Resor till New York

Upptäck Amerikas största stad på en av våra resor till New York. Ett enormt center där du kan upptäcka allt från det bästa inom underhållning, de största varuhusen, de finaste restaurangerna, trevliga budgetkaféer och kulturella happenings i varje hörn. Staden domineras av skyskrapor och New Yorks gator leder en aldrig sinande ström av trafik och inkluderar bland annat broar över den mäktiga Hudsonfloden.

Det är enkelt att ta rig runt på resor till New York med de gula taxibilarna som ständigt rusar genom trafiken, samt 110 mil av tunnelbanespår och en oändlig ström av bussar. Om du föredrar att resa till fots kan du dra nytta av det rutsystem som staden är uppdelad i, bara följ din karta! New York är uppdelat i fem stadsdelar: The Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens och Staten Island.

På Lower Manhattan, mera känt som endast Manhattan, återfinns Wall Street och The New York Stock Exchange. Manhattan omfattar området norr om 14th Street, väst om Hudsonfloden, öster om East River och söder om New York Harbour. Här finner du även livliga områden som SoHo, Greenwich Village och Little Village. Även Chinatown, ett av New Yorks mest livliga kvarter, ligger här.

Staten Island-färjan förbinder Manhattan med Staten Island och detta är den perfekta rutten om du vill se den berömda Frihetsgudinnan under en av alla våra billiga resor till New York. Det ultimata sättet att se New York på är genom att ta en helikoptertur, men om du hellre vill hålla fötterna på jorden finns det andra landmärken med fina utsikter. Några av stadens bästa utsikter hittar du från Top of the Rock vid Rockefeller Plaza eller från restaurangen Asiate i Mandarin Oriental Hotel. Annars kan du naturligtvis besöka det självklara valet för att uppleva New Yorks Skyline, det romantiska Empire State Building.

Turistbyrå och -information

Kontaktinformation och information om nationella och lokala turistkontor

USAs turistbyrå

USA Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO

Närmaste flygplats / station?

Nedan kan du se vilka terminaler, stationer och flygplatser som är närmast staden om du vill använda kollektivtrafik och flygförbindelser.

Resotips

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Om du använder andra transporter kan du i många fall med fördel hyra en bil på plats. Prova en sökning i multisökmotorn som jämför priser från alla större biluthyrningsföretag som Avis, Hertz, Europcar, Sixt och även ett brett utbud av lokala företag i en sökning.

Hyr motorcyklar och skotrar

Sök de bästa erbjudanden för motorcykeluthyrning

Sök efter möjlighet att hyra motorcyklar och skotrar.

Hyr cyklar och elcyklar

Hitta de bästa erbjudandena på cykeluthyrning

Sök möjligheter att hyra cyklar och elcyklar på de populäraste destinationerna.

Karta över staden

Lokal väder

New York
mulet
16.1 ° C
17 °
15 °
93 %
5.7kmh
90 %
mån
16 °
tis
17 °
ons
7 °
tor
9 °
fre
10 °

USA valuta, Dollar

Pengar i USA (sedlar och mynt) Den lokala valutan kallas Dollar (USD). 1 Dollar = 100 cent. Mynt i cirkulation: 1¢, 5¢, 10¢, $¼, $½, $1 Sedlar i cirkulation: $1, $1, $5, $10, $20, $50, $100 Dollar notes. USA National Bank

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här