Gå till: Om, Hotell, Transport, Sevärdheter, Stadskarta, Information, Väder, SoMe, Priser eller sök i världen - ange ord eller del av ett ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Marianske Lazne

Tjeckien

#CzechRepublic Resor till Tjeckien Tjeckien är en nation som är fylld med rik historia att utforska. Från de ständigt utvecklande arkitektoniska influenser till gästfrihet ett torg, kan denna inlandsnation inte erbjuda samma resortmöjligheter som övriga Europa, men det erbjuder något annorlunda...

Jämför priser för resor och boende

Bara ett klick - prova multisökmotorn för de billigaste resorna och vistelserna, sök motorn på mer än 700 olika webbplatser för att hitta de billigaste erbjudandena.

Sevärdheter i video

Få reseinspiration i video om destinationen

Visit Marianske Lazne

Om en spasemester låter som något för dig, bör Marianske Lazne (Marienbad) stå otroligt högt på din önskelista. Staden är hem för mer än 100 naturliga koldioxidkällor, vilket har skapat en mosaik av hem, parker och spa i området, som alla hjälper till att säkerställa en avkopplande upplevelse.

Marianske Lazne är nästan lika känd som den andra av de stora kurorterna i området, Karlovy Vary. Marianske Lazne hette tidigare Marienbad och skiljer sig från Karlovy Vary genom att ligga i en vacker dal på 600 meters höjd. Staden är anlagd som en kurort lite senare än Karlovy Vary och i Marianske Lazne finns det idag många källor som borde ha en gynnsam effekt på ett brett spektrum av olika sjukdomar. Den stora pelaren som innehåller fjädrar sträcker sig över 120 meter och byggdes 1889.

Krizovy Pramen

Detta är stadens mest kända vår. Sex dussin joniska pelare byggdes över källan i början av 1800 -talet och den nuvarande byggnaden är en sann kopia av den ursprungliga tegel- och träbyggnaden som stod här på sin tid. Det är väl frestande, men du bör överväga att inte dricka vattnet, det sägs ha en imponerande laxerande effekt.

Detta kan vara anledningen till att datorstyrd musik har lagts till, så att du kan göra andra saker än att dricka vatten, här är möjligheten att lyssna på musiken medan du konsumerar de våta varorna – utan att behöva tänka på några olyckliga konsekvenser av detta intag.

Central parken

Denna vackra park ligger nära Bohemian Hotel och erbjuder vackra vandringsleder, en liten flod och stora grönområden. Det är särskilt vackert här på våren, när träden och blommorna sakta återvänder, och på hösten, när färgerna börjar förändras. Hitta dig själv en tom bänk och njut av den oöverträffade lugn och ro som parken erbjuder.

Religiöst centrum

Marianske Lazne har representerat ett stort antal olika kyrkosamfund, vilket vittnar om många olika bakgrunder för tidigare spagäster.

Men än idag besöks Marianske Lazne av människor i alla trosretningar, vilket innebär att staden enkelt kan underhålla de olika religiösa centren. En av de mest populära attraktionerna är Old Anglican Church, designad av William Burges. Numera används kyrkan som konserthus.

Marianske Lazne erbjuder en oemotståndlig möjlighet att koppla av på ditt eget sätt. Res hit för att besöka de fantastiska fontänerna och mineralfjädrarna som kommer att förbättra din hälsa på nolltid, oavsett hur stressad du känner dig för tillfället.

Resor till Mariánské Lázně, Tjeckien

Läs om och få inspiration för en resa till staden, kolla efter de billigaste flygen och hotellen i Mariánské Lázně och Tjeckien.

Här kan du söka och jämföra priser för resor och semesterresor. På sajten hittar du också erbjudanden om resor samt allmän reseinformation, guider, ”bra att veta” och fakta om staden. Du hittar också uppdaterade aktuella väder- och väderprognoser för staden.

Sevärdheter och turer

Få en lokal guide för en personlig stadstur eller bli inspirerad av vårt partnerprogram med attraktioner och stadsturer.

