Resor till Sandefjord

Sandefjord är känd för sin rika historia med vikingakultur och en framgångsrik valindustri, och var en gång Norges rikaste stad. Staden klarar sig fortfarande bra, och är hemvist för landets tredje största handelsflotta. En av de viktigaste artefakterna från vikingatiden upptäcktes i detta samhälle: Gokstadsskeppet, som du senare kan utforska på muséet Vikingskipshuset i Oslo. Det här samhället har till och med varit en känd hälsoresort en gång i tiden!

Sandefjord fokuserar på valarna

Oavsett vad du känner angående valindustrin är det ett faktum att samhället blomstrar tack vare den. Här finns inte bara ett rikt valmuseum som erbjuder riklig dokumentation om vilka fördelar industrin gett staden genom tiderna (och det här är dessutom Europas enda valmuseum) – här finns också restaurangen Kokeriet, som är en av ett fåtal platser i hela världen som regelbundet serverar valkött.

Under en vacker dag kan Sandefjords läge erbjuda rikliga fördelar, för här finns nästan 150 kilometers kustremsa att utforska. Här finns ett antal sandstränder som du kan slappna av på under sommaren, tillsammans med ett antal holmar och skär. Regionen präglas även av sluttande klippor, så klättring är också en möjlig sysselsättning här.

Vad sägs om en rundtur på ett gammalt valskepp?

Ett av Sandefjords unika museum är Southern Actor, ett gammalt valskepp som byggdes 1950. Skeppet restaurerades 1995 till sitt autentiska skick, och är fullt fungerande. Detta innebär att du kan ta en rundtur i muséer… eller hyra skeppet och ge dig ut på vattnet, om du hellre föredrar det.

Medan du är ute och njuter av den friska luften bör du se till att promenera längs Jernbanealléen, där du hittar ett antal dolda pärlor som påminner dig om nostalgiska tider. Här finns ett antal butiker du kommer gilla att utforska, och kom ihåg att skriva en lista över de butiker du vill prova medan du är i staden! Här finns till och med en av landets gourmetrestauranger med högst betyg.

Turistbyrå och -information

Kontaktinformation och information om nationella och lokala turistkontor

Norges turistbyrå

Norway Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO

Närmaste flygplats / station?

Nedan kan du se vilka terminaler, stationer och flygplatser som är närmast staden om du vill använda kollektivtrafik och flygförbindelser.

Sandefjord Airport, Torp

Sandefjord Airport, Torp Sandefjord lufthavn, Torp Sandefjord Norway Airport website IATA: TRF ICAO: ENTO ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Oslo Sandefjord Airport Arrivals powered by Airportia Oslo Sandefjord Airport Departures powered by Airportia

Resotips

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Om du använder andra transporter kan du i många fall med fördel hyra en bil på plats. Prova en sökning i multisökmotorn som jämför priser från alla större biluthyrningsföretag som Avis, Hertz, Europcar, Sixt och även ett brett utbud av lokala företag i en sökning.

Hyr motorcyklar och skotrar

Sök de bästa erbjudanden för motorcykeluthyrning

Sök efter möjlighet att hyra motorcyklar och skotrar.

Hyr cyklar och elcyklar

Hitta de bästa erbjudandena på cykeluthyrning

Sök möjligheter att hyra cyklar och elcyklar på de populäraste destinationerna.

Karta över staden

Valutakurser, Valutaomvandlare

NOK - Norska kronan
EUR
10,0167
GBP
11,2199
DKK
1,3410
SEK
0,9212
USD
9,1274

Lokal väder

Sandefjord
lätt snöfall
1.6 ° C
3.3 °
-0.6 °
100 %
2.1kmh
0 %
mån
7 °
tis
7 °
ons
11 °
tor
11 °
fre
11 °

Norge valuta, Krone

Pengar i Norge (sedlar och mynt) Den lokala valutan kallas Krone (NOK). 1 Krone = 100 Øre. Mynt i cirkulation: 1, 5 10 and 20 Kroner Sedlar i cirkulation: 50, 100, 200, 500 and 1000 kroner Norwegian National Bank

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här