Resotips

Resor till Papua Nya Guinea

Beläget strax norr om Australien ligger Papua Nya Guinea, ett land som upptar halva sin ö, men även flera andra mindre öar. Det är nog ett av väldens länder med störst mångfald, över 850 kända språk finns i denna lilla nation. Ett dussintal av dessa språk har inte längre några talare som man känner till.

Då det ligger endast 150 kilometer från ekvatorn är vädret mycket behagligt. Det finns resepaket tillgängliga året om, upplevelseresor och dykning finns och ger perfekta förhållanden för en avslappnande semester. Du kan hitta allt från budgetalternativ till resepaket som har lyx i fokus. Du har full kontroll över hur du vill ta det lugnt när du är på den här önationen.

Surfing och kitesurfing är populära aktiviteter på Papua Nya Guinea då det finns vågor av världsklass och tropiska vindar man nästan alltid kan räkna med. Du kan hitta ett halvdussin utmärkta platser att njuta av vattensport av dessa slag. Från till exempel Portmoresby på den största ön till Kavieng som har en av de fina stränder som finns på de mindre öarna.

Vandring är en annan populär aktivitet då det finns häftig bergsterräng på ön. Det finns flera områden att utforska, särskilt om man fördrar att vandra i öppna landskap. Klättring till toppen av Mount Wilhelm är en annan populär tur. Förbered dig på att se hängbroar som hänger en bit upp, vackra vattenfall och fantastisk havsutsikt.

Festivalerna på Papua Nya Guinea sätter verkligen färg på resor dit. Fråga vad det är för datum och tider som skulle gälla under din semester för att bäst kunna ta del av Goroka, Enga eller Hagen.

Papua Nya Guinea erbjuder några av de bästa förutsättningarna i världen för att utforska och slappna av. Planera din semester nu och förbered dig på att ha en av de bästa upplevelserna någonsin.

Läs våra Papua Nya Guinea reseguider

Reseguider med sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag. Sök billigasta resor och hotell i smart sökmotor.

Fakta om Papua Nya Guinea:

Väder och prognoser, klimatdata och nederbörd för populära semesterorter, helgdagar, valuta, kartor.

Landets huvudstad:

Stadsguide

Nedan kan du se vilka städer och intressanta platser du kan läsa mer om.