Resotips

Resor till Bahrain

Staten Bahrain är en monarki som ligger centralt i Mellanöstern. Det är en önation, omringad av Persiska viken, mittemellan Saudiarabien och Qatar. Som nation är det ganska litet, i hela Asien är Bahrain bara större än Maldiverna.

Bahrain utvecklade sitt välstånd och inflytande under århundraden tack vara sitt pärlfiske. Men idag har denna nation bestående av skärgård omvandlats till en oljenation som söker andra inkomstkällor och erbjuder idag massor av äventyrsmöjligheter.

Utgå från Bahrains fästning, som bara ligger några minuter med bil från Manama City i Karbabad. Inträdet till fästningen är gratis och det är öppet varje dag. Det utgör en klassisk inblick i Dilmuncivilisationen under den islamiska eran. Ett museum precis intill fästningen erbjuder en fascinerande tour av artefakter och har utställningar där man kan se spår av forna tider i regionen.

Det finns flera andra museum i Bahrain som erbjuder fantastisk inblick i vad de specialiserat sig på. Det finns Beit al Quaran i Hoora, där kan man kolla på en sällsynt samling islamska manuskript, eller valutamuseet i diplomatområdet för att se valutans historia i landet.

Ett ställe som man måste i alla fall fundera på är Tree of Life. Det ligger ute mitt i öknen och är omringat av oljebrunnar och tros vara över 400 år gammalt. Ingen vet hur trädet lyckas överleva på en så besvärlig plats. En berättelse menar att träder är det enda som finns kvar av Edens lustgård.

Bahrain är ett land som erbjuder fascinerande historier runt varje krök. Kom hit så du kan skriva nästa kapitel på din egen historia.

Läs våra Bahrain reseguider

Reseguider med sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag. Sök billigasta resor och hotell i smart sökmotor.

Fakta om Bahrain:

Väder och prognoser, klimatdata och nederbörd för populära semesterorter, helgdagar, valuta, kartor.

Landets huvudstad:

Stadsguide

Nedan kan du se vilka städer och intressanta platser du kan läsa mer om.