Gå till: Om, Hotell, Transport, Sevärdheter, Stadskarta, Information, Väder, SoMe, Priser eller sök i världen - ange ord eller del av ett ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Tbilisi

Georgien

#Georgia Resor till Georgien I Georgien finns det något som väntar på dig just när det upptäcks kommer att förändra ditt liv. Många drömmer om det perfekta stället att slå sig ner en dag och efter ett besök är det mycket...

Jämför priser för resor och boende

Bara ett klick - prova multisökmotorn för de billigaste resorna och vistelserna, sök motorn på mer än 700 olika webbplatser för att hitta de billigaste erbjudandena.

Sevärdheter i video

Få reseinspiration i video om destinationen

Visit Tbilisi

Tbilisi ligger längs floden Kura och har varit den georgiska huvudstaden i många år. Staden grundades på 500 -talet och har nu cirka 1,5 miljoner invånare.

Tiflis, som staden också kallas, har genom historien ofta använts som mellanlandning på grund av dess läge mellan Europa och Asien.

Även om handelsvägar i det förflutna var av största vikt vid utvecklingen av Tbilisi, beror själva utvecklingen mest på stadens etniska och kulturella mångfald. De flesta turister väljer att besöka de gamla ortodoxa katedralerna, som Sioni och Sameba. Dessutom väljer många också att spendera tid på Georgia National Museum eller ute på den medeltida fästningen Narikala.

Tbilisi har under åren tillhört flera riken och regeringar, inklusive den mongoliska ockupationen och ett sekel under rysk kontroll. Staden har sett allt från frihet till kommunism. Alla dessa förändringar har naturligtvis inneburit att Tbilissi och det georgiska folket i allmänhet har utvecklat en kultur som inte är varm och välkomnande.

Dessutom är staden också hem för ett fantastiskt nattliv som kan utforskas efter en lång dag med att utforska de mer traditionella attraktionerna. Ibland möts du av internationella stjärnor och DJs på nattklubbar som Bassiani, så att du kan koppla av ordentligt efter att ha varit på språng hela dagen.

Sevärdheter i Tbilisi

Katedralen

Vanligtvis känd som Sameba är den viktigaste georgiansk -ortodoxa kristna katedralen i Tbilisi. Konstruerad mellan 1995 och 2004 är det den största religiösa byggnaden i Kaukasus och den tredje största ortodoxa katedralen i världen. Sameba -katedralen är uppförd på Elijah Hill, som reser sig ovanför den vänstra stranden av Kura River (Mtkvari) i det historiska distriktet Avlabari i antika Tbilisi. Katedralen representerar syntesen av traditionella stilar som dominerar georgisk kyrkoarkitektur i olika stadier av dess historia.

Sameba -katedralen är en korsformad kyrka krönt med en kupol över ett kors, som vilar på åtta pelare och skapar centrum. Samtidigt är kupolens parametrar oberoende av apsis, vilket ger kupolen och kyrkan i allmänhet ett mer monumentalt utseende. Kupolen överskrids av ett 7,5 meter högt kors täckt med guld.

Katedralen består av nio kapell (ärkeänglarnas kapell, Johannes Döparen, Saint Nino, Saint George, Saint Nicholas, de tolv apostlarna och alla heliga), fem av dem i ett stort underjordiskt utrymme. Katedralens totala yta, inklusive en stor narthex, är 5000 kvadratmeter och dess volym är 137 kubikmeter. Kyrkans inre omkrets är 56 m × 44 m. Utrymmet är 2 380 kvadratmeter. Katedralens höjd från marken till toppen av korset är 84 meter. Det underjordiska kapellet upptar 35 550 kubikmeter. Höjden är 13 meter.

Gamla Tbilisi

Det gamla Tbilisi -distriktet ligger på båda sidor av floden Mtkvari och domineras av berget Mtatsminda, Narikala fästning och Kartlis Deda -monumentet. Det representerar främst en stadsstruktur från 1800 -talet med i stort sett eklektisk arkitektur som inkluderar byggnader och strukturer från 500- till 1900 -talet. Men det mesta av staden före 1800 -talet överlevde inte på grund av den förödande persiska invasionen 1795. Distriktet rymmer en stor del av turistattraktionerna i Tbilisi, inklusive kyrkor, museer, svavelbad och pittoreska trähus med öppna, snidade balkonger. . På 1800 -talet delades kärnområdet i det moderna distriktet Gamla Tbilisi preliminärt in i etniska distrikt som Avlabari med dess armeniska och georgiska distrikt på vänstra stranden av Kura -floden och det persiska kvarteret på höger strand av Kura -floden.

