Resotips

Resor till Amerikanska Samoa

Amerikanska Samoa ligger närmre Australien än det amerikanska fastlandet, men är en icke-inkorporerad del av USA. Det finns fem huvudöar och två atoller i detta område. Tillsammans med Jarvisön är Amerikanska Samoa den sydligast belägna delen av USA.

Ett av de bästa sätten att lära känna det här öområdet på är att utforska nationalparken. Låt äventyret utgå från Pago Pago och sedan kan turen fortsätta och inkludera många av de intressanta saker som finns i parken. Från flyghundar till vandringsleder i djungel, parken är opolerad och autentisk, och kan vara något svår att nå fram till. Planera anslutningsflyg och båttur i förväg för bästa möjliga upplevelse.

Stränderna på Amerikanska Samoa är vita och vackra med turkost vatten, precis som man tänker sig att det ska vara på semester i södra stilla havet. Till och med nationalparken har en fantastisk strand som kallas Ofu, där kan man klättra på vulkaniska klippor eller plaska runt i det grunda vattnet. Många av stränderna kommer mestadels vara tomma då öarna ligger så avlägset, vilket betyder att du kan ta det lugnt under den varma solen, till ljudet av vågor och en lätt bris.

Two Dollar Beach är något rustik, men erbjuder otrolig utsikt som du sent kommer glömma. Ta dig tiden att utforska korallreven och tidvattenpooler under besöket.

Om du älskar att utforska saker och vill njuta av ölivet så är Amerikanska Samoa platsen för dig. Vissa menar att det är ett bortglömt hört av USA. Du ser det nog som ett paradis.

Läs våra Amerikanska Samoa reseguider

Reseguider med sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag. Sök billigasta resor och hotell i smart sökmotor.

Fakta om Amerikanska Samoa:

Väder och prognoser, klimatdata och nederbörd för populära semesterorter, helgdagar, valuta, kartor.

Landets huvudstad:

Stadsguide

Nedan kan du se vilka städer och intressanta platser du kan läsa mer om.