Gå till: Om, Hotell, Transport, Sevärdheter, Stadskarta, Information, Väder, SoMe, Priser eller sök i världen - ange ord eller del av ett ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Moscow

Ryssland

#Russia Resor till Ryssland Ryssland erbjuder besökarna allt som förväntas på en planerad semester. Om det är något du vill uppleva, kommer denna nation att ge dig möjligheten. Från de frusna underverken i Sibirien till det aktiva nattlivet i varje större...

Jämför priser för resor och boende

Bara ett klick - prova multisökmotorn för de billigaste resorna och vistelserna, sök motorn på mer än 700 olika webbplatser för att hitta de billigaste erbjudandena.

Sevärdheter i video

Få reseinspiration i video om destinationen

Visit Moskva

Riktiga Moskva: värmen i kylan. Moskva har på senaste tiden varit med mycket i nyheterna, ofta av fel politiska anledningar, men detta har inte ändrat hur staden i sig påverkar kulturellt. Det är en av världens största städer, och världens största inlandsstad. En sak som gör staden unik är dess stora skogsområde runt stadens gränser. Från Storhertighetsdömet till Kreml, så har staden flera olika öknamn associerade, inklusive ”Tredje Rom”.

Även om att resa till Moskva kan vara svårt för vissa befolkningsgrupper just nu, så är resan till denna vackert unika stad väl värt de ansträngningar som det kan krävas av dig. Här är bara några av de viktigaste att tänka på att utforska under din tid i denna nordliga megastad.

Moskva har många sevärda konstmuseum

Vad gillar några av de rikaste människorna i världen att samla? Konstverk. Moskva är hemmet till befolkningen med högst per capita av miljardärer i världen i dag, så det är helt självklart att det också är hemmet för några av de största konstsamlingar och museer i världen idag. Om du bara kan stanna till vid en, så rekommenderar vi att du besöker Tretyakov-galleriet. Den är uppdelad i två byggnader och har mycket sällsynta verk av Rublev, en ikongrafiker från 1500-talet.

Om du har mer tid att utforska, så bör du också promenera genom Pushkins Fina Konstmuseum. Den ser rätt lika ut som Brittiska Museet i London och här hittar du flera kopior av några kända antika skulpturer som ligger längs väggarna i museet. Det finns också flera världsberömda målningar som är på permanent skärm, inklusive Picasso, Cezanne och Monet.

Om du gör din väg ner till Röda torget för att se sevärdheter, stanna då till vid Statens Historiska Museum som en del i din reseplan. Mängden artefakter inom museet toppar flera miljoner och innehåller reliker som har visat sig vara enda tillbaka till förhistoriska stammar som en gång bodde i området.

Vad sägs om stadens färgglada nattliv?

Det finns en häpnadsväckande mängd olika klubbar, restauranger och barer som du kan njuta av under din resa i Moskva så det finns ingen speciell som vi rekommenderar i detta fall. Oavsett vad din unika smak än råkar vara, kommer det att finnas något, någonstans i Moskva som kommer att falla dig i smaken. Den Moskvas stadscentrum ger dig en av de bästa nattliven i staden, medan Rublevka ger dig en mer lyxig miljö än de andra regionerna i Moskva. Några av de största nattklubbarna i världen hittar du bara här!

Om du är mer av en shoppingnörd än ett nattlivsfestare, så ska du tillbringa tid i Tretyakovsky Proyezd tack vare alla modebutiker som ligger längs gatan. Många av världens främsta lyxmärken finns här för dig att bläddra igenom, fönstershoppa eller för att köpa med glädje.

Planerar du på att besöka Mosvkas färgglada byggnader?

Vasilijkatedralen kan bara vara en av de mest kändaste byggnaderna i hela världen. Det var ursprungligen Ivan den Förskräcklige som byggde det för att visa fångsten av Kazan från mongolerna. Det tog åtta år att bygga och det är verkligen allt som är känt om detta landmärke i Moskva. Ingen har någon information om byggare, men en populär historia berättar att Ivan förblindade byggare i katedralen för att förhindra dem från att skapa något vackrare än det. Målningen som du kan se idag lades till 1860.

Röda torget erbjuder också en rad unika sevärdheter som erbjuder sina egna nöjen för olika besökare. Kazan-katedralen var en av de första insatserna efter kommunismen som Ryssland tog på vara på för att få denna vackra byggnad tillbaka till livet. Kreml-väggen och Lenin-mausoleet är reflekterar stadens historia, medan den iberiska kapellet och Uppståndelse-porten anses som heliga platser. Statyn av Pozharsky och Minin representerar hjältar som skyddade Ryssland från en polsk invasion.

