[/vc_column_text]

Resor till Mariehamn

Sträckande högt upp i himlen är en av de första minnesvärda sevärdheterna under ett besök i Mariehamn Pommern, som är ett museifartyge som är förankrat i en av de två hamnar som detta samhälle har. Det är en gammal ”windjammer” och är ett av de berömda fyrmastade segelfartygen som var en del av F. Laeisz rederi med bas i Tyskland. Hon var van att bära säd i andra världskriget och innehåller bilder av hur livet är till sjöss.

Kastelholms slott kallar majestätiskt på dig

Även fast detta samhälle är hem för bara drygt tio tusen personer finns en av de stora medeltida slotten i hela Finland bara en kort bilresa bort.  Kastelholms slott är faktiskt byggt av svenska händer och det har utsikt över en fjord som är strax söder om detta lilla samhälle. Det är bara en av fem överlevande medeltida fästningar i landet, som byggdes på 1300-talet, och det var ursprungligen ute på en ö för sig.

Det marina arvet i detta samhälle är starkt och det är aldrig mer uppenbart än när du besöker Sjöfartsmuseum, vilket är i närheten av Pommern. Museet är utformat för att se ut som fören på ett fartyg som skär genom landet. Det finns många bevarade båtar som utgör många av museets utställningar, inklusive många galjonsfigurer som en gång prytt många av de stora segelfartygen från svunna tider. Den centrala delen av museet är ett återskapat fartyg i sig själv – se till att njuta av salongen!

Höjdpunkten i en Mariehamn-semester? Maten! The Cuisine!

Det finns mer än ett dussin utmärkta restauranger i Mariehamn, så du kommer inte att sakna alternativ när du är sugen på en god måltid. En av de bästa och vår högsta rekommendation går till Indigo, som erbjuder moderna tolkningar av det traditionella köket i området. Bara tanken på att ha en grillad svärdfisk, bara lätt kryddad så att du kan njuta av lättheten av färsk fångst, försiktigt accentuerad med en söt potatismos, är mer än nog att få munnen att vattnas!

Om du letar efter mer av en Café-upplevelse rekommenderar vi att gå till Bagarstugan. Det är en pittoresk, mysig liten tesalong som har stänk av små rosa pelargoner här och där för atmosfär. Hemlagade soppor kommer snabbt värma dig på en kylig Mariehamn-dag, medan du alltid kan äta en grym quiche, paj, eller sallad beroende på ditt humör. De kakor som bakas här är några av de bästa i världen, så se till att ta en med dig innan du lämnar platsen!

Turistbyrå och -information

Kontaktinformation och information om nationella och lokala turistkontor

Finlands turistbyrå

Finland Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO

Närmaste flygplats / station?

Nedan kan du se vilka terminaler, stationer och flygplatser som är närmast staden om du vill använda kollektivtrafik och flygförbindelser.

Resotips

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Om du använder andra transporter kan du i många fall med fördel hyra en bil på plats. Prova en sökning i multisökmotorn som jämför priser från alla större biluthyrningsföretag som Avis, Hertz, Europcar, Sixt och även ett brett utbud av lokala företag i en sökning.

Hyr motorcyklar och skotrar

Sök de bästa erbjudanden för motorcykeluthyrning

Sök efter möjlighet att hyra motorcyklar och skotrar.

Hyr cyklar och elcyklar

Hitta de bästa erbjudandena på cykeluthyrning

Sök möjligheter att hyra cyklar och elcyklar på de populäraste destinationerna.

Karta över staden

Valutakurser, Valutaomvandlare

EUR - Euromedlemsländer
USD
0,9050
GBP
1,1173
SEK
0,0937
NOK
0,1014
DKK
0,1341

Lokal väder

Mariehamn
regnskurar
13 ° C
13 °
13 °
62 %
6.7kmh
40 %
mån
13 °
tis
12 °
ons
12 °
tor
11 °
fre
11 °

Finland valuta, Euro

Pengar i Finland (sedlar och mynt) Den lokale valuta er Euro. 1 Euro = 100 cent. Mynt i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20, 50 cent €1, €2 Sedlar i cirkulation: €5, €10, €20, €50, €100, €200, €500. European Central Bank

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här