Gå till: Om, Hotell, Transport, Sevärdheter, Stadskarta, Information, Väder, SoMe, Priser eller sök i världen - ange ord eller del av ett ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Salzburg

Österrike

#Austria Resor till Österrike Skälen att besöka Österrike verkar ganska uppenbart vid första. Du har en del fantastisk arkitektur att njuta av. Du har de ständigt närvarande Alperna. De omfattande gröna ängarna knyter an till dig direkt. Vissa kanske även planerar...

Jämför priser för resor och boende

Bara ett klick - prova multisökmotorn för de billigaste resorna och vistelserna, sök motorn på mer än 700 olika webbplatser för att hitta de billigaste erbjudandena.

Sevärdheter i video

Få reseinspiration i video om destinationen

Visit Salzburg

Salzburgs speciella blandning av sofistikering, charm och elegans upplevs bäst genom att bara vandra i stadens omgivningar. Wolfgang Amadeus Mozarts födelseplats är pittoreskt skyddad av de omgivande bergen och sträcker sig längs Salzachfloden nära gränsen till Tyskland.

Salzburg byggdes till stor del av tre biskop-prinsar i slutet av 1500- och början av 1600-talet, vilket är det som ger staden sin italienska smak och dess silhuett som kännetecknas av otaliga medeltida spiror, kupoler, klocktorn och torn. Den gamla staden, på södra stranden av floden, är ett barock mästerverk av kyrkor, torg, gårdar och fontäner som oser av charm.

Om det inte är en bild av barockarkitektur du kan tänka dig, är det förmodligen bilden av Julie Andrews som rusar genom staden i filmen ”The Sound of Music”.

Höjdpunkten i ett besök i Salzburg är en rundtur i slottet Hohensalzburg från 1100-talet uppe på en klippa 120 meter ovanför staden och har aldrig erövrats av fiendens styrkor under sina över 900 år av existens. Det är nästan en separat by i sig. Byggd på 1100-talet har Hohensalzburg utökats genom århundradena och är idag ett av Europas mest kända landmärken.

Salzburg Festival grundades 1920 och hålls under 5 veckor i juli och augusti. Om du inte kan komma till Salzburg för denna festival kan du komma till Kontracom, som är en alternativ konstfestival som fokuserar på samtida konst och musik.

De bästa sakerna att göra i Salzburg

Tanzmeisterhaus var Mozarts familjehem. Efter 1945 byggdes huset om och omvandlas nu till ett museum som visar instrument från 1700-talet.

Modern Gallery är inrymt i ett palats från 1600-talet och visar österrikisk grafisk konst och fotografi.

Domplatz, byggnaderna på detta vackra torg är arkitektoniska mästerverk, mitt på torget uppfördes en pelare 1771 för att hedra Jungfru Maria.

Dom, Salzburgs katedral byggdes under åren 1614 – 1655, den stora byggnaden är främst byggd i barock byggstil. Inom dörrarna verkar kyrkan ännu större och den är vackert klädd med marmor, stuckaturer och målningar. Det var här i kyrkan som Mozart döptes.

Hohensalzburg från vilken det finns en magnifik utsikt över Salzburg är ärkebiskopernas tidigare bostad. Slottet ligger på en platå 120 meter över Salzachfloden och Salzburg. Byggandet av slottet började 1077 och Hohensalzburg utvidgades ständigt under de kommande 200 åren. St George’s Church är dekorerad med röd marmor och vackra sniderier. I slottområdet kan du besöka Burgmuseum som har en större utställning av medeltida konst och vapen.

Stift Nonnberg-klostret ligger alldeles intill slottet, klostret grundades redan 714 och är därmed det äldsta klostret i de tysktalande länderna.

Petersfriedhof ligger mot klipporna i Mönchberg, katakomberna återspeglar Salzburgs historia. 1400-talets kapell är tillägnad St. Margrete.

Stiftskirche Skt. Peter denna före detta romanska basilikan genomgick en ombyggnad i slutet av 1600-talet. De tre fartygen är mycket rikt inredda i barockstil

Franziskanerkirche är en blandning av två byggnadsstilar med ett romansk kyrkogård och en gotisk kör. Högaltaret är från 1708 och den vackra jungfru Maria är från slutet av 1400-talet.

Pferdeschwemme byggdes 1695 och genomgick en renovering 1732, det är en stor konstruktion med rika dekorationer i form av fresker och vackra sniderier.

Judengasse är Salzburgs gamla judiska kvarter

Rezidensplatz, detta vackra torg ligger mellan bostaden och katedralen, på torget hittar du också klockspelet med 35 klockor som byggdes 1702. Den vackra fontänen mitt på torget är från 1600-talet.

Residensen var den tidiga ärkebiskopens bostad, byggnaderna började byggas 1585 och utvidgades tidigt på 1700-talet. Residenzgalerie ger dig tillgång till 15 rum som innehåller samlingar av målningar från 1500- till 1800-talet. Lägg märke till de vackra keramiska kaminerna i rummen.

