paklenica. I parken finns flera vackra grottor, som också är tillgängliga för besökare. Nationalparken är mycket populär för dem som gillar vandring och bergsklättring.

Den mest ovanliga attraktionen i Zadar är ”Havsorgeln” som kan ses och höras från vattnet. 2005 byggdes ett rörsystem i hamnkajen, som under påverkan av havsvågor ger mycket melodiska och behagliga ljud. Detta läge vid vattnet är populärt bland lokalbefolkningen. Många av dem kommer hit på kvällen för att koppla av och lyssna på de fantastiska ljuden som produceras av det unika musikinstrumentet.

En annan intressant attraktion är det moderna monumentet, som kallas, Hälsning till solen. Det är ett komplex av 300 solcellsmoduler som intensivt ackumulerar solenergi under dagen. Modulerna är fördelade på marken i form av en cirkel med en diameter på 22 meter. På kvällen börjar glasskivorna lysa upp. Denna ovanliga LED-panel återger en mängd olika ljuskompositioner. På kvällen kan du se planeternas placering, liksom bildandet av olika kalendrar och andra ljusillustrationer. Detta ovanliga monument ligger vid vattnet i Zadar.

Kom ihåg att besöka den vackra stranden Ninska Laguna. Den kallas den kungliga stranden av lokalbefolkningen på grund av det kristallklara vattnet och det attraktiva landskapet. På denna strand finns flera källor av helande lera, så den är väldigt populär bland turister.

Bra att veta

Nedan hittar du länkar till bra att veta när du är på semester.

Coronavirus & reserestriktioner Kroatien

#Kroatien #Covid19 Coronavirus status / statistik - Kroatien Se statistik för landet i bekräftade och aktuella aktiva fall av Covid-19 / Coronavirus. Du kan också se statistik för dödsfall relaterade till viruset. Resebegränsningar för Kroatien Situationen förändras snabbt, för bästa och mest tillförlitliga...

De bästa rätterna i Kroatien

#Foodie Kroatien Foodie Video Mat i Kroatien Köket i Kroatien är otroligt varierat eftersom det kommer från två väldigt olika kulturella bakgrunder. På grund av sin långa kustlinje är Medelhavstraditioner och skaldjur mycket viktiga för det kroatiska köket, medan dess position i...

Hotel & Apartment Zadar

#Zadar Best hotels Zadar sights Zadar är en legendarisk ogenomtränglig fästning som byggdes av venetianerna för över trehundra år sedan för att stå emot invasionen av de turkiska trupperna. Idag påminner välbevarade stadsmurar, gigantiska stadsportar och skyddstorn om detta. Det mesta av...

Kroatien i historieböckerna

#History Kroatiens historia video Historia i korthet Utgrävningar som utförts i Kroatien tyder på att det har varit ockuperat sedan den paleolitiska åldern. Östra Slavonien, en av de fyra historiska regionerna i Kroatien, var grunden för en kultur som så småningom skulle...

Länkar till sociala medier

Error decoding the Instagram API json

Topp 10 populära hashtags på våra webbplatser:

#Resor #Flyg #Flygresor #Hotell #Travelblog #Guide #Hotelsok #Apartment #Tågresor #Flygsok

Mer populära hashtags är:

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här