Sök i världen - ange ord eller del av ett ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Sukhotai

Jämför priser för resor och boende

Bara ett klick - prova multisökmotorn för de billigaste resorna och vistelserna, sök motorn på mer än 700 olika webbplatser för att hitta de billigaste erbjudandena.

Sukhotai Video

Rekommenderade lyxhotell

Se lista över de mest populära lyxhotell som rekommenderas av gästerna.

Upplev Sukhotai

Den tidigare Sukhotai måste ha varit en verkligt magisk syn. Vägen dit ledde genom en tät monsunjungel, vilket verkligen inte var en lätt uppgift att ta sig igenom. Bakom den nämnda tropiska skogen blev ett mäktigt system av skyddande väggar och omgivande diken synliga.

Huvudstaden i den historiska första thailändska staten – Sukhotai – ligger 445 km nordväst om dagens huvudstad – Bangkok. Det bör noteras här att området med dåvarande Sukhotai (idag: byn Muang Kao) inte är identiskt med den stad som idag är känd under namnet. De två delas av en 12 km lång stig som slutar med Kamphenghak-porten (Broken Wall), som är ingången till den gamla staden.

Unna dig en paus från liv och rörelse i dagens Sukhotai – en livlig, modern stad – och komma i kontakt med det förflutna. Den historiska ”lycksuppgången” stiger på kanten av Yom-slätten, som är omgiven av kullar. Under 1200-talet var staden så mäktig att den underkastade sig det mesta av det som nu är Thailand för sig själv, och dess största glansdag är känd som den ”gyllene eran” i landets historia.

När är den bästa tiden att besöka denna mystiska värld? Vid soluppgång, naturligtvis (men åtminstone på morgonen), när templets och statyernas fasader vetter mot öster, vilket tack vare solljuset gör det till en oförglömlig syn, underlättar det också fotograferingsaktiviteten som är oskiljaktig från moderna turister.

UNESCO

Gamla Sukhotai har skrivits in på UNESCO: s världsarvslista. En av de största turistattraktionerna i Thailand är den historiska Sukhotai Park, där cirka 40 watt har bevarats runt den stora, övergivna staden.

Bra att veta

Nedan hittar du länkar till bra att veta när du är på semester.

Sukhotai Boutique- och Lyxhotell

#Sukhotai Sukhotai Video Rekommenderade lyxhotell Se lista över de mest populära lyxhotell som rekommenderas av gästerna. Upplev Sukhotai Den tidigare Sukhotai måste ha varit en verkligt magisk syn. Vägen dit ledde genom en tät monsunjungel, vilket verkligen inte var en lätt uppgift att ta...

Thailand valuta, Bath

1 Bath = 100 satang. 25, 50 satang 1, 2, 5, 10 Bath฿20, ฿50, ฿100, ฿500, ฿1000 Bath Thailand National Bank #thailand #bath #currency #thb

Länkar till sociala medier

Topp 10 populära hashtags på våra webbplatser:

#Resor #Flyg #Flygresor #Hotell #Travelblog #Guide #Hotelsok #Apartment #Tågresor #Flygsok

Mer populära hashtags är:

#Sukhotai #Thailand #5Hotel #LuxuryHotels #LuxuryVacation #WellnessVacation #TopHotels

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här