Resotips

Resor till Saudiarabien

Saudiarabien har varit en mycket populärt turistmål under många år, till stor del på grund av den inspiration som romantiska berättelser som 1001 Nights .

Resenärer som kommer hit är sällan lämnade besvikna den fantastiska naturen som innehåller många vackra berg, stränder och floder. Människor på korta stadssemestrar i Saudiarabien hitta mycket att hålla dem sysselsatta bland caféer, restauranger och butiker som kantar stadens livliga gator. En semester till denna underbara destination kommer att ge många bra minnen.

Om du anser dig något av en som söker spänning kommer du säkert vill uppleva spänningen av att köra en ATV över landets sanddyner. För vissa enastående landskap är det lämpligt att gå till Empty Quarter, vilket förmodligen är avnjuts bäst som en del av en grupp besök. Det bästa stället att uppleva vattensporter i denna fascinerande resmål är Obhir-Creek, bara 30 miles norr om Jeddah . Människor som kommer hit får passa på att göra lite simning, vattenskidor eller kanske segling.

Alternativt kan en dag av underhållning kan avnjutas på en av de olika nöjesparker, som i allmänhet ligger i närheten av köpcentra och stränder.

En av de stora attraktionerna som bör ingå som del av någon kort paus för att Saudiarabien är Mada’in Saleh, inte långt från den jordanska gränsen. Historiska buffs kommer att vilja komma hit och se 140 olika fascinerande gravar, som går tillbaka till Nabataean gånger. För att få en komplett Mada’in Saleh erfarenhet är det lämpligt att spendera 2 eller 3 dagar turnera detta område. För någon angelägen om att plocka upp några bra minnen finns det några bra guld-och smycken i många av de större städerna. Mecca och Medina är utan tvekan de bästa ställena att plocka upp erbjudanden på kläder, parfymer och andra intressanta saker.

Läs våra Saudiarabien reseguider

Reseguider med sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag. Sök billigasta resor och hotell i smart sökmotor.

Fakta om Saudiarabien:

Väder och prognoser, klimatdata och nederbörd för populära semesterorter, helgdagar, valuta, kartor.

Landets huvudstad:

Stadsguide

Nedan kan du se vilka städer och intressanta platser du kan läsa mer om.