Metechi kyrka

Byggd på 500 -talet och ombyggt på 1200 -talet. Det kungliga palatset låg här innan han flyttade till Narikala slott. Metechi är en centralt välvd kyrka.

Sions katedral

Denna katedral byggdes ursprungligen i 6.-7. århundrade. Sedan dess har den förstörts av utländska inkräktare och rekonstruerats av georgier flera gånger. Den nuvarande kyrkan bygger på en version från 1200 -talet med några förändringar från 1600- till 1800 -talet.

Narikala fästning

Byggd i Tbilisi i mitten av 400 -talet. Det ockuperades av iranska, nordkaukasiska och bysantinska arabiska erövrare under olika perioder. Det kungliga palatset bodde också här. Kirken St. Nickoloz byggdes inuti slottet på 1200 -talet. Det byggdes om under senare hälften av 1900 -talet.

Museer i Tbilisi

Janashia museum

Georgiens kulturskatt visas här. Janashia State Museum fungerar som en vetenskapsutbildande institution som bevarar och uppvisar en unik samling av natur- och mänsklig historia. Samlingarna på S. Janashia -museet täcker landets historia, med utgångspunkt från djurrester som går 40 miljoner år tillbaka i tiden. En av de mest spännande exemplaren på museet är de förhistoriska mänskliga resterna som finns i Dmanisi. Dessa rester går tillbaka 1,8 miljoner år och är det äldsta tecknet på mänsklig existens utanför Afrika. Denna upptäckt har förändrat hela teorin om mänsklig evolution. En av de viktigaste samlingarna på det georgiska nationalmuseet är samlingen av skatter som innehåller ett stort antal unika artefakter från olika historiska perioder (från andra hälften av III millennium BC till XIX -talet e.Kr.). Samlingen innehåller föremål av guld och silver och smycken från den förkristna perioden från Kakheti (Östra Georgien), Vani (Västgeorgien), Mtskheta, Trialeti Kurgans, Zhinvali, Akhalgori, Martkopi, etc. Dessa föremål upptäcktes vid arkeologiska utgrävningar från början av 1900 -talet till sommaren 2004 och / eller samlat av historiker

Museum för arkeologi

Museum of Archaeology grundades 1988 av den välkända georgianska arkeologen, ledare för den arkeologiska expeditionen i Tbilisi, Rostom Abramishvili (1924-1996). Museet rymmer monument som upptäcktes vid de arkeologiska utgrävningarna i Tbilisi. Samlingarnas kronologiska ram är från V c. B.C. fram till feodalperioden. I museet förvaras de tidigaste i världen prover av förtennade bronsföremål från bostaden Delisi (Tbilisi -distriktet), daterade till 4000 år gamla; bronsspänne inlagt med silver dekorerat med ryttarbild; inventering av Treli kungliga begravningar (XII-VIII-VII c.c. B.C.).

Konstmuseum

S. Amiranashvili Museum of Fine Arts grundades i Tbilisi 1920 som National Arts Gallery of Georgia. Museet rymmer de mest kända proverna av georgiska konstverk. Olika samlingar av museet bevarar cirka sextio tusen föremål. Museet kännetecknas av sina georgiska guldstycken som går tillbaka till VIII-XIX århundraden. De viktigaste utställningarna är ikonen för Zarzma-klostret, Bedia Chalice, Anchistkhati och Khakhuli Triptychs, processions liturgiska kors, etc. Också unika är utställningarna av emalj, smycken och konsttextilier från VIII-XV cc. Museet rymmer verk av berömda georgiska målare Niko Pirosmanishvili, Lado Gudiashvili, Elene Akvlediani, David Kakabadze och andra. Museet är också värd för samlingar av ryska, västeuropeiska och orientaliska (främst persiska) konstverk.

Friluftsmuseum

Mer än 70 hem från 10 olika regioner i Georgien och mer än 7 000 artefakter. Husen har flyttats bit för bit från sina hemorter.

