Resotips

Australien valuta, Dollar

Pengar i Australien (sedlar och mynt) Den lokala valutan kallas Dollar (AUD). 1 Dollar = 100 cent. Mynt i cirkulation: $1 and $2 5, 10, 20 and 50 cent Sedlar i cirkulation: $5, $10, $20, $50 and $100 Reserve Bank of Australia (National Bank)

Resor till Australien

Ett besök i Australien i början känns som ett besök till någon annan europeisk eller västland. Du hittar liknande varumärken och produkter till försäljning, med möjlighet att njuta av några av dina favoriträtter hemifrån. När du kliver utanför städerna, men hittar du att Australien är en helt unik plats att besöka.

Vissa nationer främja deras natur, men i Australien, måste man ta den ”vilda” på allvar. Mer än 80% av reptiler, däggdjur och växter som finns i denna kontinentala nation finns ingen annanstans i världen. Kängurur, koalabjörnar, dingos och wombats är bara några av de djur du kan förvänta dig att hitta om du går ut för ett äventyr i ”the outback”.

Stora barriärrevet är en annan konstigt att förtjänar ett besök. Anställa en båt för att utforska denna revet kan göra för en rolig och engagerande dagsutflykt. The Blue Mountains, Ayers Rock och Fraser Island finns ytterligare naturliga underverk som också förtjänar sitt eget besök.

Du hittar också många möjligheter att koppla av i ditt eget unika sätt. Njut av hundratals miles av kusten som finns tillgängliga. Utforska Barossa Valley och njuta av deras expertis inom vinframställning. Ta en promenad i The Rocks, som är en urban polisstation i Sydney som erbjuder shopping, konstrundor och historiska utställningar.

Med botaniska trädgårdar lika vanligt som kaféer, Australien erbjuder många möjligheter att utforska. Vara vild eller luta sig tillbaka och titta på en ODI på lokal cricket grunder. Hursomhelst, denna nation inbjuder dig att njuta av en smak av hem även om du är långt därifrån.

Läs våra Australien reseguider

Reseguider med sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag. Sök billigasta resor och hotell i smart sökmotor.

Fakta om Australien:

Väder och prognoser, klimatdata och nederbörd för populära semesterorter, helgdagar, valuta, kartor.

Landets huvudstad:

Stadsguide

Nedan kan du se vilka städer och intressanta platser du kan läsa mer om.