Gå till: Om, Hotell, Transport, Sevärdheter, Stadskarta, Information, Väder, SoMe, Priser eller sök i världen - ange ord eller del av ett ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Pisa

Italien

#Italy Resor till Italien Känd för sin vackra landskap, fantastiska historiska städer och konst, Toscana (eller Toscana) är en italiensk region i centrala Italien som gränsar till Tyrrenska havet i väster, Umbrien och Marche i öst, Lazio i sydost och Emilia...

Jämför priser för resor och boende

Bara ett klick - prova multisökmotorn för de billigaste resorna och vistelserna, sök motorn på mer än 700 olika webbplatser för att hitta de billigaste erbjudandena.

Sevärdheter i video

Få reseinspiration i video om destinationen

Visit Pisa

Pisa är en stad som ligger i en av de vackraste områdena i Italien, Toscana, känd för sina kulturella traditioner och vackra omgivningar. Pisa var en viktig hamnstad från antiken och nådde sin topp på 1000-talet då det sågs som en av Italiens fyra maritima republiker. Pisa’ s historiska rivalitet med Genua ledde till dess nedgång som en sjömakt år 1284. Idag anses Pisa vara en av de mest kulturellt rika städer i Europa. Det är födelseplatsen för Galileo Galilei, hem för det lutande tornet i Pisa, och värd för många kulturella sevärdheter för alla smaker.

Pisa ligger i en zon med ett milt klimat, perfekt att besöka under våren eller hösten. Även om sommaren inte är en dålig tid att besöka Toscana, en region notoriskt tilltalande för turister som översvämmar dess städer varje år; så om du vill undvika stora folkmassor och långa köer, undvika högsäsongen.

Det bästa sättet att nå Pisa är med flyg, eftersom staden har en egen internationell flygplats, Gali leo Galilei. Därifrån har du möjlighet att ta en taxi, en buss eller ett tåg till stadens centrum. Väl där kan du överväga några av följande aktiviteter som kommer att göra din vistelse i Pisa oförglömlig.

Ingen resa hit är komplett utan att besöka det lutande tornet i Pisa

Det lutande tornet är i själva verket klocktornet i katedralen i Pisa som ligger i närheten. Konstruktionen av tornet är en av de längsta och mest komplicerade i historien. Det sägas ha byggts 1172 och tog 200 år att bygga tornet som vi känner till det idag. Dock behövde tornet konsolideras under hela sin existens för att undvika ytterligare lutning. Att klättra till toppen av tornet kommer att erbjuda en fantastisk utsikt över staden och fantastiskt fina foton.

Se till att du får en tidig start när du besöker det lutande tornet, eftersom detta är den främsta attraktionen i Pisa. Vi råder dig att vara där tidigt så bilden inte kommer att inkludera alla turister som oundvikligen kommer att vara där.

Det finns mer i Pisa än det lutande tornet

Det lutande tornet Pisa är bara en bråkdel av vad staden har att erbjuda. Tornet ligger i Square of Miracles, där det också finns ett komplex av flera monument. Domkyrkan, Baptisteriet och Monumental Churchyard är alla fyllda med charm och laddade med historia. De är alla ansedda som några av världens finaste arkitektoniska byggnader och hela detta torg är på Unescos världsarvslista.

Om du vill besöka kyrkor, då har Pisa en hel del för dig. Några av de äldsta kyrkorna som är värd att besöka är San Paolo a Ripa d’ Arno, byggd 952, San Frediano, byggt 1061, eller San Nicola, byggd 1097.

Staden innehåller en fin botanisk trädgård som hänför sig till Pisa University. Som väntat så erbjuder också Pisa ett stort utbud av museer. Vi rekommenderar National Museum of San Matteo, som har verk av konstnärer som Donatello, Nicola Pisano, eller Ghirlandaio.

Om du letar efter ett ställe att äta eller ta en drink, rekommenderas huvudgatan mot Square of Miracles som innehåller en eklektisk blandning av restauranger, barer och traditionella trattorior. Mot de feodala gatorna finns ännu fler ställen där du kan njuta av en måltid och en kall drink med lägre pris och en fantastisk atmosfär.

Resor till Pisa, Italien

Läs vidare och få inspiration till en resa i stan, kolla efter de billigaste flyg och hotell i Pisa och Italien.

