Resor till Santo Domingo

Santo Domingo är Dominikanska republikens huvudstad. Staden har en oerhört intressant historia, som kan spåras tillbaka till 1496, då den grundades av Bartolome Colombus . Santo Domingo var den spanska regeringens första huvudsäte under koloniseringstiden vilket härstammar så långt bak som 1496.

Även om det finns ett stort utbud av utmärkta attraktioner i den underbara Dominikanska Republiken är platsen i fråga fortfarande relativt opåverkad av turismen. Om du söker lite spänning på din resa till Santo Domingo så är det guld värt att resa dit lagom i tid till den årliga Merangue Festivalen som hålls varje sommar. Dansa till bra musik och delta i paraden som sprider sig likt en orm ut över stränder, gator och torg runtom i staden.

Missa inte att ta en tur till Estadio Quisqueya, där den av Domikanska republiken antagna nationalsporten baseball utövas flitigt. Alternativt kan du upptäcka en av barerna längs George Washington Avenue. Efter en lång dag i solen är detta den ultimata platsen att luta sig tillbaka med en iskall öl och insupa den vardagliga lunken. För de turister som väljer att besöka Santo Domingo innefattar besöket vanligtvis en resa till den kolonial-historiska stadsdelarna. I västra delen av denna stad hittar du pittoreska viktorianska hem, längst trädkantade vägar.

Det kan vara intressant att ta en guidad tur till Dominikanska regeringens säte, National Theatre och Palace of Fine Arts, som alla finns inom detta förtrollande område. Kulturella finsmakare kan njuta av en dags promenad runt i områden som Piantini och Naco, där det finns ett utbud av moderna butiker och påkostade köpcentrum.

Turistbyrå och -information

Kontaktinformation och information om nationella och lokala turistkontor

Dominikanska republikens turistbyrå

Dominican Republic Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR PINTEREST INSTAGRAM

Närmaste flygplats / station?

Nedan kan du se vilka terminaler, stationer och flygplatser som är närmast staden om du vill använda kollektivtrafik och flygförbindelser.

Resotips

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Om du använder andra transporter kan du i många fall med fördel hyra en bil på plats. Prova en sökning i multisökmotorn som jämför priser från alla större biluthyrningsföretag som Avis, Hertz, Europcar, Sixt och även ett brett utbud av lokala företag i en sökning.

Hyr motorcyklar och skotrar

Sök de bästa erbjudanden för motorcykeluthyrning

Sök efter möjlighet att hyra motorcyklar och skotrar.

Hyr cyklar och elcyklar

Hitta de bästa erbjudandena på cykeluthyrning

Sök möjligheter att hyra cyklar och elcyklar på de populäraste destinationerna.

Karta över staden

Lokal väder

Santo Domingo
lätt molnighet
25.8 ° C
27 °
24 °
83 %
3.4kmh
20 %
lör
28 °
sön
28 °
mån
28 °
tis
28 °
ons
24 °

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här