Gå till: Om, Hotell, Transport, Sevärdheter, Stadskarta, Information, Väder, SoMe, Priser eller sök i världen - ange ord eller del av ett ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Reggio Calabria

Italien

#Italy Resor till Italien Känd för sin vackra landskap, fantastiska historiska städer och konst, Toscana (eller Toscana) är en italiensk region i centrala Italien som gränsar till Tyrrenska havet i väster, Umbrien och Marche i öst, Lazio i sydost och Emilia...

Jämför priser för resor och boende

Bara ett klick - prova multisökmotorn för de billigaste resorna och vistelserna, sök motorn på mer än 700 olika webbplatser för att hitta de billigaste erbjudandena.

Sevärdheter i video

Få reseinspiration i video om destinationen

Visit Reggio Calabria

Denna vackra stad i södra Italien ligger precis vid tån på stöveln som utgör fastlandsdelen av landet. Det är en av de snabbast växande städerna i landet och med rätta, med tanke på dess läge precis vid Medelhavet. Det har länge haft en relation med Messina borta på ön Sicilien och det har pratats om att skapa ett stort storstadskomplex som skulle omfatta båda sidor om sundet.

Du skulle kunna tro att Reggios läge skulle göra det till den perfekta platsen att njuta av stranden och äta fantastisk fisk och skaldjur på en restaurang i världsklass … och du skulle ha rätt. Det finns också några andra saker att tänka på när du besöker den här staden. Låt oss ta en titt!

Reggio di Calabria är tillägnad antikens Grekland och är hem för en av de tre grenarna av Magna Graecia-museet, som är hemmet för några av de mest framstående artefakterna som någonsin återhämtats från den grekiska civilisationen. Att notera är bronserna från Riace, som är två statyer av nakna, skäggiga krigare som hittades i havet nära Riace 1972. Man tror att de gjuts runt 400-talet f.Kr. och dessa skulpturer är i naturlig storlek. Det finns också två berömda huvud- och ansiktsskulpturer i detta museum, potentiellt av Aristoteles.

För en venetiansk upplevelse är Villa Genoese-Zerbi en modern byggnad som erbjuder glimtar av uråldrigt liv, medan Palazzo Nesci är en av de enda byggnaderna som kunde överleva jordbävningen på 7.1 som förstörde regionen 1908. Stadens konstgalleri , eller Pinacoteca Comunale, är också värt ett stopp eftersom det innehåller två klassiska verk av Messina, tillsammans med andra italienska mästerverk.

Slottet som byggdes i Reggio är också ett gammalt mästerverk, byggt från början på 600-talet. Den förstorades två gånger under århundradena, men delar av den revs också bort under förra seklet. Idag används slottet som en unik plats för konstutställningar. Det finns också katedralen i Reggio att utforska, återuppbyggd efter den massiva jordbävningen 1908, och är den största religiösa byggnaden i hela Kalabrien.

Det finns också strandpromenaden att utforska i centrala Reggio, som innehåller ett ofta trångt badområde. Det har kallats den vackraste kilometern i hela Italien, och med de botaniska trädgårdarna som vetter mot havet är det svårt att argumentera med den beskrivningen. Reggio är också en av få platser i världen där man kan se grekiska murar från 400-talet som en gång skyddade den gamla staden och det finns också rester av ett gammalt romerskt bad att se längs strandpromenaden.

Resor till Reggio Calabria, Italien

Läs vidare och få inspiration till en resa i stan, kolla efter de billigaste flyg och hotell i Reggio Calabria och Italien.

Här kan du söka och jämföra priser på resor och semesterresor. På sajten hittar du även reseerbjudanden samt allmän reseinformation, guider, “bra att veta” och fakta om staden. Du hittar också uppdaterade aktuella väder- och väderprognoser för staden.

Sevärdheter och turer

Få en lokal guide för en personlig stadstur eller bli inspirerad av vårt partnerprogram med attraktioner och stadsturer.

Se de många erbjudandena

Hitta boende

Hotell eller lägenhet? Vilka är de bästa hotellen? och var kan jag hitta de bästa erbjudandena? Hitta inspiration om var du kan bo i ett urval av de bästa och rekommenderade hotellen och lägenheterna. Hotellrecensioner uppdateras av TrustYou kundrecensioner.

Karta och avstånd

Kontrollera Google-kartan om du vill veta vart du ska gå och beräkna avstånd eller få vägbeskrivningar.

Lokal information

När du besöker staden, dra nytta av den lokala turistinformationen, där du kan få gratis och professionell hjälp med att planera vad du ska se och göra på semester. På turistbyrån kan du också få ett brett utbud av broschyrer och kartor över staden och regionen gratis.

Nästa avsnitt ger mer lokal information om staden.

Regione Calabria

Dipartimento Turismo Spettacolo e Beni Culturali
Cittadella Regionale
Loc. Germaneto
88100 Catanzaro

T: +39 961 857 803

www: website link

Italiens turistbyrå

#Touristboard Italy Tourism Authority ENIT -  Italian National Tourist Board Via Marghera 2 00185 Rome T: (+39) 06 497 11 Social media: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE#Italy #visitItaly #iItaly #touristinformation #touristoffice #touristboard

Närmaste terminaler till staden

Här kan du se vilka terminaler som är närmast din destination

Hyr din transport

Semester med "egen" transport är lätt att ordna och kan i många fall visa sig vara den billigaste lösningen.

Hyra en bil

Hitta de bästa priserna på biluthyrning med vår partnermotor som söker mellan både internationella och lokala biluthyrningstjänster, sök bland alla större uthyrningsföretag

Bra att veta

Nedan hittar du länkar till bra att veta när du är på semester.

Coronavirus & reserestriktioner Italien

#Italien #Covid19 Coronavirus status / statistik - Italien Se statistik för landet i bekräftade och aktuella aktiva fall av Covid-19 / Coronavirus. Du kan också se statistik för dödsfall relaterade till viruset. Resebegränsningar för Italien Situationen förändras snabbt, för bästa och mest tillförlitliga...

De bästa rätterna i Italien

#Foodie Italien Foodie Video Mat i Italien När folk tänker på Italien är maten en av de första sakerna man tänker på. Italienare tar matlagning på största allvar. Måltider är en social och familjär tillställning som avnjuts. En typisk italiensk måltid följer...

Italien i historieböckerna

#History Italiens historia video Historia i korthet Grottmålningar har upptäckts i regionen Lombardiet i Italien, vilket tyder på att människor har bebott landet sedan åtminstone 800-talet f.Kr. På 700-talet f.Kr. etruskerna dominerade mitten av halvön, medan grekiska köpmän etablerade sig i söder....

Italien valuta, Euro

1, 2, 5, 10, 20, 50 cent 1, 2 euro5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 euro European Central Bank#italy #euro #currency

Väder och prognos

Här kan du se det aktuella vädret och väderprognosen för de kommande dagarna.