Gå till: Om, Hotell, Transport, Sevärdheter, Stadskarta, Information, Väder, SoMe, Priser eller sök i världen - ange ord eller del av ett ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Minsk

Vitryssland

#Belarus Resor till Vitryssland Vitryssland har ett av de största utvecklade stadsområdena i Europa. Över 70% av landets befolkning bor inom gränserna för en stad och 4 av 5 personer som du kommer att träffa i Vitryssland är infödda i området. Den...

Jämför priser för resor och boende

Bara ett klick - prova multisökmotorn för de billigaste resorna och vistelserna, sök motorn på mer än 700 olika webbplatser för att hitta de billigaste erbjudandena.

Sevärdheter i video

Få reseinspiration i video om destinationen

Visit Minsk

Minsk med 1,7 miljoner invånare är Vitrysslands huvudstad och landets geografiska hjärta, staden nämndes första gången i medeltida krönikor år 1067. Minsk ligger på en pittoresk plats vid floden Svisloch som i historisk tid var en av de mest trafikerade handelsvägar där förbinder Östersjön och Svarta havet.

Staden blev huvudstaden i Minsk furstendömet 1101 och en del av Litauen 1326. I slutet av 1400 -talet var Minsk ett stort hantverks- och handelscentrum. Stadens industriella utveckling började på 1870 -talet. Det var ett av de största judiska centra i Östeuropa under medeltiden, och före andra världskriget var cirka 40% av befolkningen judisk.

Även om staden skadades hårt i kriget, finns det fortfarande intressanta monument kvar. Bland annat ett tidigare Bernardinakloster från 1600 -talet och Ekaterin -katedralen från 1600 -talet (tidigare kallad Petropavlovsk -kyrkan).

Antalet vackra religiösa byggnader i Minsk är större än i många större städer.

Maria -katedralen byggdes på 1700 -talet i barockstil, ursprungligen ett jesuithus, innan ordern förbjöds i början av 1800 -talet. Det finns också den heliga ande ortodoxa kyrkan som är en av de äldsta kyrkorna i Minsk samt den befästa kyrkan Saint Peter och Paul med flankerande torn.

Du måste komma ihåg att besöka Great Patriotic War Museum. Den firar det tyska sovjetkriget och nazistiska ockupationen. Museet öppnade sina dörrar nästan omedelbart efter att staden befriades. Det är det första museet tillägnat andra världskriget och det öppnade medan konflikten fortfarande pågick.

National Art Museum förtjänar också ett besök, det är det största museet i landet med mer än 27 000 konstverk, omfattande 20 olika samlingar som sträcker sig från modern konst till 1600 -talet. Vitrysslands fokus på andra världskriget var att se till att detta museum åter skulle bli funktionellt, och stora summor gick till förvärv av ny konst, inklusive rysk konst, så att det kunde öppnas igen för allmänheten.

Resor till Minsk, Vitryssland

Läs om och få inspiration för en resa till staden, kolla efter de billigaste flygen och hotellen i Minsk och Vitryssland.

Här kan du söka och jämföra priser för resor och semesterresor. På sajten hittar du också erbjudanden om resor samt allmän reseinformation, guider, ”bra att veta” och fakta om staden. Du hittar också uppdaterade aktuella väder- och väderprognoser för staden.

Sevärdheter och turer

Få en lokal guide för en personlig stadstur eller bli inspirerad av vårt partnerprogram med attraktioner och stadsturer.

Se de många erbjudandena

Hitta boende

Hotell eller lägenhet? Vilka är de bästa hotellen? och var kan jag hitta de bästa erbjudandena? Hitta inspiration om var du kan bo i ett urval av de bästa och rekommenderade hotellen och lägenheterna. Hotellrecensioner uppdateras av TrustYou kundrecensioner.

Karta och avstånd

Kontrollera Google-kartan om du vill veta vart du ska gå och beräkna avstånd eller få vägbeskrivningar.

Lokal information

När du besöker staden, dra nytta av den lokala turistinformationen, där du kan få gratis och professionell hjälp med att planera vad du ska se och göra på semester. På turistbyrån kan du också få ett brett utbud av broschyrer och kartor över staden och regionen gratis.

Nästa avsnitt ger mer lokal information om staden.

Minsk Tourist Information Office

Ulitsa Revolyutsionnaya 13
Minsk

T: +375 17 203-39-95

www: Website Link

Vitryssslands turistbyrå

#Touristboard Belarus Tourism Authority Social media WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE #Belarus #visitBelarus #iBelarus #touristinformation #touristoffice #touristboard

Närmaste terminaler till staden

Här kan du se vilka terminaler som är närmast din destination

Hyr din transport

Semester med "egen" transport är lätt att ordna och kan i många fall visa sig vara den billigaste lösningen.

Hyra en bil

Hitta de bästa priserna på biluthyrning med vår partnermotor som söker mellan både internationella och lokala biluthyrningstjänster, sök bland alla större uthyrningsföretag

Bra att veta

Nedan hittar du länkar till bra att veta när du är på semester.

Coronavirus & reserestriktioner Vitryssland

#Vitryssland #Covid19 Coronavirus status / statistik - Vitryssland Se statistik för landet i bekräftade och aktuella aktiva fall av Covid-19 / Coronavirus. Du kan också se statistik för dödsfall relaterade till viruset. Resebegränsningar för Vitryssland Situationen förändras snabbt, för bästa och mest tillförlitliga...

Minsk Boutique- och Lyxhotell

#Minsk Minsk Video Rekommenderade lyxhotell Se lista över de mest populära lyxhotell som rekommenderas av gästerna. Lyx semester Letar du efter en lyxsemester i staden? Låt dig inspireras av rekommenderade lyx- och boutiquehotell. Spara upp till 50% Få de bästa erbjudandena, kolla listan. Specialerbjudanden visas med...

Väder och prognos

Här kan du se det aktuella vädret och väderprognosen för de kommande dagarna.

Minsk
växlande molnighet
15.9 ° C
15.9 °
15.4 °
81 %
6.3kmh
37 %
tor
15 °
fre
13 °
lör
11 °
sön
13 °
mån
11 °

+ Information

Nedan finns bonusinformation om destinationen och du kan se och betygsätta destinationen i avsnittet om besökarnas betyg

Besökares recensioner

Nedan kan du se recensioner och reaktioner från andra besökare om staden, och du kan själv betygsätta staden. Du är välkommen att lägga till intressanta platser eller bra eller dåliga upplevelser av ditt besök.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel
Create your own review
MINSK
Average rating:  
 0 reviews

Länkar till sociala medier

Topp 10 populära hashtags på våra webbplatser:

#Resor #Flyg #Flygresor #Hotell #Travelblog #Guide #Hotelsok #Apartment #Tågresor #Flygsok

Mer populära hashtags är:

#Minsk #iMinsk #VisitMinsk #Belarus #VisitBelarus #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här