Gå till: Om, Hotell, Transport, Sevärdheter, Stadskarta, Information, Väder, SoMe, Priser eller sök i världen - ange ord eller del av ett ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Cracow

Polen

#Poland Resor till Polen De bästa sökresultaten för att besöka Polen ger dig faktiskt skäl till varför du bör undvika denna nation. Lyssna inte på det negativa rådet. Polen är en otrolig nation som erbjuder något mer än bara ett stadscentrum eller ett...

Jämför priser för resor och boende

Bara ett klick - prova multisökmotorn för de billigaste resorna och vistelserna, sök motorn på mer än 700 olika webbplatser för att hitta de billigaste erbjudandena.

Sevärdheter i video

Få reseinspiration i video om destinationen

Resor till Krakow

Krakow har alltid varit i spetsen för utbildningsmöjligheter i Polen, och det är säkerligen fortfarande fallet i dag. Själva staden grundades innan stenåldern och det dokumenterades som ett hektisk handelscentrum före år 1000. Påven Johannes Paulus II var ärkebiskop i Krakow, men staden har sett många dalar också.

Till exempel Krakow Ghetto var en muromgärdad del av staden där Nazityskland förflyttade judar innan de skickas till förintelselägren. Idag hittar du många ställen där du kan njuta av scenkonst, och museer som hjälper dig att få en glimt av historia och gamla byggnader som transporterar dig tillbaka i tiden.

Shoppa och ät dig mätt på Marknadstorget

Med basilikan Jungfru Maria från det 14: e århundradet och 16-talets Tyghall, kan du få ditt lystmäte av både gotisk och renässansarkitektur i detta enorma 10 hektar stora torget. Det är lätt att röra sig på torget, men det finns även spårvagnar tillgängliga för dig om du bara tröttnat på promenader. Du hittar massor av kaféer som hjälper dig att ladda, tillsammans med massor av butiker som erbjuder lokala varor, souvenirer och andra godsaker som du kommer att vilja ha. Dyrare än andra delar av staden, men ändå billigare än euroområdet, du kan ha en bra tid till ett bra pris som kommer att göra att du vill besöka ännu mer.

Wawel Kungliga Slott är definitivt värt ett besök

Det tjänade som säte för polska regeringen i nästan 5 århundraden och inhyste den kungliga familjen. Nu agerar det som ett museum och ett bevis på svunna tider. En enkel rundvandring av slottsgården är en perfekt sak att göra en solig dag, men om du vill komma in för att ta en tur, då måste du komma dit tidigt för att undvika en lång kö. Inne i det kungliga slottet Wawel, får du se en av världens största samlingar av flamländska gobelänger. På sommaren, se till att besöka fängelsehålorna! Varför borde folk åka till Krakow? Eftersom du kommer att få en glimt av polsk självständighet med sevärdheter precis som denna.

Ta lite tid för att besöka det judiska kvarteret

En tredjedel av Krakow är judiskt, vilket gör att besöka de judiska kvarteren något som bör stå högt på listan över saker att göra för att uppleva det äkta Krakow. Kvarteret blommar upp på natten med flera restauranger och barer, och om du vill följa upp det med en tidig morgon, gå dit för att plocka upp en färsk bagel. Det är en verklig skillnad i tempo från vad du ser i andra delar av staden, och väggarna berättar om den grymma historien från tidigare generationer. Om du har sett filmen ”Schindlers List”, så har du fått en kort glimt av hur gatorna är, eftersom de är i filmen.

Är du redo för ett besök till Krakow?

Krakow är en modern stad som har gamla byggnader, massor av historia, och en kultur som är hänförande och spännande. Ett besök i Krakow kommer inte bara att tillfredsställa alla dina sinnen, men det kommer att bli ett beroende för dig. Du kommer att vilja komma tillbaka och besöka gång på gång. Varför ska folk besöka Krakow? Eftersom att du inte bara har en bra tid, du kommer att kunna uppleva historia och lära av det också.

 

Sevärdheter och turer

Få en lokal guide för en personlig stadstur eller bli inspirerad av vårt partnerprogram med attraktioner och stadsturer.

Se de många erbjudandena

Hitta boende

Hotell eller lägenhet? Vilka är de bästa hotellen? och var kan jag hitta de bästa erbjudandena? Hitta inspiration om var du kan bo i ett urval av de bästa och rekommenderade hotellen och lägenheterna. Hotellrecensioner uppdateras av TrustYou kundrecensioner.

Karta och avstånd

Kontrollera Google-kartan om du vill veta vart du ska gå och beräkna avstånd eller få vägbeskrivningar.

Lokal information

När du besöker staden, dra nytta av den lokala turistinformationen, där du kan få gratis och professionell hjälp med att planera vad du ska se och göra på semester. På turistbyrån kan du också få ett brett utbud av broschyrer och kartor över staden och regionen gratis.

Nästa avsnitt ger mer lokal information om staden.

Krakow Tourist Information

Rynek Główny 1/3
31-042 Kraków

Tel.: +48 124337310

www: website link

Polens turistbyrå

#Touristboard Poland Tourism Contact Chałubińskiego Str. 8 00-613 Warsaw T: +48 22 536 70 70 F: +48 22 536 70 04 Social media: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO#poland #visitpoland #ipoland #touristinformation #touristoffice #touristboard

Närmaste terminaler till staden

Här kan du se vilka terminaler som är närmast din destination

Hyr din transport

Semester med "egen" transport är lätt att ordna och kan i många fall visa sig vara den billigaste lösningen.

