Resor till Monastir

Beläget på den centrala kusten har Monastir under lång tid varit en av Tunisiens främsta fiskehamnar. Idag är staden också en av landets största turistorter. Staden grundades på ruinerna av en gammal romersk stad och dess primära funktion är en mycket välbevarad Ribat som användes för att söka efter attacker från den bysantinska flottan förr i tiden. Om du har sett Monty Python kommer du att känna igen platsen eftersom den är med i Life of Brian.

Njut av en eftermiddag på Al-Qurayyah-stranden

Tänk dig att ha några mjuka vågor skvalpande runt fötterna medan du promenerar längs stranden och njuter av en uppfriskande eftermiddag. Det är vad du hittar på Al-Qurayyah-stranden i Monastir. Den ligger längs en av de primära gatorna i staden, så att hitta dit kommer inte att vara mycket av ett problem. Stranden är också i det kommersiella distriktet i staden, så att du har gott om shopping och matställen i närheten om det är vad du är ute efter. Det finns även några stengrupper att gå och klättra på när tidvattnet är ute! Det är ett bra sätt att njuta av en promenad på en vacker dag.

Många kommer att gå från stranden till Medina för att få en smak av lokal matlagning. Det finns också gott om ställen att ta en drink, luta dig tillbaka och slappna av, och även titta på en av dina favoritsporter om du vill. Det finns gott om möjligheter att förhandla om några fler av de varor som du kanske vill ta hem också. Det är en upplevelse som du måste vara med om minst en gång!

Varför inte tillbringa en eftermiddag med att njuta av rekreationsområdet?

Den primära rekreationsområdet runt Monastir är ca en mil från stadens centrum och du kommer att kunna spela golf längs kusten. Det finns gott om stränder som har breda vita sandytor och du kommer att kunna njuta av det kristallklara vattnet i havet så mycket du vill. Det kallas Skanes och är ett populärt resmål när vädret är fint, så förvänta dig sig massor av sällskap när du stannar till för en eftermiddag av avkoppling.

Om du vill utforska, kanske du också vill ta lite tid att se Habib Bourguiba Mausoleum. Med höga spiror och oklanderlig mark är detta ett vackert område som kommer att hjälpa dig att hitta en lugn stund med en älskad och njuta av eftermiddagens solsken. Den stora moskén i Monastir har utsikt över havet och erbjuder även prospekteringsmöjligheter, men är förbjuden för besökare när böner är igång.

Om du letar efter ett roligt sätt att njuta av allt som Tunisien har att erbjuda kan det nog inte finnas någon bättre plats att göra det än Monastir. Med massor av strandplats att njuta av, chanser för att utforska och massor av lokala rätter att avnjuta till överkomliga priser, har denna stad alla möjligheter att hjälpa dig återhämta dig från livets påfrestningar.

Turistbyrå och -information

Kontaktinformation och information om nationella och lokala turistkontor

Tunisiens turistbyrå

Tunisia Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO

Turistinformation Monastir

Monastir Tourist information office R2, Avenue du Maroc Monastir 5000 Tel: +216 73 449 855 Website

Närmaste flygplats / station?

Nedan kan du se vilka terminaler, stationer och flygplatser som är närmast staden om du vill använda kollektivtrafik och flygförbindelser.

Monastir, Habib Bourguiba International Airport

Monastir Habib Bourguiba International Airport Aéroport International de Monastir–Habib Bourguiba Monastir Tunesia Airport website IATA: MIR ICAO: DTMB Arrivals Departure Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Monastir Habib Bourguiba International Airport Arrivals powered by Airportia Monastir Habib Bourguiba International Airport Departures powered by Airportia

Resotips

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Om du använder andra transporter kan du i många fall med fördel hyra en bil på plats. Prova en sökning i multisökmotorn som jämför priser från alla större biluthyrningsföretag som Avis, Hertz, Europcar, Sixt och även ett brett utbud av lokala företag i en sökning.

Hyr motorcyklar och skotrar

Sök de bästa erbjudanden för motorcykeluthyrning

Sök efter möjlighet att hyra motorcyklar och skotrar.

Hyr cyklar och elcyklar

Hitta de bästa erbjudandena på cykeluthyrning

Sök möjligheter att hyra cyklar och elcyklar på de populäraste destinationerna.

Karta över staden

Lokal väder

Monastir
lätt molnighet
29.3 ° C
30 °
28.3 °
66 %
4.1kmh
20 %
tor
32 °
fre
30 °
lör
23 °
sön
26 °
mån
25 °

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här