Här kan du söka och jämföra priser på resor och semesterresor. På sajten hittar du även reseerbjudanden samt allmän reseinformation, guider, “bra att veta” och fakta om staden. Du hittar också uppdaterade aktuella väder- och väderprognoser för staden.

Sevärdheter och turer

Få en lokal guide för en personlig stadstur eller bli inspirerad av vårt partnerprogram med attraktioner och stadsturer.

Se de många erbjudandena

Hitta boende

Hotell eller lägenhet? Vilka är de bästa hotellen? och var kan jag hitta de bästa erbjudandena? Hitta inspiration om var du kan bo i ett urval av de bästa och rekommenderade hotellen och lägenheterna. Hotellrecensioner uppdateras av TrustYou kundrecensioner.

Karta och avstånd

Kontrollera Google-kartan om du vill veta vart du ska gå och beräkna avstånd eller få vägbeskrivningar.

Lokal information

När du besöker staden, dra nytta av den lokala turistinformationen, där du kan få gratis och professionell hjälp med att planera vad du ska se och göra på semester. På turistbyrån kan du också få ett brett utbud av broschyrer och kartor över staden och regionen gratis.

Nästa avsnitt ger mer lokal information om staden.

Pisa Tourist information

Piazza Vittorio Emanuele II 16
Pisa

T: +39 050 42291

www: Website Link

Regione Toscana

TPT – Toscana Promozione Turistica

Via Vittorio Emanuele II, 62-64
50134 Firenze

T: +39 055 462801

www: Website Link

Italiens turistbyrå

#Touristboard Italy Tourism Authority ENIT -  Italian National Tourist Board Via Marghera 2 00185 Rome T: (+39) 06 497 11 Social media: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE#Italy #visitItaly #iItaly #touristinformation #touristoffice #touristboard

Närmaste terminaler till staden

Här kan du se vilka terminaler som är närmast din destination

Hyr din transport

Semester med "egen" transport är lätt att ordna och kan i många fall visa sig vara den billigaste lösningen.

Hyra en bil

Hitta de bästa priserna på biluthyrning med vår partnermotor som söker mellan både internationella och lokala biluthyrningstjänster, sök bland alla större uthyrningsföretag

Bra att veta

Nedan hittar du länkar till bra att veta när du är på semester.

Coronavirus & reserestriktioner Italien

#Italien #Covid19 Coronavirus status / statistik - Italien Se statistik för landet i bekräftade och aktuella aktiva fall av Covid-19 / Coronavirus. Du kan också se statistik för dödsfall relaterade till viruset. Resebegränsningar för Italien Situationen förändras snabbt, för bästa och mest tillförlitliga...

De bästa rätterna i Italien

#Foodie Italien Foodie Video Mat i Italien När folk tänker på Italien är maten en av de första sakerna man tänker på. Italienare tar matlagning på största allvar. Måltider är en social och familjär tillställning som avnjuts. En typisk italiensk måltid följer...

Italien i historieböckerna

#History Italiens historia video Historia i korthet Grottmålningar har upptäckts i regionen Lombardiet i Italien, vilket tyder på att människor har bebott landet sedan åtminstone 800-talet f.Kr. På 700-talet f.Kr. etruskerna dominerade mitten av halvön, medan grekiska köpmän etablerade sig i söder....

Italien valuta, Euro

1, 2, 5, 10, 20, 50 cent 1, 2 euro5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 euro European Central Bank#italy #euro #currency

Väder och prognos

Här kan du se det aktuella vädret och väderprognosen för de kommande dagarna.

Pisa
klar himmel
19.3 ° C
20.2 °
17.8 °
89 %
1.5kmh
0 %
lör
28 °
sön
29 °
mån
31 °
tis
30 °
ons
22 °

+ Information

Nedan finns bonusinformation om destinationen och du kan se och betygsätta destinationen i avsnittet om besökarnas betyg

 

Länkar till sociala medier

Error decoding the Instagram API json

Topp 10 populära hashtags på våra webbplatser:

#Resor #Flyg #Flygresor #Hotell #Travelblog #Guide #Hotelsok #Apartment #Tågresor #Flygsok

Mer populära hashtags är:

#Pisa #iPisa #VisitPisa #Italy #VisitItaly #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

Besökares recensioner

Nedan kan du se recensioner och reaktioner från andra besökare om staden, och du kan själv betygsätta staden. Du är välkommen att lägga till intressanta platser eller bra eller dåliga upplevelser av ditt besök.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Pisa
Average rating:  
 0 reviews

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här