Resor till Tehran

Tehran är en av de största städerna i Mellanöstern och Västasien. Här finns stora sevärdheter, arkitektur från Pahlavi- och Qajardynasin och unika konstverk. Du kommer finna många olika sorters gatukonst och graffiti när du är på besök i Tehran. De representerar många olika teman och är en del av det som gör staden vacker. Festivaler som hyllar graffitin har hållits i staden sedan 2014. Att resa till Iran kräver lite planering. För de som inte är från Storbritannien går det bra att ha visa när man anländer. Besökare med brittiskt medborgarskap behöver konstant eskorteras av statligt godkända guider.

Det som verkligen ger Tehran dess magi är matscenen. Här hittar man traditionella och moderna restauranger som erbjuder olika versioner av traditionella rätter. Pizza och smörgåsar kan man hitta vid de flesta matställen, men ta chansen att testa Chelo kabab. Här finns också fantastiska trädgårdar och parker att utforska. Över 2,100 stycken har byggts under årens gång, men ingen är lika imponerande som den äldsta parken. Jamshidiehparken var till en början en privat trädgård, men tillägnades sedan den sista kejsarinnan i Iran. Den är mycket stor och utgör en betydande del av hela staden. Det är ett perfekt område att utforska.

Fyra parker i Tehran är för endast kvinnor och är några av de ställen i Tehran där det inte finns några regler för klädsel. Tehran är en stad där det förflutna och framtiden vävs samman för att ge en unik bild av samtiden, fylld av möjligheter att hitta små spännande detaljer. Om du hittar hit kommer det inte bli en upplevelse som du snabbt glömmer bort.

Turistbyrå och -information

Kontaktinformation och information om nationella och lokala turistkontor

Närmaste flygplats / station?

Nedan kan du se vilka terminaler, stationer och flygplatser som är närmast staden om du vill använda kollektivtrafik och flygförbindelser.

Resotips

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Om du använder andra transporter kan du i många fall med fördel hyra en bil på plats. Prova en sökning i multisökmotorn som jämför priser från alla större biluthyrningsföretag som Avis, Hertz, Europcar, Sixt och även ett brett utbud av lokala företag i en sökning.

Hyr motorcyklar och skotrar

Sök de bästa erbjudanden för motorcykeluthyrning

Sök efter möjlighet att hyra motorcyklar och skotrar.

Hyr cyklar och elcyklar

Hitta de bästa erbjudandena på cykeluthyrning

Sök möjligheter att hyra cyklar och elcyklar på de populäraste destinationerna.

Karta över staden

Lokal väder

Tehran
klar himmel
24.7 ° C
25 °
24 °
22 %
0.9kmh
0 %
lör
27 °
sön
30 °
mån
26 °
tis
22 °
ons
22 °

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här