Gå till: Om, Hotell, Transport, Sevärdheter, Stadskarta, Information, Väder, SoMe, Priser eller sök i världen - ange ord eller del av ett ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Kiruna

Sverige

#Sweden Sverige     #Sweden #Scandinavia #Europe #TouristInformation #Adventure #Holiday Sweden Covid-19 / Coronavirus

Jämför priser för resor och boende

Bara ett klick - prova multisökmotorn för de billigaste resorna och vistelserna, sök motorn på mer än 700 olika webbplatser för att hitta de billigaste erbjudandena.

Sevärdheter i video

Få reseinspiration i video om destinationen

Resor till Kiruna

Kiruna grundades år 1900 för att kunna utnyttja de lokala järndepåerna. Staden är Sveriges nordligaste samhälle och är en populär plats att besöka tack vare Ishotellet. Det är ett boende som varje år huggs ut i snö och is. Hotellet ligger en kort bilresa från samhället och är känt som världens första ishotell. Det öppnades för första gången år 1990 och byggs upp varje år mellan december och april. Allt i hotellet är gjort i is, inklusive sängar, stolar och möbler, och det finns en bar som serverar drinkar i isglas som tillverkas på plats. Passa på att använda iskapellet för ett alldeles unikt bröllop!

Om du vill se mer av vad Kiruna kan erbjuda följer här ett par tips som du kan lägga till i din kommande resplan, så att du kan se mer av vad samhället har att erbjuda!

Upplev ett problemfritt liv i Kiruna

Kirunas befolkning kallas för det ”problemfria” folket, och ärligt talat – när ditt hem funderar på att kollapsa ner i den lokala gruvan blir livet mycket enklare! Planer håller på att smidas för att flytta allt ett par mil bort, men under tiden kan du besöka ett av de landmärken som gjort Kiruna berömt: Stadshuset.

Byggnaden utnämndes till den vackraste byggnad som används av allmänheten år 1964, och den har en unik utställning samiska hantverk som kan verka en aning malplacerade, men de har en naturlig plats i den konstsamling som finns här. Här finns även stadens administrativa center. Byggnaden har ett öppet koncept och ett torn som du kan bestiga för att få en bra utsikt över det omgivande samhället.

För en till inblick i den samiska livsstilen kan du bege dig till Gardi för att spana in rennäringen. Du kommer få en guide som tar med dig runt farmen, och du kommer få träffa dessa majestätiska djur på nära håll. Det är lätt att ta sig dit med buss, eller ta ditt eget fordon dit om du hellre föredrar det.

Varför inte utforska rymden?

Ett besök till Kiruna är inte komplett utan ett besök till Esrange. Det är en rymdbas där några av de bästa moderna vetenskapsmännen forskar om rymdens yttre gränser, och om hur klimatförändringar påverkar planeten. Norrskenet studeras ofta här, och här planerar Virgin Galactic att inleda den första kommersiella rymdflygningen år 2014.

Om du är lite hungrig efter allt utforskande behöver du bege dig till Camp Ripan. Det är en camping, men här finns ändå en av de bästa lunchbufféer du kommer få chansen att prova på. Fokus ligger på grönsaker, men investeringen kommer att vara värd det. Du borde absolut prova på något från menyn med säsongsbaserade råvaror, inklusive lingonsylt med ren, älg och snöripor.

 

Sevärdheter och turer

Få en lokal guide för en personlig stadstur eller bli inspirerad av vårt partnerprogram med attraktioner och stadsturer.

Se de många erbjudandena

Hitta boende

Hotell eller lägenhet? Vilka är de bästa hotellen? och var kan jag hitta de bästa erbjudandena? Hitta inspiration om var du kan bo i ett urval av de bästa och rekommenderade hotellen och lägenheterna. Hotellrecensioner uppdateras av TrustYou kundrecensioner.

Karta och avstånd

Kontrollera Google-kartan om du vill veta vart du ska gå och beräkna avstånd eller få vägbeskrivningar.

Lokal information

När du besöker staden, dra nytta av den lokala turistinformationen, där du kan få gratis och professionell hjälp med att planera vad du ska se och göra på semester. På turistbyrån kan du också få ett brett utbud av broschyrer och kartor över staden och regionen gratis.

Nästa avsnitt ger mer lokal information om staden.

 

Sveriges turistbyrå

#Touristboard Sweden Tourism Authority Visit Sweden Slussplan 9, Gamla stan Box 3030 103 61 Stockholm T: +46 08 789 10 00 Social Media: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO#sweden #visitsweden #isweden #touristinformation #touristoffice #touristboard

Närmaste terminaler till staden

Här kan du se vilka terminaler som är närmast din destination

Hyr din transport

Semester med "egen" transport är lätt att ordna och kan i många fall visa sig vara den billigaste lösningen.

Hyra en bil

Hitta de bästa priserna på biluthyrning med vår partnermotor som söker mellan både internationella och lokala biluthyrningstjänster, sök bland alla större uthyrningsföretag

Bra att veta

Nedan hittar du länkar till bra att veta när du är på semester.

Coronavirus & reserestriktioner Sverige

#Sverige #Covid19 Coronavirus status / statistik - Sverige Se statistik för landet i bekräftade och aktuella aktiva fall av Covid-19 / Coronavirus. Du kan också se statistik för dödsfall relaterade till viruset. Resebegränsningar för Sverige Situationen förändras snabbt, för bästa och mest tillförlitliga...

Väder och prognos

Här kan du se det aktuella vädret och väderprognosen för de kommande dagarna.

Kiruna
klar himmel
15.5 ° C
15.5 °
15.5 °
36 %
2.6kmh
0 %
tor
14 °
fre
11 °
lör
4 °
sön
9 °
mån
13 °

+ Information

Nedan finns bonusinformation om destinationen och du kan se och betygsätta destinationen i avsnittet om besökarnas betyg

Besökares recensioner

Nedan kan du se recensioner och reaktioner från andra besökare om staden, och du kan själv betygsätta staden. Du är välkommen att lägga till intressanta platser eller bra eller dåliga upplevelser av ditt besök.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel
Create your own review
KIRUNA
Average rating:  
 0 reviews

Länkar till sociala medier

Topp 10 populära hashtags på våra webbplatser:

#Resor #Flyg #Flygresor #Hotell #Travelblog #Guide #Hotelsok #Apartment #Tågresor #Flygsok

Mer populära hashtags är:

#Kiruna #iKiruna #VisitKiruna #Sweden #VisitSweden #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här