Hyra en bil

Hitta de bästa priserna på biluthyrning med vår partnermotor som söker mellan både internationella och lokala biluthyrningstjänster, sök bland alla större uthyrningsföretag

Behöver du frisk luft istället för en bil? Kanske är en motorcykel, skoter eller cykel en bättre lösning för dig.

Hyr en motorcykel eller skoter

Se priserna för att hyra en MC eller skoter i staden här

Hyr en cykel

Kolla priser för att hyra en cykel i staden här

Bra att veta

Nedan hittar du länkar till bra att veta när du är på semester.

Coronavirus & reserestriktioner Polen

#Polen #Covid19 Coronavirus status / statistik - Polen Se statistik för landet i bekräftade och aktuella aktiva fall av Covid-19 / Coronavirus. Du kan också se statistik för dödsfall relaterade till viruset. Resebegränsningar för Polen Situationen förändras snabbt, för bästa och mest tillförlitliga...

De bästa rätterna i Polen

#Foodie Polen Foodie Video Mat i Polen Det polska köket har varit starkt influerat av sina grannar och de många kulturer som har bebott landet under hela landets långa historia. Rätter brukar vara ganska rejäla och det är mycket fokus på kött...

Julmarknad i Krakow

Krakow turistinformation Hotel & Apartment Krakow Krakows julmarknad Krakow, den antika huvudstaden i Polen, är landets främsta turistmål, staden är känd för sin vackra gamla stad från den spektakulära arkitekturen rik på gotiska kyrkor och barockpalats. Stadens främsta attraktioner inkluderar Main Market Square...

Polen i historieböckerna

#History Polens historia video Historia i korthet Polen har varit bebott sedan stenåldern där slaviska stammar etablerade bosättningar och följdes av kelter, germanska stammar och balter. Medan de är osäkra på det exakta datumet när slavarna kom till det som nu är...

Väder och prognos

Här kan du se det aktuella vädret och väderprognosen för de kommande dagarna.

+ Information

Nedan finns bonusinformation om destinationen och du kan se och betygsätta destinationen i avsnittet om besökarnas betyg

Semester i Krakow

Krakow, som tidigare varit Polens huvudstad, är en karismatisk gammal stad, som bland annat rymmer det största medeltida torget i Europa. Krakow är en perfekt plats för en storstadssemester och har mycket som väntar på att upptäckas av er.

En rundtur i Krakow, Polen, bör börja vid Stora Torget, med ett flertal restauranger, caféer och barer, dessutom landmärken som Mariakyrkan, Klädeshallarna och St. Adalbertkyrkan. Husen och palatsen som kantar torget är mycket gamla, några med anor från 1200-talet!

Krakow lockar sina besökare med läckra delikatesser som serveras i allt från mjölbarer till trendiga restauranger. Staden är känd för sin vodka och sin öl och här finns ett oändligt antal barer och krogar där du kan avnjuta dessa drycker.

I Krakow finns mer än 40 allmänna parker, härliga att ta med sig hela familjen till, med lekplaser, gamla trädgårdar och många olika utomhusaktiviteter.

Man bör heller inte missa ett besök i det det kungliga slottet Wawel, ta vägen via Kanonicza-gatan, så blir också resan till slottet en vacker upplevelse.

Sukiennice på Stora Torget är en magnifik byggnad, som ursprungligen uppfördes under slutet av 1300-talet och nu, bland annat fungerar, som marknad med huvudinriktning kläder, textilier och loalt hantverk.

Mariakyrkan ligger också vid Stora Torget i Krakow och uppfördes under 1300-talet. Från ett av tornen, som från början var ett vakttorn, ljuder var timme en trumpetsignal ”hejnal mariacky”. Om du läser om ”Trumpetaren i Krakow” kommer du förstå varför melodin avbryts mitt i!

Det kungliga slottet, Wawel, uppmärksammat av UNESCO, måste ni också besöka. Det är öppet, nästan, dagligen och visar upp representationsrum, den privata kungliga bostaden, skattkammaren, vapenförrådet och konstutställningar. Ta också en rundtur i trädgården! När ni ändå besöker Wawel – passa också på att besöka katedralen med den enorma Sigismundklockan, gravar och museum.

Också i övriga Krakow finns många museer och gallerier att utforska, bland annat Nationalmuseet, Czartoryskymuseet där Leonardo da Vinci´s ”Damen med hermelinen” finns och Krakows historiska Museum.

Besökares recensioner

Nedan kan du se recensioner och reaktioner från andra besökare om staden, och du kan själv betygsätta staden. Du är välkommen att lägga till intressanta platser eller bra eller dåliga upplevelser av ditt besök.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel
Create your own review
CRACOW
Average rating:  
 0 reviews

Länkar till sociala medier

Error decoding the Instagram API json

Topp 10 populära hashtags på våra webbplatser:

#Resor #Flyg #Flygresor #Hotell #Travelblog #Guide #Hotelsok #Apartment #Tågresor #Flygsok

Mer populära hashtags är:

#poland #visitpoland #cracow #icracow #visitcracow #touristinformation #sights #bestsights #sightseeing #vacation

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här