Gå till: Om, Hotell, Transport, Sevärdheter, Stadskarta, Information, Väder, SoMe, Priser eller sök i världen - ange ord eller del av ett ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Rijeka

Kroatien

#Croatia Resor till Kroatien Med många stadsplatser som är perfekt positionerade för att ge besökarna tillgång till den naturliga förundran och skönhet som är till synes överallt, ger Kroatien möjlighet att njuta av en semester på ditt sätt. Du kan bädda...

Jämför priser för resor och boende

Bara ett klick - prova multisökmotorn för de billigaste resorna och vistelserna, sök motorn på mer än 700 olika webbplatser för att hitta de billigaste erbjudandena.

Sevärdheter i video

Få reseinspiration i video om destinationen

Resor till Rijeka

Med sin djupa hamn har Rijeka alltid haft ett strategiskt läge. Staden ger dig en känsla av att vara i en liten stad, men de möjligheter som bara större städer kan erbjuda.

Ett av de unika alternativen som du kan se i Rijeka är torpedofabriken. Den första torpeden testades på denna plats 1866. Startplattan är den bäst bevarade delen av fabriken men resterna av hela anläggningen finns fortfarande.

Den romerska bågen är en annan toppattraktion. Ursprungligen ansågs det vara en triumfbåge, men visade sig vara en portal till det lokala pretoriet. Beläget mellan två byggnader på en smal gata, är det en unik plats i staden.

Rijeka ger dig enkel tillgång till bergen om du föredrar att komma bort från stränderna en stund. Under vintermånaderna kan du komma till Platak skidort med skidåkning, snowboard och kälkåkning. Du har också en fantastisk utsikt över Kvarnerbukten och öarna från skidbackarna.

Den internationella karnevalen är den viktigaste händelsen i Rijeka. Det hålls varje år sedan 1982. Många aktiviteter och festligheter äger rum, inklusive ett rallytävling med veteranbilar.

Sevärdheter i Rijeka

  • Petar Kružić trappan förbinder Rijekas centrum med Trsat. Trappan består av 561 trappsteg och byggdes för pilgrimer för att nå helgedomen Svetište Majke Božje Trsatske.
  • Romersk båge, först ansågs den vara en romersk triumfbåge byggd av den romerska kejsaren Claudius Gothicus, men senare upptäcktes att den bara var en portal till praetorium, armékommandot.
  • Kantrida Stadium anses av många vara en av de mest ikoniska och vackra fotbollsarenorna i världen
  • Tvornica ”Torpedo”, torpedfabriken där de första europeiska prototyperna av torpeder skapades av Giovanni Luppis, en pensionerad sjöingenjör från Rijeka. Resterna av denna fabrik finns fortfarande, inklusive en välbevarad startplatta.
  • Den kroatiska nationalteatern, som officiellt öppnades i oktober 1885, inkluderar det stora teaterbyggnadsarbetet av den berömda venetianska skulptören August Benvenuti och konstnären Franz Matsch, som samarbetade med Ernst och Gustav Klimt.
  • Svetište Majke Božje Trsatske ligger 135 meter över havet på Trsat-kullen. I slutet av medeltiden var det resenärens beskyddare, särskilt sjömän som förde offer till henne, så hon skulle skydda dem eller hjälpa dem i tider av problem och sjukdom.
  • Trsat Castle är en fästning från 1200-talet från vilken det finns magnifik utsikt från dess bastioner och vallar till floden Rječina, hamnen och Kvarnerbukten.
  • Rijekakatedralen är tillägnad St. Vitus.
  • Modello palatset, designat av Buro Fellner & Helmer och byggt 1885

 

Sevärdheter och turer

Få en lokal guide för en personlig stadstur eller bli inspirerad av vårt partnerprogram med attraktioner och stadsturer.