Open Air Museum grundades 1966 av George Chitaia, en berömd georgisk etnograf och akademiker, vars namn det nu bär. Museet är ett av de mest unika museerna i Georgien: du kan fysiskt ”besöka” nästan alla Georgiens regioner på flera timmar och lära dig om arkitekturen och traditionerna i olika regioner. Friluftsmuseet ligger i Tbilisi, distriktet Vake, väster om ”Turtle Lake”. Det fyller 65 tunnland mark. Museet innehåller föremål för traditionell konst och arkitektur från olika delar av Georgien.

Historiskt museum

I. Grishahvili Museum of Tbilisi History grundades 1910 som ett stadsmuseum. 1943 döptes det om till Tbilisi State Historic-Ethnographical Museum. För närvarande är museet uppkallat efter den georgiske poeten Ioseb Grishashvili. Museets samling innehåller unika artefakter, vapen och hushållsartiklar från bronsåldern. Museet har samlingen av Lado Gugudiashvili, Mose Toidze, Elene Akhvlediani målningar samt mästerverk av andra berömda georgianska målare. Museet bedriver vetenskaplig forskning om Tbilisis antika historia och organiserar expeditioner i huvudstäderna.

Resor till Tbilisi, Georgien

Läs om och få inspiration för en resa till staden, kolla efter de billigaste flygen och hotellen i Tbilisi och Georgien.

Här kan du söka och jämföra priser för resor och semesterresor. På sajten hittar du också erbjudanden om resor samt allmän reseinformation, guider, ”bra att veta” och fakta om staden. Du hittar också uppdaterade aktuella väder- och väderprognoser för staden.

Sevärdheter och turer

Få en lokal guide för en personlig stadstur eller bli inspirerad av vårt partnerprogram med attraktioner och stadsturer.

Se de många erbjudandena

Hitta boende

Hotell eller lägenhet? Vilka är de bästa hotellen? och var kan jag hitta de bästa erbjudandena? Hitta inspiration om var du kan bo i ett urval av de bästa och rekommenderade hotellen och lägenheterna. Hotellrecensioner uppdateras av TrustYou kundrecensioner.

Karta och avstånd

Kontrollera Google-kartan om du vill veta vart du ska gå och beräkna avstånd eller få vägbeskrivningar.

Lokal information

När du besöker staden, dra nytta av den lokala turistinformationen, där du kan få gratis och professionell hjälp med att planera vad du ska se och göra på semester. På turistbyrån kan du också få ett brett utbud av broschyrer och kartor över staden och regionen gratis.

Nästa avsnitt ger mer lokal information om staden.

Tbilisi Tourist Information Office

Pushkin Park
Freedom Square
Tbilisi

T: +995 32 215 86 97

www: Website Link

Georgiens turistbyrå

#Touristboard Georgia Tourism Authority Social media WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE INSTAGRAM PINTEREST #Georgia #visitGeorgia #iGeorgia #touristinformation #touristoffice #touristboard

Närmaste terminaler till staden

Här kan du se vilka terminaler som är närmast din destination

Hyr din transport

Semester med "egen" transport är lätt att ordna och kan i många fall visa sig vara den billigaste lösningen.

Hyra en bil

Hitta de bästa priserna på biluthyrning med vår partnermotor som söker mellan både internationella och lokala biluthyrningstjänster, sök bland alla större uthyrningsföretag

Bra att veta

Nedan hittar du länkar till bra att veta när du är på semester.

Coronavirus & reserestriktioner Georgien

#Georgien #Covid19 Coronavirus status / statistik - Georgien Se statistik för landet i bekräftade och aktuella aktiva fall av Covid-19 / Coronavirus. Du kan också se statistik för dödsfall relaterade till viruset. Resebegränsningar för Georgien Situationen förändras snabbt, för bästa och mest tillförlitliga...

Väder och prognos

Här kan du se det aktuella vädret och väderprognosen för de kommande dagarna.

Tbilisi
klar himmel
16.8 ° C
16.8 °
16.8 °
72 %
1.5kmh
0 %
sön
28 °
mån
31 °
tis
32 °
ons
32 °
tor
28 °

+ Information

Nedan finns bonusinformation om destinationen och du kan se och betygsätta destinationen i avsnittet om besökarnas betyg