Resor till New Delhi

New Delhi kan vara en av de mest kända städerna i världen, men det är i själva verket ett område inom Capital Territory of Delhi. Det är ungt i fråga om ålder – grunden för staden lades 1911. Trots att det bara har en drygt 100 år lång historia har New Delhi kulturell styrka i varje aspekt av det indiska samhället. Från konst till musik till mode och finans, kommer du att se det bästa av vad Indien har att erbjuda under ett besök i New Delhi. Varför ska människor besöka New Delhi? För att upptäcka varför det har utsetts till en av de ultimata städerna både för att besöka och utforska.

Bli nedsänkt i kulturen

Hinduism utgör en stor del av det indiska samhället och många berömda tempel ligger i New Delhi. Trots att befolkningen är nästan 90% Hindu, på grund av den mångkulturella smältdegeln aspekt av staden, kan man också hitta fantastiska Sikh, kristna, och muslimska helgedomar. Detta låter alla av varje bakgrund kunna utforska sin religion som de vill, reflektera inombords över sin plats i världen, och förundras över den otroliga arkitekturen, väggmålningar och andra konstverk som ingår i dessa anläggningar.

Besök historiska platser!

New Delhi har flera historiska platser som säger massor om vad Indien har uthärdat under århundraden. India Gate byggdes 1931 till minne av soldater som kämpade i första världskriget. Du kan besöka platsen där Gandhi tillbringade de sista dagarna av sitt liv, eller så kan du utforska ruinerna av Qutb Minar som byggdes 1193. Det finns också gott om historiska platser som fokuserar på astronomi, jordbruk eller trädgårdsskötsel. Oavsett vad dina preferenser är finns det gott om historiska platser för dig att utforska och njuta.

Bahai Lotus Temple

En av de mest unika bitar av arkitektur i världen är Lotus Temple i New Delhi. Du komme att vilja utforska markerna, se byggnaden och njuta av utsidan. Besväret med att se insidan är inte värt den tid det tar så besökare uppmanas att rusa in och sedan tillbaka ut i snabb takt, så det är svårt att ta en stund att meditera eller reflektera. Med pooler, blommor och expansiva trädgårdar att utforska finns det fortfarande en hel del att se och göra medan du hittar en lugn plats utomhus istället för inomhus.

Är du redo att besöka New Delhi?

Om du inte har besökt New Delhi ännu så kanske du vill göra det till din nästa resa. Fylld till brädden med historia, kultur och konst, har alla en chans att hitta något som kan förändra deras liv inom detta distrikt. Upptäck själv varför denna stad anses vara hjärtat av Indien i varje aspekt av samhället. Varje aspekt av indiskt liv kan finnas i denna stad, vilket gör det den bästa platsen för att uppleva Indien för dig själv.

Turistbyrå och -information

Kontaktinformation och information om nationella och lokala turistkontor

Indiens turistbyrå

India Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST

Närmaste flygplats / station?

Nedan kan du se vilka terminaler, stationer och flygplatser som är närmast staden om du vill använda kollektivtrafik och flygförbindelser.

New Delhi International Airport

New Delhi Indira Gandhi International Airport India Airport Website IATA: DEL ARRIVAL DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Delhi Indira Gandhi International Airport Arrivals powered by Airportia Delhi Indira Gandhi International Airport Departures powered by Airportia

Resotips

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Om du använder andra transporter kan du i många fall med fördel hyra en bil på plats. Prova en sökning i multisökmotorn som jämför priser från alla större biluthyrningsföretag som Avis, Hertz, Europcar, Sixt och även ett brett utbud av lokala företag i en sökning.

Hyr motorcyklar och skotrar

Sök de bästa erbjudanden för motorcykeluthyrning

Sök efter möjlighet att hyra motorcyklar och skotrar.

Hyr cyklar och elcyklar

Hitta de bästa erbjudandena på cykeluthyrning

Sök möjligheter att hyra cyklar och elcyklar på de populäraste destinationerna.

Karta över staden

Lokal väder

New Delhi
dimma
15 ° C
15 °
15 °
82 %
2.6kmh
0 %
lör
27 °
sön
28 °
mån
28 °
tis
28 °
ons
25 °

Indien valuta, Rupee

Pengar i Indien (sedlar och mynt) Den lokala valutan kallas rupee (INR). 1 rupee = 100 paise. Mynt i cirkulation: ₹1, ₹2, ₹5, ₹10 Sedlar i cirkulation: ₹1, ₹2, ₹5, ₹10, ₹20, ₹50, ₹100, ₹200, ₹500, ₹2000 Indian National Bank

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här