Gå till: Om, Hotell, Transport, Sevärdheter, Stadskarta, Information, Väder, SoMe, Priser eller sök i världen - ange ord eller del av ett ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Kokkola

Finland

#Finland Resor till Finland Du har norrskenet att se. Det finns fantastiska naturbastuer att njuta av. Det finns många städer som erbjuder en blandning av svenska och ryska influenser som inte kan ses någon annanstans i världen. Det är också det...

Jämför priser för resor och boende

Bara ett klick - prova multisökmotorn för de billigaste resorna och vistelserna, sök motorn på mer än 700 olika webbplatser för att hitta de billigaste erbjudandena.

Sevärdheter i video

Få reseinspiration i video om destinationen

Resor till Kokkola (Karleby)

Karleby kallas passande nog “vårdkåseplatsen” eller “örnplatsen” eftersom dess finska namn Kokkola härstammar från ordet “kokko” som betyder både “örn” och “bål”. Detta samhälle har funnits sedan 1600-talet och är en av de äldsta städerna i Finland. Orten var ursprungligen en viktig del av den tidens tjärhandel och samhället har spelat en viktig del under historien.

Staden hade till och med en roll i Krimkriget när de lokalt beväpnade försvararna tvingade tillbaks de Brittiska Kungliga Marinsoldater som försökte invadera staden. Ett vapenfartyg fångades och det var det enda fartyg från den Brittiska Kungliga Flottan som fanns i utrikes ägor fram till andra världskriget. Du kan ta en guidad tur genom detta gamla vapenfartyg under ditt kommande besök i Karleby och du kan göra så mycket mer! Här är några av de allra viktigaste tipsen angående saker du kan få uppleva under din semester!

Stadsområdet Kring Neristan Är Fantastiskt

Nere i Karlebys stad, i Neristan området närmare bestämt, hittar du gamla trähus som varit en grundsten för detta samhälle under hundratals år – bokstavligen talat. Idag finns här kaféer, gott om dolda skatter, fantastiska restauranger och hotell som erbjuder enastående historiska ställen att bo på. Detta är sannerligen ett av de bästa platserna i världen där man fortfarande kan få uppleva den gamla charm och det välkomnande sätt som fanns i förgångna tider. Med varje fotsteg du tar i staden så kommer du närmre någon fascinerande och oupptäckt plats!

Om du är ute efter lite äventyr så ta dig ut till Tankar fyr, detta är en ö som ligger cirka 20 kilometer utanför stadens kust. Ön är ganska enkel att nå: en färja åker från Karleby till Tankar fyren med jämna mellanrum. Ute på ön finns även ett torn för fågelskådning, gott om naturstigar och du kan även sova över på ön om du skulle vilja. Glöm inte att besöka museet som är tillägnat säljakt innan du åker tillbaks!

Vill Du Stanna Innanför Stadens Gränser?

Om du besöker Karleby under vinterhalvåret så kommer du bli glad när du får höra att det finns över 150 kilometer skidspår att njuta av på orten. Vilken tid på året som helst är däremot en bra tid att besöka KH Renlundmuseet, ett konstmuseum som visar en stor del konstnärens privata samling. Här finns även en del roterande utställningar som skiftar under året, så se till att stanna här och utforska museet noggrant och med ro!

Under ditt besök till museet kan du passa på att stanna vid Pedagogio för en glimt tillbaks in i det förgångna. Detta är den äldsta sekulära urbana träbyggnaden i hela Finland och byggdes ursprungligen 1696, den fungerade även som skolbyggnad under ett antal år. Här inne borde du även ta en titt på Lassander Huset som ger dig en glimt in i hur ett köpmannahem såg ut under 1700-talet.

Karleby är en fantastisk stad som erbjuder alla sina besökare gott om värme och gemenskap. Inkludera dessa tips i resplanen inför ditt kommande besök för att uppleva det allra bästa staden har att erbjuda med egna ögon – du kommer garanterat att få en av de härligaste semestrar du någonsin upplevt!

