Resor till Hua Hin

Hua Hin är Thailands äldsta semesterort. Här har thailändarna spenderat sina semestrar i många år, och med tiden har staden också blivit ett allt populärare alternativ för svenska turister. Staden ligger belägen på Thailands östkust, och har närhet till såväl huvudstaden Bangkok som till vackra sandstränder.

Hua Hin är kungen och drottningens residensort, något som gjort staden mer välorganiserad än andra städer i Thailand. Thailändarna själva har under lång tid haft Hua Hin som en favoritplats för sina semestrar. De senaste åren har staden även blivit ett paradis för många svenskar. Det är det stora utbudet av aktiviteter, i kombination med den vackra naturen, som lockar fler och fler svenska turister till Hua Hin.

I Hua Hin kan man uppleva ett underbart sommarklimat, året runt. Man kan ta en morgonpromenad på den kilometerlånga, kritvita sandstranden, eller bara ligga och läsa en spännande bok i skuggan. Man kan ta det helt lugnt och slappna av till vågornas brus. När eftermiddagen närmar sig kan man åka in till det nybyggda shoppingcentrumet för att äta god mat och strosa omkring bland de många butikerna som finns. Eller, varför inte bowla tillsammans med familjen för att sedan gå på bio?

Det finns väldigt mycket att göra i Hua Hin. Om man mot förmodan tröttnar på stranden och shoppingcentrumet, kan man åka iväg på lite längre utflykter. Från Hua Hin är det inte särskilt långt till Thailands huvudstad Bangkok. Här kan man övernatta en natt eller två, och uppleva ett riktigt storstadsliv med ett enormt shopping- och restaurangutbud. Vill man hellre uppleva Thailands rika natur, kan man prova på att snorkla eller dyka bland de fantastiska korallrev som finns i närheten. Eller varför inte besöka Thailands stora nationalpark? Det finns något för alla i Hua Hin, oavsett vem man är och vad man söker.

Turistbyrå och -information

Kontaktinformation och information om nationella och lokala turistkontor

Närmaste flygplats / station?

Nedan kan du se vilka terminaler, stationer och flygplatser som är närmast staden om du vill använda kollektivtrafik och flygförbindelser.

Resotips

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Om du använder andra transporter kan du i många fall med fördel hyra en bil på plats. Prova en sökning i multisökmotorn som jämför priser från alla större biluthyrningsföretag som Avis, Hertz, Europcar, Sixt och även ett brett utbud av lokala företag i en sökning.

Hyr motorcyklar och skotrar

Sök de bästa erbjudanden för motorcykeluthyrning

Sök efter möjlighet att hyra motorcyklar och skotrar.

Hyr cyklar och elcyklar

Hitta de bästa erbjudandena på cykeluthyrning

Sök möjligheter att hyra cyklar och elcyklar på de populäraste destinationerna.

Karta över staden

Lokal väder

Hua Hin
lätt molnighet
29 ° C
29 °
29 °
62 %
7.2kmh
20 %
lör
28 °
sön
28 °
mån
26 °
tis
27 °
ons
27 °

Thailand valuta, Bath

Pengar i Thailand (sedlar och mynt) Den lokala valutan kallas Bath (THB). 1 Bath = 100 satang. Mynt i cirkulation: 25, 50 satang 1, 2, 5, 10 Bath coins Sedlar i cirkulation: ฿20, ฿50, ฿100, ฿500, ฿1000 Bath notes. Thailand National Bank

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här