Resor till Koh Samui

Med palmer som vajar över stränderna, vit sand och ett glittrande blått hav, känns det som om man kommit till paradiset, när man kommer till Koh Samui. Koh Samui är Thailands tredje största ö, en del av Ang Tong National Marine Park och ett paradis för snorkling och dykning. Här är semestervädret utmärkt, hela året; Koh Samui har en annan monsunsäsong än resten av Thailand, och det är mestadels torrt mellan januari och september.

Om ni är ute efter ett fantastiskt badresmål, blir ni definitivt inte besvikna på Koh Samui. Chaweng Beach är den mest omtyckta stranden på ön, med både lyxhotell och billiga back-packerpensionat, och ett bra ställe att besöka om ni vill ha fest från morgon till kväll på semestern. Lamai Beach är inte lika full, men har ändå ett pulserande kvällsliv och känslan av året-runt party.

Om ni vill slippa folkmassorna, är Maenam Beach i norr ett lugnt ställe med stilla vatten, som passar perfekt för en familjesemester. Bophut Beach är ett omtyckt ställe bland dykare och Big Buddah Beach har många bra restauranger, barer och butiker. Njut av naturen från din bekväma solsäng, eller koppla av med en drink vid poolen på din Koh Samui-semester.

Om ni känner för att dyka på semestern så ligger Koh Samui nära Ang Thong Marine National Park, där man kan tillbringa en underbar dag och förundras av undervattensvärlden med trädgårdar av koraller och undervattensberg. Upptäck den oförstörda regnskogen från en elefantrygg eller utforska ön under en hästritt. Se solen gå ner från en bekväm katamaran och fortsätt kvällen för segel på din Koh Samui-semester.

Turistbyrå och -information

Kontaktinformation och information om nationella och lokala turistkontor

Närmaste flygplats / station?

Nedan kan du se vilka terminaler, stationer och flygplatser som är närmast staden om du vill använda kollektivtrafik och flygförbindelser.

Resotips

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Om du använder andra transporter kan du i många fall med fördel hyra en bil på plats. Prova en sökning i multisökmotorn som jämför priser från alla större biluthyrningsföretag som Avis, Hertz, Europcar, Sixt och även ett brett utbud av lokala företag i en sökning.

Hyr motorcyklar och skotrar

Sök de bästa erbjudanden för motorcykeluthyrning

Sök efter möjlighet att hyra motorcyklar och skotrar.

Hyr cyklar och elcyklar

Hitta de bästa erbjudandena på cykeluthyrning

Sök möjligheter att hyra cyklar och elcyklar på de populäraste destinationerna.

Karta över staden

Lokal väder

Bangkok
lätt molnighet
28.7 ° C
30 °
27.8 °
83 %
1kmh
20 %
mån
26 °
tis
32 °
ons
32 °
tor
30 °
fre
28 °

Thailand valuta, Bath

Pengar i Thailand (sedlar och mynt) Den lokala valutan kallas Bath (THB). 1 Bath = 100 satang. Mynt i cirkulation: 25, 50 satang 1, 2, 5, 10 Bath coins Sedlar i cirkulation: ฿20, ฿50, ฿100, ฿500, ฿1000 Bath notes. Thailand National Bank

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här