Gå till: Om, Hotell, Transport, Sevärdheter, Stadskarta, Information, Väder, SoMe, Priser eller sök i världen - ange ord eller del av ett ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Nungwi

Tanzania

#Tanzania Resor till Tanzania Tanzania är en av de bästa nationerna att uppleva Afrikas vildmark. Det är vidsträckta vildmarksområden med nationalparker, strövande djurbesättningar och det högsta berget på kontinenten. Du hittar arabiska och europeiska influenser inom kulturen, som har moderna stadscentra att...

Jämför priser för resor och boende

Bara ett klick - prova multisökmotorn för de billigaste resorna och vistelserna, sök motorn på mer än 700 olika webbplatser för att hitta de billigaste erbjudandena.

Sevärdheter i video

Få reseinspiration i video om destinationen

Visit Nungwi

Nungwi är traditionellt centrum för Zanzibars dhowbyggnadsindustri, och under det senaste decenniet har kusten här vuxit i popularitet och blivit en av öns mest trafikerade stranddestinationer. Den monströsa fiskebyn har avsatts av ett ständigt ökande antal pensionat, barer, butiker, restauranger och bikiniklädda backpackers. Åldrande hippor, svala killar, gapårstudenter och ljusa unga saker som flyr från europeiska stadsjobb lockas alla av dess vita sand, palmer med scenen, turkosblått hav och mousserande solsken. Inställningen är vacker, men antalet människor, konstant buller och till synes okontrollerad utveckling, om än låg nivå, tar kanten av sin charm.

Under dagen ser stranden sola turister somna, simma och njuta av citrongräsmassage, medan de vandrar lokala killar med sina “promenader” och säljer en rad medelmåttiga målningar, solglasögon och replika fotbollströjor när solen går ner, besökare vaknar och allt surrar av festanda. Strandbränder brinner, cocktails flödar och musiken går ner till gryningen. Detta är inte en plats för dem som söker lugn och ro.

Trots tillströmningen av turister är Nungwi en traditionell, konservativ plats. Det var en av de sista kuststäderna på Zanzibar som hade ett hotell eller andra turistfaciliteter. Så sent som i mitten av 1990-talet motsatte sig lokalbefolkningen starkt förslag till större utveckling i området. Idag ger de stolt oberoende byborna intrycket att turister lider här. De är dock inte ovänliga och de flesta besökare tycker att lite kulturell respekt, artighet och några ord från swahili går långt.

Vissa besökare, särskilt backpackers, befinner sig slitna mellan att antingen komma till Nungwi och nordkusten eller åka till Paje, Bwejuu och Jambiani på östkusten. För några tankar om skillnaderna mellan dessa två områden se.

 

Sevärdheter och turer

Få en lokal guide för en personlig stadstur eller bli inspirerad av vårt partnerprogram med attraktioner och stadsturer.

Se de många erbjudandena

Hitta boende

Hotell eller lägenhet? Vilka är de bästa hotellen? och var kan jag hitta de bästa erbjudandena? Hitta inspiration om var du kan bo i ett urval av de bästa och rekommenderade hotellen och lägenheterna. Hotellrecensioner uppdateras av TrustYou kundrecensioner.

Karta och avstånd

Kontrollera Google-kartan om du vill veta vart du ska gå och beräkna avstånd eller få vägbeskrivningar.

Lokal information

När du besöker staden, dra nytta av den lokala turistinformationen, där du kan få gratis och professionell hjälp med att planera vad du ska se och göra på semester. På turistbyrån kan du också få ett brett utbud av broschyrer och kartor över staden och regionen gratis.

Nästa avsnitt ger mer lokal information om staden.

 

Tanzanias turistbyrå

#Touristboard Tanzania Tourism Authority Utalii House – Laibon street/Ali Hassan Mwinyi Road P.O.Box 2485 Dar es Salaam, Tanzania. T: +255 22 2664878/9 Social Media WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO #Tanzania #visitTanzania #iTanzania #touristinformation #touristoffice #touristboard

Närmaste terminaler till staden

Här kan du se vilka terminaler som är närmast din destination

Hyr din transport

Semester med "egen" transport är lätt att ordna och kan i många fall visa sig vara den billigaste lösningen.

Hyra en bil

Hitta de bästa priserna på biluthyrning med vår partnermotor som söker mellan både internationella och lokala biluthyrningstjänster, sök bland alla större uthyrningsföretag

Bra att veta

Nedan hittar du länkar till bra att veta när du är på semester.

Väder och prognos

Här kan du se det aktuella vädret och väderprognosen för de kommande dagarna.

Tanzania
mulet
27.9 ° C
27.9 °
27.9 °
53 %
2.1kmh
100 %
tor
32 °
fre
27 °
lör
25 °
sön
26 °
mån
30 °

+ Information

Nedan finns bonusinformation om destinationen och du kan se och betygsätta destinationen i avsnittet om besökarnas betyg

Länkar till sociala medier

Topp 10 populära hashtags på våra webbplatser:

#Resor #Flyg #Flygresor #Hotell #Travelblog #Guide #Hotelsok #Apartment #Tågresor #Flygsok

Mer populära hashtags är:

#Tanzania #Nungwi #iNungwi #visitNungwi #touristinformation #sights #bestsights #sightseeing #vacation

Besökares recensioner

Nedan kan du se recensioner och reaktioner från andra besökare om staden, och du kan själv betygsätta staden. Du är välkommen att lägga till intressanta platser eller bra eller dåliga upplevelser av ditt besök.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Nungwi
Average rating:  
 0 reviews

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här