Gå till: Om, Hotell, Transport, Sevärdheter, Stadskarta, Information, Väder, SoMe, Priser eller sök i världen - ange ord eller del av ett ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Kirkenes

Norge

#Norway Resor till Norge Till gengäld för att resa till Norge kommer du att belönas med spektakulära snötäckta fjordar, fantastiska vyer som inkluderar norrskenet som omfamnas av en arktisk bakgrund eller chansen att njuta av en rolig hundspann eller renar. Det...

Jämför priser för resor och boende

Bara ett klick - prova multisökmotorn för de billigaste resorna och vistelserna, sök motorn på mer än 700 olika webbplatser för att hitta de billigaste erbjudandena.

Sevärdheter i video

Få reseinspiration i video om destinationen

Resor till Kirkenes

Beläget nästan 400 kilometer norr om Polcirkeln, är Kirkenes ett samhälle som är unikt. Det är ett av de få samhällen i Norge som faktiskt ligger öster om Finland, vilket innebär att det är en av de få platser i världen där tiden rör sig framåt över en tidszon när du rör dig västerut. Det är också en av de få platser i världen där du kan komma till en gränspunkt där tre tidszoner möts, även om det är olagligt att passera gränsen om du besöker punkten. Det är ett land där midnattssolen lyser starkt från maj till juli, har kalla vintrar, och är ganska långt från resten av Europa.

Det betyder också att det är det perfekta stället för att komma undan om du letar efter en viss tid av fredligt lugn. Det är ett samhälle på knappt 3000 personer, men det finns fortfarande många sätt att njuta av ett besök här. Låt oss ta en titt på vad du kan göra!

Grenslandsmuseet är en fascinerande inblick i lokal kultur

För ganska länge sedan ockuperade Kirkenes länder som vanligen kontrollerades av Norge och Ryssland. På grund av detta faktum, finns det ett antal gränsöverskridande kulturella egenheter som du hittar i detta samhälle som du inte hittar någon annanstans i världen. Krig var också en gemensam aspekt av livet i denna region mellan de två nationerna och Grenslandsmuseet tar en titt på denna historia i djup detalj.

Den samiska kulturen är också ganska inflytelserik i denna region, även om samerna är en minoritet av befolkningen, och du kommer att se många konstutställningar med en av de bästa samiska konstnärerna, John Savio. Det finns också en titt på historien om gruvdrift inom regionen och om du råkar vara där den sista torsdagen i månaden, kan du njuta av den ryska marknaden där handlare från Murmansk kommer att se allt från rysk kristall till matryoshkas.

Ta en rundtur i Andersgrotta för ett intressant perspektiv

Djupt i centrum sitter en stor underjordisk bunker som byggdes under andra världskriget för att skydda invånarna i Kirkenes. Med undantag för Malta tyder posterna i samhället på att det lidit mest flygrädlarm och attacker i historien, med över 300 attacker och totalt över 1000 larm. I slutet av andra världskriget, återstod endast 13 hus intakta. 11 frihetskämpar fångades och avrättades av nazisterna i staden samt och ett minnesmärke står att fira sina ansträngningar.

En rundtur i bunkern ger ett intressant perspektiv av kriget. Bunkern har förbättrats så navigera gångbanor är lätt och inuti hittar du massor av dokumentation om byggandet av bunkern och hur livet var som lever inuti för ibland dagar i taget på grund av de ständiga attacker som inträffat.

Ett besök i Kirkenes är inte komplett utan en chans att titta på norrsken, med över 200 bra visningsdagar för detta tillfälle. Planera din resa utanför fönstret maj-juli för att få dina bästa glimtar av detta naturfenomen och du vara säker på att njuta fullt ut av din kommande resa till Kirkenes.

 

 

Sevärdheter och turer

Få en lokal guide för en personlig stadstur eller bli inspirerad av vårt partnerprogram med attraktioner och stadsturer.

Se de många erbjudandena

Hitta boende

Hotell eller lägenhet? Vilka är de bästa hotellen? och var kan jag hitta de bästa erbjudandena? Hitta inspiration om var du kan bo i ett urval av de bästa och rekommenderade hotellen och lägenheterna. Hotellrecensioner uppdateras av TrustYou kundrecensioner.

Karta och avstånd

Kontrollera Google-kartan om du vill veta vart du ska gå och beräkna avstånd eller få vägbeskrivningar.

Lokal information

När du besöker staden, dra nytta av den lokala turistinformationen, där du kan få gratis och professionell hjälp med att planera vad du ska se och göra på semester. På turistbyrån kan du också få ett brett utbud av broschyrer och kartor över staden och regionen gratis.

Nästa avsnitt ger mer lokal information om staden.

 

Norges turistbyrå

#Touristboard Norway Tourism Authority Social media WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM #Norway #visitNorway #iNorway #touristinformation #touristoffice #touristboard

Närmaste terminaler till staden

Här kan du se vilka terminaler som är närmast din destination

Hyr din transport

Semester med "egen" transport är lätt att ordna och kan i många fall visa sig vara den billigaste lösningen.

Hyra en bil

Hitta de bästa priserna på biluthyrning med vår partnermotor som söker mellan både internationella och lokala biluthyrningstjänster, sök bland alla större uthyrningsföretag

Bra att veta

Nedan hittar du länkar till bra att veta när du är på semester.

Coronavirus & reserestriktioner Norge

#Norge #Covid19 Coronavirus status / statistik - Norge Se statistik för landet i bekräftade och aktuella aktiva fall av Covid-19 / Coronavirus. Du kan också se statistik för dödsfall relaterade till viruset. Resebegränsningar för Norge Situationen förändras snabbt, för bästa och mest tillförlitliga...

De bästa rätterna i Norge

#Foodie Norge Foodie Video Mat i Norge På grund av sin kustlinje är fisk naturligtvis en integrerad del av det norska köket. Många rätter består av råvaror som traditionellt finns i Norge och som sådan är det stort fokus på vilt som...

Norge i historieböckerna

#History Norges historia video Historia i korthet De första stora folkvandringarna till Norge började för cirka 11 000 år sedan, när Komsa, som senare skulle bli samer, anlände till det arktiska norr. På grund av de värmande temperaturerna och Norges stora kustlinje...

Väder och prognos

Här kan du se det aktuella vädret och väderprognosen för de kommande dagarna.

Kirkenes
klar himmel
14.5 ° C
14.5 °
5.1 °
44 %
5.7kmh
0 %
tor
15 °
fre
8 °
lör
14 °
sön
7 °
mån
8 °

+ Information

Nedan finns bonusinformation om destinationen och du kan se och betygsätta destinationen i avsnittet om besökarnas betyg

Besökares recensioner

Nedan kan du se recensioner och reaktioner från andra besökare om staden, och du kan själv betygsätta staden. Du är välkommen att lägga till intressanta platser eller bra eller dåliga upplevelser av ditt besök.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel
Create your own review
KIRKENES
Average rating:  
 0 reviews

Länkar till sociala medier

Topp 10 populära hashtags på våra webbplatser:

#Resor #Flyg #Flygresor #Hotell #Travelblog #Guide #Hotelsok #Apartment #Tågresor #Flygsok

Mer populära hashtags är:

#Kirkenes #iKirkenes #VisitKirkenes #Norway #VisitNorway #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här