Mirabellgarten anordnades dessa vackra trädgårdar 1690. I mirabellgarten hittar du också Slazburger barockmuseum som visar europeisk 1600- och 1700-talskonst.

 

Here you can search and compare prices for travel and holiday trips. On the site you also find travel deals as well as general travel information, guides, “good to know” and facts about the city. You will also find updated current weather and weather forecasts for the city.

Sevärdheter och turer

Få en lokal guide för en personlig stadstur eller bli inspirerad av vårt partnerprogram med attraktioner och stadsturer.

Se de många erbjudandena

Hitta boende

Hotell eller lägenhet? Vilka är de bästa hotellen? och var kan jag hitta de bästa erbjudandena? Hitta inspiration om var du kan bo i ett urval av de bästa och rekommenderade hotellen och lägenheterna. Hotellrecensioner uppdateras av TrustYou kundrecensioner.

Karta och avstånd

Kontrollera Google-kartan om du vill veta vart du ska gå och beräkna avstånd eller få vägbeskrivningar.

Lokal information

När du besöker staden, dra nytta av den lokala turistinformationen, där du kan få gratis och professionell hjälp med att planera vad du ska se och göra på semester. På turistbyrån kan du också få ett brett utbud av broschyrer och kartor över staden och regionen gratis.

Nästa avsnitt ger mer lokal information om staden.

Salzburg Tourist Information

Auerspergstrasse 6
5020 Salzburg

Tel.: +43 0662 889870
Fax: +43 0662 8898732

www: website link

Österrikes turistbyrå

#Touristboard Austria Tourism Authority Österreich Werbung Vienna Vordere Zollamtsstraße 13 1030 Wien Austria T: +43 (0) 1 58 866 0 F: +43 (0) 1 58 855 20 Social Media: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO#austria #visitaustria #iaustria #touristinformation #touristoffice #touristboard

Närmaste terminaler till staden

Här kan du se vilka terminaler som är närmast din destination

Hyr din transport

Semester med "egen" transport är lätt att ordna och kan i många fall visa sig vara den billigaste lösningen.

Hyra en bil

Hitta de bästa priserna på biluthyrning med vår partnermotor som söker mellan både internationella och lokala biluthyrningstjänster, sök bland alla större uthyrningsföretag

Bra att veta

Nedan hittar du länkar till bra att veta när du är på semester.

10 bästa europeiska julmarknader

Video som utser de 10 bästa julmarknaderna Det finns många intressanta julmarknader i Europa. Titta på video från de 10 bästa julmarknaderna i Europa och hitta inspiration för en julshopptur. 10: Zagreb, Kroatien 9: Salzburg, Österrike 8: München, Tyskland 7: Frankfurt am Main, Tyskland 6:...

Coronavirus & reserestriktioner Österrike

#Österrike #Covid19 Coronavirus status / statistik - Österrike Se statistik för landet i bekräftade och aktuella aktiva fall av Covid-19 / Coronavirus. Du kan också se statistik för dödsfall relaterade till viruset. Resebegränsningar för Österrike Situationen förändras snabbt, för bästa och mest tillförlitliga...

De bästa rätterna i Österrike

#Foodie Österrike Foodie Video Mat i Österrike På grund av de avstånd som det en gång stora Habsburgriket sträckte sig, har dagens Österrikes kök formats av de länder och regioner som det en gång kontrollerade. Varje region i Österrike har sina egna specialiteter...

Julmarknad i Salzburg

Salzburg turistinformation Hotel & Apartment Salzburg Salzburg julmarknad Salzburg är Mozarts stad full av musik och det är en konststad med en vacker gammal stad, Altstadt, full av monument och museer. Julmarknaderna för Jesusbarnet, Christkindlmarkt, hålls i Salzburg vid foten av fästningen...

Väder och prognos

Här kan du se det aktuella vädret och väderprognosen för de kommande dagarna.

Salzburg
molnigt
11.9 ° C
13.6 °
11 °
97 %
1kmh
75 %
lör
12 °
sön
14 °
mån
12 °
tis
17 °
ons
20 °

 

Besökares recensioner

Nedan kan du se recensioner och reaktioner från andra besökare om staden, och du kan själv betygsätta staden. Du är välkommen att lägga till intressanta platser eller bra eller dåliga upplevelser av ditt besök.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel
Create your own review
SALZBURG
Average rating:  
 0 reviews

Länkar till sociala medier

Error decoding the Instagram API json

Topp 10 populära hashtags på våra webbplatser:

#Resor #Flyg #Flygresor #Hotell #Travelblog #Guide #Hotelsok #Apartment #Tågresor #Flygsok

Mer populära hashtags är:

#austria #salzburg #isalzburg #visitsalzburg #touristinformation #sights #bestsights #sightseeing #vacation #salzburgerland #salzburgaustria #salzburgcity #igerssalzburg

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här