Gå till: Om, Hotell, Transport, Sevärdheter, Stadskarta, Information, Väder, SoMe, Priser eller sök i världen - ange ord eller del av ett ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

#Tehran

Iran

#Iran Resor till Iran Islamiska republiken Iran erbjuder besökare en unik chans att uppleva Mellanöstern. Från de moderna stadskärnorna i Teheran till stränderna och dykningen i Kish hittar du musik, konst och arkitektur som alla erbjuds i överflöd i hela landet. Att...

Jämför priser för resor och boende

Bara ett klick - prova multisökmotorn för de billigaste resorna och vistelserna, sök motorn på mer än 700 olika webbplatser för att hitta de billigaste erbjudandena.

Sevärdheter i video

Få reseinspiration i video om destinationen

Resor till Tehran

Tehran är en av de största städerna i Mellanöstern och Västasien. Här finns stora sevärdheter, arkitektur från Pahlavi- och Qajardynasin och unika konstverk. Du kommer finna många olika sorters gatukonst och graffiti när du är på besök i Tehran. De representerar många olika teman och är en del av det som gör staden vacker. Festivaler som hyllar graffitin har hållits i staden sedan 2014.

Att resa till Iran kräver lite planering. För de som inte är från Storbritannien går det bra att ha visa när man anländer. Besökare med brittiskt medborgarskap behöver konstant eskorteras av statligt godkända guider.

Det som verkligen ger Tehran dess magi är matscenen. Här hittar man traditionella och moderna restauranger som erbjuder olika versioner av traditionella rätter. Pizza och smörgåsar kan man hitta vid de flesta matställen, men ta chansen att testa Chelo kabab.

Här finns också fantastiska trädgårdar och parker att utforska. Över 2,100 stycken har byggts under årens gång, men ingen är lika imponerande som den äldsta parken. Jamshidiehparken var till en början en privat trädgård, men tillägnades sedan den sista kejsarinnan i Iran. Den är mycket stor och utgör en betydande del av hela staden. Det är ett perfekt område att utforska.

Fyra parker i Tehran är för endast kvinnor och är några av de ställen i Tehran där det inte finns några regler för klädsel.

Tehran är en stad där det förflutna och framtiden vävs samman för att ge en unik bild av samtiden, fylld av möjligheter att hitta små spännande detaljer. Om du hittar hit kommer det inte bli en upplevelse som du snabbt glömmer bort.

Sevärdheter och turer

Få en lokal guide för en personlig stadstur eller bli inspirerad av vårt partnerprogram med attraktioner och stadsturer.

Se de många erbjudandena

Karta och avstånd

Kontrollera Google-kartan om du vill veta vart du ska gå och beräkna avstånd eller få vägbeskrivningar.

Lokal information

När du besöker staden, dra nytta av den lokala turistinformationen, där du kan få gratis och professionell hjälp med att planera vad du ska se och göra på semester. På turistbyrån kan du också få ett brett utbud av broschyrer och kartor över staden och regionen gratis.

Nästa avsnitt ger mer lokal information om staden.

Närmaste terminaler till staden

Här kan du se vilka terminaler som är närmast din destination

Hyr din transport

Semester med "egen" transport är lätt att ordna och kan i många fall visa sig vara den billigaste lösningen.

Hyra en bil

Hitta de bästa priserna på biluthyrning med vår partnermotor som söker mellan både internationella och lokala biluthyrningstjänster, sök bland alla större uthyrningsföretag

Bra att veta

Nedan hittar du länkar till bra att veta när du är på semester.

Väder och prognos

Här kan du se det aktuella vädret och väderprognosen för de kommande dagarna.

Tehran
växlande molnighet
6.4 ° C
7 °
5 °
49 %
2.1kmh
40 %
sön
7 °
mån
11 °
tis
11 °
ons
12 °
tor
7 °

+ Information

Nedan finns bonusinformation om destinationen och du kan se och betygsätta destinationen i avsnittet om besökarnas betyg

Besökares recensioner

Nedan kan du se recensioner och reaktioner från andra besökare om staden, och du kan själv betygsätta staden. Du är välkommen att lägga till intressanta platser eller bra eller dåliga upplevelser av ditt besök.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel
Create your own review
Tehran
Average rating:  
 0 reviews

Länkar till sociala medier

Topp 10 populära hashtags på våra webbplatser:

#Resor #Flyg #Flygresor #Hotell #Travelblog #Guide #Hotelsok #Apartment #Tågresor #Flygsok

Mer populära hashtags är:

#Tehran #iTehran #VisitTehran #Iran #VisitIran #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här