Gå till: Om, Hotell, Transport, Sevärdheter, Stadskarta, Information, Väder, SoMe, Priser eller sök i världen - ange ord eller del av ett ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Kosice

Slovakien

#Slovakia Resor till Slovakien Slovakien är ett av de länderna som för närvarande befinner sig utanför den genomsnittliga resenärens radar. Denna nation har 9 nationalparker som täcker de flesta av regionerna så det finns alltid ett utomhusäventyr att hitta. Om du...

Jämför priser för resor och boende

Bara ett klick - prova multisökmotorn för de billigaste resorna och vistelserna, sök motorn på mer än 700 olika webbplatser för att hitta de billigaste erbjudandena.

Sevärdheter i video

Få reseinspiration i video om destinationen

Visit Kosice

Kosice ligger vid Hornád -floden och är en av de största städerna i Slovakien. Staden utsågs till kulturhuvudstad 2013 och erbjuder en inblick i historiens gång ända tillbaka till 1200 -talet.

De flesta besökare rör sig naturligt mot huvudgatan, där man kan se fontäner, specialaffärer och lite unik arkitektonisk prakt. När du väl har upplevt Kosices huvudgata är du utan tvekan redo att utforska ännu mer, så läs vidare för att ta reda på vilka äventyrliga upplevelser som väntar dig!

Om du ville ta en bild och med denna bild fånga Kosices personlighet och atmosfär, måste du ta en bild av Skt. Elizabeth Cathedral. Denna religiösa byggnad byggdes på 1300 -talet och erbjuder den klassiska katedralupplevelsen med en grubblande, mörk atmosfär och gotisk arkitektur. Katedralen sammanfattar hela stadens personlighet på ett unikt sätt.

Andraplatsen går utan tvekan till Eastern Slovak Museum som sprudlar av lokala skatter. Ett av husen på torget höll på att renoveras och i processen fann en grupp hantverkare en kista med nästan 3 000 guldmynt från 1400 -talet. I museiträdgården kan du besöka en träkyrka från 1700 -talet. Museet erbjuder en unik inblick i lokal historia och med bara en enkel rundtur kan du lära dig mer om hur det var att sitta i fängelse i Kosice och hur metallgjutning gick.

Om du vill besöka ett mer modernt museum bör du avsätta tid för en rundtur i Lower Gate Underground Museum. Dessa portar, befästningar och försvarskammare återupptäcktes för mindre än ett decennium sedan när byggnadsarbete utfördes i området. Avsluta ditt besök i katedralen med en utforskning av gångarna på torget södra delen.

En av landets bästa restauranger ligger i Kosice och erbjuder en meny som kan uppfylla praktiskt taget alla kostbehov. Villa Regia serverar några unika biffar, men dess vegetariska och skaldjursrätter är också något helt annat. Restaurangens stenväggar och välvda tak får det att kännas som om du skickas tillbaka i tiden varje gång du äter på Villa Regia.

Avsluta din resa med ett kvällsbesök i Kosarne: en gammal militärbarack som har omvandlats till stadens kulturcentrum. Centret erbjuder både konserter och artister, så något nytt händer året runt. Var noga med att köpa biljetter om du har turen att ha en konsert eller annan show medan du besöker – annars kan du bara ta en drink i baren istället.

Resor till Kosice, Slovakien

Läs om och få inspiration för en resa till staden, kolla efter de billigaste flygen och hotellen i Kosice och Slovakien.

Här kan du söka och jämföra priser för resor och semesterresor. På sajten hittar du också erbjudanden om resor samt allmän reseinformation, guider, ”bra att veta” och fakta om staden. Du hittar också uppdaterade aktuella väder- och väderprognoser för staden.

Sevärdheter och turer

Få en lokal guide för en personlig stadstur eller bli inspirerad av vårt partnerprogram med attraktioner och stadsturer.

Se de många erbjudandena

Hitta boende

Hotell eller lägenhet? Vilka är de bästa hotellen? och var kan jag hitta de bästa erbjudandena? Hitta inspiration om var du kan bo i ett urval av de bästa och rekommenderade hotellen och lägenheterna. Hotellrecensioner uppdateras av TrustYou kundrecensioner.

Karta och avstånd

Kontrollera Google-kartan om du vill veta vart du ska gå och beräkna avstånd eller få vägbeskrivningar.

Lokal information

När du besöker staden, dra nytta av den lokala turistinformationen, där du kan få gratis och professionell hjälp med att planera vad du ska se och göra på semester. På turistbyrån kan du också få ett brett utbud av broschyrer och kartor över staden och regionen gratis.

Nästa avsnitt ger mer lokal information om staden.

Kosice Tourist Information Office

Hlavná 59
Kosice

T: +421 907 722 062

www: Website Link

Slovakiens turistbyrå

#Touristboard Slovakia Tourism Authority Social media WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST #Slovakia #visitSlovakia #iSlovakia #touristinformation #touristoffice #touristboard

Närmaste terminaler till staden

Här kan du se vilka terminaler som är närmast din destination

Hyr din transport

Semester med "egen" transport är lätt att ordna och kan i många fall visa sig vara den billigaste lösningen.

Hyra en bil

Hitta de bästa priserna på biluthyrning med vår partnermotor som söker mellan både internationella och lokala biluthyrningstjänster, sök bland alla större uthyrningsföretag

Bra att veta

Nedan hittar du länkar till bra att veta när du är på semester.

Coronavirus & reserestriktioner Slovakien

#Slovakien #Covid19 Coronavirus status / statistik - Slovakien Se statistik för landet i bekräftade och aktuella aktiva fall av Covid-19 / Coronavirus. Du kan också se statistik för dödsfall relaterade till viruset. Resebegränsningar för Slovakien Situationen förändras snabbt, för bästa och mest tillförlitliga...

De bästa rätterna i Slovakien

#Foodie Slovakien Foodie Video Mat i Slovakien Maden i Slovakiet har en tendens til at være ret solidt af natur med fokus på mælkeprodukter og kød. Kål er også en fast bestanddel, ligesom løg og hvidløg. Nabolande, herunder Ungarn og Østrig, har påvirket...

Slovakien i historieböckerna

#History Slovakiens historia video Historia i korthet Medan kelterna anlände till det som nu är dagens Slovakien på 300-talet, hade området varit ockuperat av många kulturer under tidigare år. På 500-talet anlände de slaviska stammarna, och på 800-talet hade landet hamnat under...

Slovakien valuta, Euro

1, 2, 5, 10, 20, 50 cent 1, 2 euro5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 euro European Central Bank#slovakia #euro #currency

Väder och prognos

Här kan du se det aktuella vädret och väderprognosen för de kommande dagarna.

Kosice
klar himmel
23.3 ° C
23.3 °
23 °
38 %
5.7kmh
0 %
tor
21 °
fre
25 °
lör
20 °
sön
16 °
mån
13 °

+ Information

Nedan finns bonusinformation om destinationen och du kan se och betygsätta destinationen i avsnittet om besökarnas betyg

Besökares recensioner

Nedan kan du se recensioner och reaktioner från andra besökare om staden, och du kan själv betygsätta staden. Du är välkommen att lägga till intressanta platser eller bra eller dåliga upplevelser av ditt besök.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel
Create your own review
KOSICE
Average rating:  
 0 reviews

Länkar till sociala medier

Topp 10 populära hashtags på våra webbplatser:

#Resor #Flyg #Flygresor #Hotell #Travelblog #Guide #Hotelsok #Apartment #Tågresor #Flygsok

Mer populära hashtags är:

#Kosice #iKosice #VisitKosice #Slovakia #VisitSlovakia #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här