Se de många erbjudandena

Hitta boende

Hotell eller lägenhet? Vilka är de bästa hotellen? och var kan jag hitta de bästa erbjudandena? Hitta inspiration om var du kan bo i ett urval av de bästa och rekommenderade hotellen och lägenheterna. Hotellrecensioner uppdateras av TrustYou kundrecensioner.

Karta och avstånd

Kontrollera Google-kartan om du vill veta vart du ska gå och beräkna avstånd eller få vägbeskrivningar.

Lokal information

När du besöker staden, dra nytta av den lokala turistinformationen, där du kan få gratis och professionell hjälp med att planera vad du ska se och göra på semester. På turistbyrån kan du också få ett brett utbud av broschyrer och kartor över staden och regionen gratis.

Nästa avsnitt ger mer lokal information om staden.

Marianske Lazne Tourist Information Office

Poštovní 160/17
353 01 Mariánské Lázně

T: + 420 777 338 865

www: Website Link

Tjeckiens turistbyrå

#Touristboard Czech Republic Tourism Authority Social media WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM #CzechRepublic #visitCzechRepublic #iCzechRepublic #touristinformation #touristoffice #touristboard

Närmaste terminaler till staden

Här kan du se vilka terminaler som är närmast din destination

Hyr din transport

Semester med "egen" transport är lätt att ordna och kan i många fall visa sig vara den billigaste lösningen.

Hyra en bil

Hitta de bästa priserna på biluthyrning med vår partnermotor som söker mellan både internationella och lokala biluthyrningstjänster, sök bland alla större uthyrningsföretag

Bra att veta

Nedan hittar du länkar till bra att veta när du är på semester.

Coronavirus & reserestriktioner Tjeckien

#Tjeckien #Covid19 Coronavirus status / statistik - Tjeckien Se statistik för landet i bekräftade och aktuella aktiva fall av Covid-19 / Coronavirus. Du kan också se statistik för dödsfall relaterade till viruset. Resebegränsningar för Tjeckien Situationen förändras snabbt, för bästa och mest tillförlitliga...

De bästa rätterna i Tjeckien

#Foodie Tjeckien Foodie Video Mat i Tjeckien Det tjeckiska köket har varit starkt influerat av sina grannar. Varje region har sina egna specialiteter, men traditionellt är måltiderna baserade på kött, dumplings, potatis och ris. Soppor är en annan viktig del av det tjeckiska...

Tjeckien i historieböckerna

#History Tjeckien historia video Historia i korthet Bosättningar i dagens Tjeckien går tillbaka till den paleolitiska eran. På 300-talet f.Kr. började de keltiska folkvandringarna, följt av germanska stammar på 1:a århundradet f.Kr. Trots dessa tidiga bosättningar var det inte förrän i slutet...

Tjeckien valuta, Koruna

1 Koruna = 100 Haleru 1, 2, 5, 10, 20, 50 Koruna20, 50, 100, 200, 500, 1000, 2000, 5000 Koruna Czech National Bank #Monaco #euro #eur #currency

Väder och prognos

Här kan du se det aktuella vädret och väderprognosen för de kommande dagarna.

Mariánské Lázně
molnigt
16.7 ° C
17.9 °
15.7 °
55 %
3.8kmh
57 %
tor
17 °
fre
16 °
lör
14 °
sön
12 °
mån
14 °

+ Information

Nedan finns bonusinformation om destinationen och du kan se och betygsätta destinationen i avsnittet om besökarnas betyg

Besökares recensioner

Nedan kan du se recensioner och reaktioner från andra besökare om staden, och du kan själv betygsätta staden. Du är välkommen att lägga till intressanta platser eller bra eller dåliga upplevelser av ditt besök.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel
Create your own review
MARIANSKELAZNE
Average rating:  
 0 reviews

Länkar till sociala medier

Topp 10 populära hashtags på våra webbplatser:

#Resor #Flyg #Flygresor #Hotell #Travelblog #Guide #Hotelsok #Apartment #Tågresor #Flygsok

Mer populära hashtags är:

#MarianskeLazne #iMarianskeLazne #VisitMarianskeLazne #CzechRepublic #VisitCzechia #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här