Njut också av Moskvas all grönska!

Med över 100 parker, så kan Moskva stolt anse sig som en av de grönaste städerna i världen. Det finns många trädgårdar, torg och boulevarder att utforska, varav alla erbjuder en glimt av härlig grönska, men ingenting kan jämföras med de historiska parker som också finns i staden. Bäst är Izmailovsky-parken, vilket är där Peter den store tillbringade mycket av sin barndom då detta område var en kejserlig by. Det finns ca 20 dammar i området och kom också ihåg att åka ut till Silver-ön.

För att se kyrkan ska du bege dig till Kolomenskoe-parken, som också fungerar som ett friluftsmuseum för en del av de trähus som har skapats i hela landet. För ett unikt kyrkobesök, så ska du också veta att den är dedicerad till halshuggningen av Johannes Döparen och byggdes av Ivan den Förskräcklige för att fira hans kröning. Det är en populär sommarpark, så tänk på att du har gott om sällskap. Ett vinterbesök i parken är dock också en mycket minnesvärd upplevelse!

För en aristokratisk upplevelse, rekommenderar vi ett besök på Uzkoe. För en familjevänlig miljö, erbjuder Lyublino Park åkattraktioner och spelhallar. Lefortovo-parken är en stor park som ligger precis vid Yauza-ån och erbjuder många sevärdheter. Om du vill uppleva en avslappnad sida av Moskva, så gör du det bäst genom att besöka dessa mysiga platser!

Moskva är en vacker stad med många fantastiska sevärdheter att skåda. Om du kan göra ett besök i denna stad, så ska du nyttja dessa omständigheter just nu genom att följa dessa rekommendationer och de många andra möjligheterna som Moskva har att erbjuda. Du kommer inte bli besviken!

Sevärdheter i Moskva

St. Basil’s katedral

Den berömda St. Basils katedral beställdes av Ivan den fruktansvärda och byggdes i utkanten av Röda torget mellan 1555 och 1561. Legenden säger att tsaren beordrade arkitekten Postnik Yakovlev att blinda för att hindra honom från att slutföra kyrkan som någonsin skapat något för att tävla med dess skönhet igen.

(Han fortsatte faktiskt att bygga en annan katedral i Vladimir trots sitt okulära hinder!) Katedralen byggdes till minne av Ivan the Terrible framgångsrika militära kampanj mot tartarmongolerna 1552 i den belägrade staden Kazan. Segern kom på högtiden för jungfruens förbön, så tsaren valde att kalla sin nya kyrka för jungfruens förbön på Moat efter vallgraven som gick bredvid Kreml. Kyrkan fick smeknamnet ”St. Basils ”efter” den heliga dåren ”Basil den Välsignade (1468-1552), som vid den tiden var enormt populär bland muskoviterna och till och med Ivan den fruktansvärda själv.

I den lilla trädgården utanför St. Basil står en imponerande bronsstaty till Minin och Pozharskij, som samlade Rysslands frivilliga armé under problemens tid och förflyttade de invaderande polska styrkorna. De var en intressant duo – Dmitry Pozharsky var en prins, medan Kuzma Minin var en slaktare från Nizjnij Novgorod. Statyn designades av konstnären I. Martos och restes 1818 som stadens första monumentala skulptur. Det stod ursprungligen mitt på Röda torget framför det som nu är varuhuset GUM, där Minin symboliskt indikerade för Pozharsky att polarna hade tagit över Kreml och krävde befrielse.

Arbat kvarteret

Arbat är en sann symbol för gamla Moskva och har nyligen firat sitt 500 -årsjubileum. Dess namn nämndes första gången i stadskrönikorna 1493. Under det året uppslukades hela staden av en fruktansvärd eld som tändes av ett ljus i kyrkan St. Nicholas of Peski, som ligger på Arbat. Denna katastrof ledde till det välkända talesättet: ”Ett ljus rasade Moskva till marken.” Men från andra hälften av 1700-talet blev Arbat stadens mest aristokratiska stadsdel, liksom Prechistenka.

Det beskrevs ofta som St. Germain i Moskva och den muskovitiska intelligentsian bosatte sig i detta område. Arbat och Prechistenka har mycket gemensamt i sin historia och karaktär. Det har aldrig funnits fabriker här eller arbetsstugor och det fanns inga tavernor eller basarer.

