Gå till: Om, Hotell, Transport, Sevärdheter, Stadskarta, Information, Väder, SoMe, Priser eller sök i världen - ange ord eller del av ett ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Lviv

Ukraina

#Ukraine Resor till Ukraina Historien lever och visas i Ukraina för alla besökare att se och uppleva. Mer än 500 städer inom denna nation har funnits i över 900 år. Detta gör Ukraina till ett av de äldsta och mest etablerade...

Jämför priser för resor och boende

Bara ett klick - prova multisökmotorn för de billigaste resorna och vistelserna, sök motorn på mer än 700 olika webbplatser för att hitta de billigaste erbjudandena.

Sevärdheter i video

Få reseinspiration i video om destinationen

Visit Lviv

Lviv, eller kanske Lvov, om du föredrar det, är en stad i västra Ukraina. Bosättningar i området går tillbaka till 500 -talet, och de första posterna i den moderna staden hittades år 1256.

Lviv har röstats fram som den bästa ukrainska staden att bo i och har till och med fått smeknamnet Ukrainas “Lilla Paris”.

Efter att ha funnits på Unescos världsarvslista i över 25 år är Gamla stan i Lviv en vacker syn. Det finns över 2000 historiska landmärken i området, och mer än 200 av dem är nationella landmärken. De mest kända är:

Lviv slottsruiner, som ligger på toppen av Castle Hill i staden. Det är den högsta punkten i Lviv. Idag finns det ett tv -torn, härifrån finns en hisnande utsikt över staden.

St. Church of Onuphrius är ett basilianskt kloster och en grekisk katolsk kyrka, innehåller flera konstverk från Sosenko och Paslavsky och har byggts genom århundradena.

George’s Cathedral tillsammans med Metropolitan’s Palace kan dateras till 1761 och är ett vackert exempel på neoklassisk design. En gammal blomsterträdgård sträcker sig längs komplexets västra vägg.

Stadens centrala torg är planerat på 1300 -talet, det var tanken att bygga ett centralt torg som du skulle se i alla traditionella europeiska bosättningar. Det blev dock lite annorlunda. Torget är mer en rektangel än ett torg och det finns två gator ur varje hörn. I mitten är stadshuset och runt torget finns mer än 40 radhus.

Det finns ett stort antal shoppare på marknaden alla dagar som erbjuder lokala varor, antikviteter och i stort sett allt annat du kan tänka dig. Kom ihåg att se de fyra fontänerna i de fyra hörnen på torget, de representerar fyra av de mytologiska figurerna i Grekland.

Resor till Lviv (Lvov), Ukraina

Läs om och få inspiration för en resa till staden, kolla efter de billigaste flygen och hotellen i Lviv (Lvov) och Ukraina.

Här kan du söka och jämföra priser för resor och semesterresor. På sajten hittar du också erbjudanden om resor samt allmän reseinformation, guider, “bra att veta” och fakta om staden. Du hittar också uppdaterade aktuella väder- och väderprognoser för staden.

Sevärdheter och turer

Få en lokal guide för en personlig stadstur eller bli inspirerad av vårt partnerprogram med attraktioner och stadsturer.

Se de många erbjudandena

Hitta boende

Hotell eller lägenhet? Vilka är de bästa hotellen? och var kan jag hitta de bästa erbjudandena? Hitta inspiration om var du kan bo i ett urval av de bästa och rekommenderade hotellen och lägenheterna. Hotellrecensioner uppdateras av TrustYou kundrecensioner.

Karta och avstånd

Kontrollera Google-kartan om du vill veta vart du ska gå och beräkna avstånd eller få vägbeskrivningar.

Lokal information

När du besöker staden, dra nytta av den lokala turistinformationen, där du kan få gratis och professionell hjälp med att planera vad du ska se och göra på semester. På turistbyrån kan du också få ett brett utbud av broschyrer och kartor över staden och regionen gratis.

Nästa avsnitt ger mer lokal information om staden.

Lviv Tourist Information Office

Dvirtseva Square 1
79000 Lviv

T: +380 3222 62005

www: Website Link

Ukrainas turistbyrå

#Touristboard Ukraine Tourism Authority Social media WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE #Ukraine #visitUkraine #iUkraine #touristinformation #touristoffice #touristboard

Närmaste terminaler till staden

Här kan du se vilka terminaler som är närmast din destination

Hyr din transport

Semester med "egen" transport är lätt att ordna och kan i många fall visa sig vara den billigaste lösningen.

Hyra en bil

Hitta de bästa priserna på biluthyrning med vår partnermotor som söker mellan både internationella och lokala biluthyrningstjänster, sök bland alla större uthyrningsföretag

Bra att veta

Nedan hittar du länkar till bra att veta när du är på semester.

Coronavirus & reserestriktioner Ukraina

#Ukraine #Covid19 Coronavirus status / statistik - Ukraine Se statistik för landet i bekräftade och aktuella aktiva fall av Covid-19 / Coronavirus. Du kan också se statistik för dödsfall relaterade till viruset. Resebegränsningar för Ukraine Situationen förändras snabbt, för bästa och mest tillförlitliga...

Väder och prognos

Här kan du se det aktuella vädret och väderprognosen för de kommande dagarna.

Lviv
molnigt
17.1 ° C
17.1 °
17.1 °
68 %
5.9kmh
81 %
tor
16 °
fre
21 °
lör
15 °
sön
16 °
mån
15 °

+ Information

Nedan finns bonusinformation om destinationen och du kan se och betygsätta destinationen i avsnittet om besökarnas betyg

Länkar till sociala medier

Topp 10 populära hashtags på våra webbplatser:

#Resor #Flyg #Flygresor #Hotell #Travelblog #Guide #Hotelsok #Apartment #Tågresor #Flygsok

Mer populära hashtags är:

#Lviv #iLviv #VisitLviv #Ukraine #VisitUkraine #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

Besökares recensioner

Nedan kan du se recensioner och reaktioner från andra besökare om staden, och du kan själv betygsätta staden. Du är välkommen att lägga till intressanta platser eller bra eller dåliga upplevelser av ditt besök.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

LVIV
Average rating:  
 0 reviews

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här