 

 

Sevärdheter och turer

Få en lokal guide för en personlig stadstur eller bli inspirerad av vårt partnerprogram med attraktioner och stadsturer.

Se de många erbjudandena

Hitta boende

Hotell eller lägenhet? Vilka är de bästa hotellen? och var kan jag hitta de bästa erbjudandena? Hitta inspiration om var du kan bo i ett urval av de bästa och rekommenderade hotellen och lägenheterna. Hotellrecensioner uppdateras av TrustYou kundrecensioner.

Karta och avstånd

Kontrollera Google-kartan om du vill veta vart du ska gå och beräkna avstånd eller få vägbeskrivningar.

Lokal information

När du besöker staden, dra nytta av den lokala turistinformationen, där du kan få gratis och professionell hjälp med att planera vad du ska se och göra på semester. På turistbyrån kan du också få ett brett utbud av broschyrer och kartor över staden och regionen gratis.

Nästa avsnitt ger mer lokal information om staden.

 

Finlands turistbyrå

#Touristboard Finland Tourism Authority Social media WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST #Finland #visitFinland #iFinland #touristinformation #touristoffice #touristboard

Närmaste terminaler till staden

Här kan du se vilka terminaler som är närmast din destination

Hyr din transport

Semester med "egen" transport är lätt att ordna och kan i många fall visa sig vara den billigaste lösningen.

Hyra en bil

Hitta de bästa priserna på biluthyrning med vår partnermotor som söker mellan både internationella och lokala biluthyrningstjänster, sök bland alla större uthyrningsföretag

Bra att veta

Nedan hittar du länkar till bra att veta när du är på semester.

Coronavirus & reserestriktioner Finland

#Finland #Covid19 Coronavirus status / statistik - Finland Se statistik för landet i bekräftade och aktuella aktiva fall av Covid-19 / Coronavirus. Du kan också se statistik för dödsfall relaterade till viruset. Resebegränsningar för Finland Situationen förändras snabbt, för bästa och mest tillförlitliga...

De bästa rätterna i Finland

#Foodie Finland Foodie Video Mat i Finland Det finska köket har varit starkt influerat av recept och mat från både Sverige och Ryssland. Traditionella måltider inkluderar vanligtvis potatis, kött, fisk, mjölk, smör och rågbröd. Maten i Finland är känd för att kombinera traditionella...

Finland i historieböckerna

#History Finlands historia video Historia i korthet Även om man inte vet mycket om Finlands tidiga historia, tror man att landets första permanenta invånare började bosätta sig i landet för mellan 10 000-12 000 år sedan. Dessa tidiga människor kom förmodligen från...

Finland valuta, Euro

1, 2, 5, 10, 20, 50 cent 1, 2 euro5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 euro European Central Bank#finland #euro #currency

Väder och prognos

Här kan du se det aktuella vädret och väderprognosen för de kommande dagarna.

Karleby
klar himmel
13.1 ° C
13.1 °
13.1 °
82 %
3.1kmh
0 %
tor
13 °
fre
9 °
lör
7 °
sön
8 °
mån
11 °

+ Information

Nedan finns bonusinformation om destinationen och du kan se och betygsätta destinationen i avsnittet om besökarnas betyg

Besökares recensioner

Nedan kan du se recensioner och reaktioner från andra besökare om staden, och du kan själv betygsätta staden. Du är välkommen att lägga till intressanta platser eller bra eller dåliga upplevelser av ditt besök.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel
Create your own review
KOKKOLA
Average rating:  
 0 reviews

Länkar till sociala medier

Topp 10 populära hashtags på våra webbplatser:

#Resor #Flyg #Flygresor #Hotell #Travelblog #Guide #Hotelsok #Apartment #Tågresor #Flygsok

Mer populära hashtags är:

#Kokkola #iKokkola #VisitKokkola #Finland #VisitFinland #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här