Resor till Tel Aviv

Oavsett hur man ser på saken är Tel Aviv en av världens bästa stader. Det är en av de bästa stranddestinationerna. Det är en stad som aldrig sover, tack vare dess häftiga nattliv. Staden erbjuder vackra gröna ytor. Den har till och med valts ut som en av världens bästa HBTQ-destinationer. Planerar du att bli en av de 2,5 miljoner människor som besöker denna stad varje år?

Tre av världens största museum

Israel har inte bara flest museum per capita, landet erbjuder också tre av världens största museum. Många personer börjar med att besöka Eretz Israel, som äger en stor samling artefakter som beskriver nationen Israels historia. En av de unika permanenta inställningarna beskriver hur människan arbetat genom tiderna, och visar upp föremål som har använts för att baka bröd, tillverka keramik, och mala korn.

Staden erbjuder också ett konstmuseum, som främst visar upp israelisk konst och som har en hel vinge dedikerad till landets ungdomliga konströrelse. Muséets permanenta samling representerar många av konstens större rörelser och moderna rörelser, och här finns flera mästerverk att beskåda. Att promenera bland skulpturerna i entréhallen kommer att ge dig en liten inblick i allt underbart du får se inuti själva muséet!

För en detaljerad inblick i judendomen finns Museum of the Jewish People, som tittar både på judarnas framgång och förföljelsen av dem genom tiderna. Muséet fokuserar inte bara på andra världskriget utan går tillbaka 2 600 år. Det är uppdelat i sex olika teman och varje del berättar om en viss del av historien och det som berör det folk som Gud enligt Bibeln kallade för sitt eget.

Sport är en livsstil i Tel Aviv

Inte bara finns det tre fotbollsklubbar i Tel Aviv, det finns en hel del andra sätt att utöva sport i staden. En av de mer populära metoderna är Tel Avivs maraton, som har anordnats varje år under de senaste 20 åren. Över 40 000 löpare deltar i loppet som börjar vid Charles Clore Park, och som är en av stadens största internationella projekt. Vid samma tidpunkt anordnas även lopp för handcyklister och skateboard, och delar av ruttens bana går längs Tel Avivs kustlinje.

Staden erbjuder också roddklubbar där du kan bege dig ut på vattnet och ro. Du kan spela tillsammans med en basketklubb som fansens äger, eller varför inte få en unik upplevelse och prova på paddleball på en av Tel Avivs många stränder?

Oavsett om du vill dansa natten igenom eller om du bara vill slappna av vid vågorna har Tel Aviv något för dig. med så mycket att se och göra kan alla resor, oavsett längd, fyllas av avslappnande, roliga tillställningar som kan göra din semester speciell!

Turistbyrå och -information

Kontaktinformation och information om nationella och lokala turistkontor

Israels turistbyrå

Israel Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO

Turistinformation Tel Aviv

Tel Aviv Tourist Information Office Tel Aviv Boardwalk Information center 46 Herbert Samuel st Tel Aviv Tel.: 03-5166317 Website

Närmaste flygplats / station?

Nedan kan du se vilka terminaler, stationer och flygplatser som är närmast staden om du vill använda kollektivtrafik och flygförbindelser.

Tel Aviv International Airport

Tel Aviv Ben Gurion International Airport – NATBAG נמל התעופה הבינלאומי בן גוריון Tel Aviv Israel Airport website IATA: TLV ICAO: LLBG ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Tel Aviv Ben Gurion International Airport Arrivals powered by Airportia Tel Aviv Ben Gurion International Airport Departures powered by Airportia

Resotips

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Om du använder andra transporter kan du i många fall med fördel hyra en bil på plats. Prova en sökning i multisökmotorn som jämför priser från alla större biluthyrningsföretag som Avis, Hertz, Europcar, Sixt och även ett brett utbud av lokala företag i en sökning.

Hyr motorcyklar och skotrar

Sök de bästa erbjudanden för motorcykeluthyrning

Sök efter möjlighet att hyra motorcyklar och skotrar.

Hyr cyklar och elcyklar

Hitta de bästa erbjudandena på cykeluthyrning

Sök möjligheter att hyra cyklar och elcyklar på de populäraste destinationerna.

Karta över staden

Lokal väder

Tel Aviv
klar himmel
30.1 ° C
31 °
28.9 °
52 %
5.7kmh
0 %
mån
29 °
tis
29 °
ons
29 °
tor
28 °
fre
28 °

Israel valuta, Shekel

Pengar i Israel (sedlar och mynt) Den lokala valutan kallas Shekel (ILS). 1 Shekel ₪ = 100 agorot. Mynt i cirkulation: 10 agorot, ₪½, ₪1, ₪2, ₪5, ₪10 Sedlar i cirkulation: ₪20, ₪50, ₪100, ₪200 Bank of Israel

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här