Resor till Mumbai

Staden Mumbai, som vissa människor kan känna igen mer som Bombay, är en av de största städerna i hela världen. Staden har en djup hamnport, vilket gör det till en mycket lönsam hamnstad. Det är i själva verket den rikaste staden i sin region i Asien. Själva staden ligger på sju öar och dessa öar var en gång i tiden faktiskt sju separata fiskekolonier. Det var inte förrän i mitten av 1800-talet som transportnät konstruerades för att påbörja skapandet av moderna Mumbai.

Fånga solnedgången på Marine Drive

Marine Drive är en av de berömda vägar som alla vill köra åtminstone en gång. Vissa kallar den Indiens “Route 66”, även om det inte är en väg som går igenom landet. Istället lägger sig Marine Drive längs Arabiska havet. Detta drottningshalsband är den perfekta platsen för en dag på stranden, men var medveten om att det är mycket populärt och kan vara extremt upptaget under dagen. Med 4 kilometer från stranden är det dock också perfekt för en lång promenad vid solnedgången. Leverantörer erbjuder förfriskningar längs stranden, så ta fram solkrämen, njut av dagen och bli sedan kär när solen går ner bakom Arabiska havet.

Colaba-distriktet

Om du besöker Mumbai är chansen stor att något kommer att dra dig in i Colaba-distriktet minst en gång under din vistelse. En färskvarumarknad låter dig utforska dagens fångst från lokala fiskare, medan det finns många historiska byggnader som är roliga att utforska. Gatuförsäljare står packade längs trottoarerna. Se till att du har din förhandlingsmössa på – du kan spara upp till hälften av kostnaden för vad det ursprungliga priset är som har erbjudits om du är villig att pruta. Allt som allt är Colaba-distriktet roligt, spännande, och sover sällan.

Upptäck Kanheri-gråttorna

I Sanjay Gandhi National Park är Kanheri-gråttorna en av de saker som bara måste ses om du besöker Mumbai. Trappor leder till ca 75 unika grottor med gamla inskriptioner, stora skulpturer och otroliga väggmålningar som tar dig tillbaka i tiden. Om det är varmt under dagen kan du svalka dig i poolerna som är nära grottor som är oklanderligt inbyggda i en sluttning. Det är definitivt en resa som du kommer ihåg.

Är du redo att besöka Mumbai?

Mumbai har kallat efter dig … har du hört dess uppmaning? Med en stad av denna storlek finns det alltid något som kan göras för att underhålla, att utbilda och att njuta av. Besök historia medan du njuter av moderna bekvämligheter och alternativ för fin mat. Köp middag från en gatuförsäljare medan du utforskar de lokala marknaderna. Ta en promenad i tidigt på morgonen innan värmen sätter in och se Mumbai från ovan.

Turistbyrå och -information

Kontaktinformation och information om nationella och lokala turistkontor

Indiens turistbyrå

India Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST

Närmaste flygplats / station?

Nedan kan du se vilka terminaler, stationer och flygplatser som är närmast staden om du vill använda kollektivtrafik och flygförbindelser.

Mumbai International Airport

Mumbai Chhatrapati Shivaji International Airport India Airport Website IATA: BOM ARRIVAL DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Mumbai Chhatrapati Shivaji International Airport Arrivals powered by Airportia Mumbai Chhatrapati Shivaji International Airport Departures powered by Airportia

Resotips

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Om du använder andra transporter kan du i många fall med fördel hyra en bil på plats. Prova en sökning i multisökmotorn som jämför priser från alla större biluthyrningsföretag som Avis, Hertz, Europcar, Sixt och även ett brett utbud av lokala företag i en sökning.

Hyr motorcyklar och skotrar

Sök de bästa erbjudanden för motorcykeluthyrning

Sök efter möjlighet att hyra motorcyklar och skotrar.

Hyr cyklar och elcyklar

Hitta de bästa erbjudandena på cykeluthyrning

Sök möjligheter att hyra cyklar och elcyklar på de populäraste destinationerna.

Karta över staden

Lokal väder

Mumbai
smogg
26 ° C
26 °
26 °
41 %
2.6kmh
40 %
lör
29 °
sön
29 °
mån
30 °
tis
31 °
ons
29 °

Indien valuta, Rupee

Pengar i Indien (sedlar och mynt) Den lokala valutan kallas rupee (INR). 1 rupee = 100 paise. Mynt i cirkulation: ₹1, ₹2, ₹5, ₹10 Sedlar i cirkulation: ₹1, ₹2, ₹5, ₹10, ₹20, ₹50, ₹100, ₹200, ₹500, ₹2000 Indian National Bank

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här