Resor till Moskva, Ryssland

Läs om och få inspiration för en resa till staden, kolla efter de billigaste flygen och hotellen i Moskva och Ryssland.

Här kan du söka och jämföra priser för resor och semesterresor. På sajten hittar du också erbjudanden om resor samt allmän reseinformation, guider, ”bra att veta” och fakta om staden. Du hittar också uppdaterade aktuella väder- och väderprognoser för staden.

Sevärdheter och turer

Få en lokal guide för en personlig stadstur eller bli inspirerad av vårt partnerprogram med attraktioner och stadsturer.

Se de många erbjudandena

Hitta boende

Hotell eller lägenhet? Vilka är de bästa hotellen? och var kan jag hitta de bästa erbjudandena? Hitta inspiration om var du kan bo i ett urval av de bästa och rekommenderade hotellen och lägenheterna. Hotellrecensioner uppdateras av TrustYou kundrecensioner.

Karta och avstånd

Kontrollera Google-kartan om du vill veta vart du ska gå och beräkna avstånd eller få vägbeskrivningar.

Lokal information

När du besöker staden, dra nytta av den lokala turistinformationen, där du kan få gratis och professionell hjälp med att planera vad du ska se och göra på semester. På turistbyrån kan du också få ett brett utbud av broschyrer och kartor över staden och regionen gratis.

Nästa avsnitt ger mer lokal information om staden.

Moscow Tourist Information Office

Triumfalnaya Square
Moscow

T:

www: Website Link

Rysslands turistbyrå

#Touristboard Russia Tourism Authority Social media WEBSITE FACEBOOK TWITTER #Russia #visitRussia #iRussia #touristinformation #touristoffice #touristboard

Närmaste terminaler till staden

Här kan du se vilka terminaler som är närmast din destination

Hyr din transport

Semester med "egen" transport är lätt att ordna och kan i många fall visa sig vara den billigaste lösningen.

Hyra en bil

Hitta de bästa priserna på biluthyrning med vår partnermotor som söker mellan både internationella och lokala biluthyrningstjänster, sök bland alla större uthyrningsföretag

Bra att veta

Nedan hittar du länkar till bra att veta när du är på semester.

City Tour Moscow – Video

#Moscow Moscow Citytour Video   #Moscow #Russia #Citytour #Citywalk

Coronavirus & reserestriktioner Ryssland

#Ryssland #Covid19 Coronavirus status / statistik - Ryssland Se statistik för landet i bekräftade och aktuella aktiva fall av Covid-19 / Coronavirus. Du kan också se statistik för dödsfall relaterade till viruset. Resebegränsningar för Ryssland Situationen förändras snabbt, för bästa och mest tillförlitliga...

De bästa rätterna i Ryssland

#Foodie Ryssland Foodie Video Mat i Ryssland På grund av Rysslands storlek är köket varierat och beror på vilken region man reser till. Inom landets gränser finns det många olika kulturella bakgrunder som har påverkat landets mat och dryck. Eftersom stora delar av...

Moskva Boutique- och Lyxhotell

#Moscow Moskva Video Rekommenderade lyxhotell Se lista över de mest populära lyxhotell som rekommenderas av gästerna. Lyx semester Letar du efter en lyxsemester i staden? Låt dig inspireras av rekommenderade lyx- och boutiquehotell. Spara upp till 50% Få de bästa erbjudandena, kolla listan. Specialerbjudanden visas med...

Väder och prognos

Här kan du se det aktuella vädret och väderprognosen för de kommande dagarna.

Moscow
lätt regn
12.9 ° C
14.2 °
11.4 °
85 %
2.2kmh
100 %
tor
12 °
fre
13 °
lör
12 °
sön
16 °
mån
19 °

+ Information

Nedan finns bonusinformation om destinationen och du kan se och betygsätta destinationen i avsnittet om besökarnas betyg

Besökares recensioner

Nedan kan du se recensioner och reaktioner från andra besökare om staden, och du kan själv betygsätta staden. Du är välkommen att lägga till intressanta platser eller bra eller dåliga upplevelser av ditt besök.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel
Create your own review
MOSCOW
Average rating:  
 0 reviews

Länkar till sociala medier

Topp 10 populära hashtags på våra webbplatser:

#Resor #Flyg #Flygresor #Hotell #Travelblog #Guide #Hotelsok #Apartment #Tågresor #Flygsok

Mer populära hashtags är:

#Moscow #iMoscow #VisitMoscow #Russia #VisitRussia #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här