Se de många erbjudandena

Hitta boende

Hotell eller lägenhet? Vilka är de bästa hotellen? och var kan jag hitta de bästa erbjudandena? Hitta inspiration om var du kan bo i ett urval av de bästa och rekommenderade hotellen och lägenheterna. Hotellrecensioner uppdateras av TrustYou kundrecensioner.

Karta och avstånd

Kontrollera Google-kartan om du vill veta vart du ska gå och beräkna avstånd eller få vägbeskrivningar.

Lokal information

När du besöker staden, dra nytta av den lokala turistinformationen, där du kan få gratis och professionell hjälp med att planera vad du ska se och göra på semester. På turistbyrån kan du också få ett brett utbud av broschyrer och kartor över staden och regionen gratis.

Nästa avsnitt ger mer lokal information om staden.

Rijeka Tourist Information

Užarska 14
51000 Rijeka

www: website link

Kroatiens turistbyrå

#Touristboard Croatia Tourism Authority Iblerov trg 10/IV 10000 Zagreb T: +385 (0)1 4699 333 F: +385 (0)1 4557 827 Social media: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE #croatia #croatiafulloflife #visitcroatia #icroatia #touristinformation #touristoffice #touristboard

Närmaste terminaler till staden

Här kan du se vilka terminaler som är närmast din destination

Hyr din transport

Semester med "egen" transport är lätt att ordna och kan i många fall visa sig vara den billigaste lösningen.

Hyra en bil

Hitta de bästa priserna på biluthyrning med vår partnermotor som söker mellan både internationella och lokala biluthyrningstjänster, sök bland alla större uthyrningsföretag

Bra att veta

Nedan hittar du länkar till bra att veta när du är på semester.

Coronavirus & reserestriktioner Kroatien

#Kroatien #Covid19 Coronavirus status / statistik - Kroatien Se statistik för landet i bekräftade och aktuella aktiva fall av Covid-19 / Coronavirus. Du kan också se statistik för dödsfall relaterade till viruset. Resebegränsningar för Kroatien Situationen förändras snabbt, för bästa och mest tillförlitliga...

De bästa rätterna i Kroatien

#Foodie Kroatien Foodie Video Mat i Kroatien Köket i Kroatien är otroligt varierat eftersom det kommer från två väldigt olika kulturella bakgrunder. På grund av sin långa kustlinje är Medelhavstraditioner och skaldjur mycket viktiga för det kroatiska köket, medan dess position i...

Kroatien i historieböckerna

#History Kroatiens historia video Historia i korthet Utgrävningar som utförts i Kroatien tyder på att det har varit ockuperat sedan den paleolitiska åldern. Östra Slavonien, en av de fyra historiska regionerna i Kroatien, var grunden för en kultur som så småningom skulle...

Väder och prognos

Här kan du se det aktuella vädret och väderprognosen för de kommande dagarna.

Rijeka
lätt molnighet
15.8 ° C
16.8 °
13.4 °
82 %
1kmh
20 %
lör
15 °
sön
19 °
mån
21 °
tis
20 °
ons
20 °

+ Information

Nedan finns bonusinformation om destinationen och du kan se och betygsätta destinationen i avsnittet om besökarnas betyg

Besökares recensioner

Nedan kan du se recensioner och reaktioner från andra besökare om staden, och du kan själv betygsätta staden. Du är välkommen att lägga till intressanta platser eller bra eller dåliga upplevelser av ditt besök.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel
Create your own review
RIJEKA
Average rating:  
 0 reviews

Länkar till sociala medier

Error decoding the Instagram API json

Topp 10 populära hashtags på våra webbplatser:

#Resor #Flyg #Flygresor #Hotell #Travelblog #Guide #Hotelsok #Apartment #Tågresor #Flygsok

Mer populära hashtags är:

#croatia #hrvatska #croatiafulloflife #visitcroatia #adriaticsea #rijeka #irijeka #fiume #visitrijeka #touristinformation #sights #bestsights #sightseeing #vacation

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här