Sök i världen - ange ord eller del av ett ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Zagreb

Zagreb

#Zagreb Resor till Zagreb Zagreb är Kroatiens största stad och unik på grund av dess 17 uppdelade stadssektioner. Det är platsen för kroatiska regeringen och erbjuder modern kosmopolitisk lycka för både ortsbor och dig som besökare. Grundandes under första hundratalet och var...

Jämför priser för resor och boende

Bara ett klick - prova multisökmotorn för de billigaste resorna och vistelserna, sök motorn på mer än 700 olika webbplatser för att hitta de billigaste erbjudandena.

Best hotels

Zagreb sights

Zagreb är en huvudstad i Kroatien och ett viktigt ekonomiskt och vetenskapligt centrum. Resenärer kallar Zagreb ”museernas stad” och antalet kulturella sevärdheter och utställningar är verkligen fantastiskt.

Staden är indelad i tre regioner. Gornji-examen anses vara stadens historiska centrum. Stadsdelar och gator i denna region byggdes på medeltiden. Donji grad är Zagrebs handelsdistrikt där de största marknaderna och köpcentrumen finns på gator och torg i detta distrikt. Den moderna delen av Zagreb heter Novi Zagreb och gator och torg anlades för 50 – 60 år sedan med höga byggnader, kontorscentra och nöjeskomplex.

Arkeologiska museet rankas först bland de kulturella utbuden i staden. Utställningarna på detta museum har mer än 400 000 föremål. Museet har samlingar av arkeologiska fynd som samlats in i olika delar av Kroatien under de senaste tre århundradena. Om du gillar att se gamla slott bör du besöka Lotrscak-tornet som byggdes på 1200-talet. Tornet användes som försvarstorn och låg vid de södra stadsportarna.

Botaniska trädgården ligger nära Zagrebs universitet. En del av trädgården är möjlig att besöka. Konstkännare kommer att njuta av att besöka Ivan Meshtrovic Gallery och Strossmayer Gallery som ställer ut stora privata samlingar av målningar och gobelänger.

I staden fanns många vackra gamla kyrkor bevarade, en av de vackraste är Markuskyrkan från 1200-talet, denna kyrka har varit en av stadens symboler i mer än 700 år. Zagrebs vapen har lagts ut på taket med färgat tegel. Inne i kyrkan finns många unika konstnärliga skatter, skapade av kända europeiska mästare.

En ursprunglig symbol för staden är den gamla linbanan som förbinder nedre och övre staden. Denna linbana, som öppnades 1893, är den kortaste och brantaste i världen med en längd på endast 66 meter. Lutningen på hytten under uppstigningen är 52 grader, vilket är världsrekord.

Etnografiska museet är inrymt i en byggnad från tidigt 1800-tal. Sedan starten har denna byggnad använts för olika utställningar och kulturevenemang. Senare beslutades det att göra om det till ett museum. Idag har den unika samlingen cirka 80 000 föremål, men endast en mindre del, cirka 3 000, är ​​utställd i museets lokal.

Ett annat bra ställe att se mer om stadens kultur är Strossmayer Gallery of Old Masters. Detta är ett otroligt intressant konstmuseum där verk av kända kroatiska målare från 1700- till 1900-talet presenteras. Galleriet inrymmer också en unik historisk byggnad i nyrenässansstil, som har stort arkitektoniskt värde.

En viktig historisk plats i Zagreb är Capoltorget, där du kan se de bevarade medeltida försvarsbyggnaderna. Runt torget finns flera gamla torn, samt en del av fästningsmuren. Byggandet av dessa befästningar började 1478. Idag hålls ofta underhållande evenemang på det berömda historiska torget.

Bra att veta

Nedan hittar du länkar till bra att veta när du är på semester.

10 bästa europeiska julmarknader

Video som utser de 10 bästa julmarknaderna Det finns många intressanta julmarknader i Europa. Titta på video från de 10 bästa julmarknaderna i Europa och hitta inspiration för en julshopptur. 10: Zagreb, Kroatien 9: Salzburg, Österrike 8: München, Tyskland 7: Frankfurt am Main, Tyskland 6:...

Coronavirus & reserestriktioner Kroatien

#Kroatien #Covid19 Coronavirus status / statistik - Kroatien Se statistik för landet i bekräftade och aktuella aktiva fall av Covid-19 / Coronavirus. Du kan också se statistik för dödsfall relaterade till viruset. Resebegränsningar för Kroatien Situationen förändras snabbt, för bästa och mest tillförlitliga...

De bästa rätterna i Kroatien

#Foodie Kroatien Foodie Video Mat i Kroatien Köket i Kroatien är otroligt varierat eftersom det kommer från två väldigt olika kulturella bakgrunder. På grund av sin långa kustlinje är Medelhavstraditioner och skaldjur mycket viktiga för det kroatiska köket, medan dess position i...

Hotel & Apartment Zagreb

#Zagreb Best hotels Zagreb sights Zagreb är en huvudstad i Kroatien och ett viktigt ekonomiskt och vetenskapligt centrum. Resenärer kallar Zagreb "museernas stad" och antalet kulturella sevärdheter och utställningar är verkligen fantastiskt. Staden är indelad i tre regioner. Gornji-examen anses vara stadens historiska...

Länkar till sociala medier

Error decoding the Instagram API json

Topp 10 populära hashtags på våra webbplatser:

#Resor #Flyg #Flygresor #Hotell #Travelblog #Guide #Hotelsok #Apartment #Tågresor #Flygsok

Mer populära hashtags är:

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här