Trier, eller Treves om man så föredrar, är traditionellt ansett som den allra äldsta staden i hela Tyskland. Dess historia kan dateras hela vägen tillbaks till det Romerska Riket. Staden hade grundats vid 16 f.kr. som allra senast och inom sina första 100 år som stad så fanns här en amfiteater, en cirkus och båda visar på hur viktig Trier ansågs som stad. Vid 200-talet f.kr – när Romarriket började hamna i kris så var staden stark nog att bryta med Rom. Denna historia för att Trier är en mycket fascinerande plats att besöka och utforska! Om dina planer är att besöka denna staden inom den närmsta framtiden så har du här bara en liten glimt av allt vad din resa kan innehålla!

Varför har Trier Varit på Världsarvslistan Sedan 1986?

Från alla Romerska monument, till Karl Marx inflytande så har Trier varit en stad som tyst har suttit på kanten av historien som vi känner till den sedan dess början. Det är just därför det är så fantastiskt att utforska staden! Din resa kan ta sin början vid Porta Nigra, en stadsport från 100-talet, som blivit svartare med tiden. Detta har dock inte gjort att porten förlorat någon del av sin storhet och hela strukturen är verkligen enorm! Det är den allra största Romerska stadsporten norr om Alperna.

Triers Katedral är även den en imponerande syn och den äldsta byggnaden av sitt slag i Tyskland. Det är en Högkatedral, tillägnad Sankt Peter och det är väldigt enkelt att förstå varför folk kallar byggnaden ett fort i dagligt tal. Strukturen byggdes på grunderna av forna Romerska byggnader och konstruerades under 300-talet då Constantine konverterade till Kristendomen. Reliken av Constantines mamma, St Helena, står inuti katedralen.

Amfiteatern är även den en fantastisk plats att få se, speciellt om du älskar att utforska ruiner. Förr kunde teatern hålla upp till 20,000 åskådare och här hölls även djurfäktningar och gladiator-turneringar vid Romarrikets höjdpunkt.

Några av Tysklands Bästa Restauranger Finns Här

Om du gillar tanken på traditionell Tysk mat gjord från färska, lokala ingredienser så kommer du att älska Weinhause Becker. Här finner du Tyska klassiker kombinerat med några franska och italienska godbitar och även vinet är lokalt – väldigt lokalt eftersom restaurangen har sin egna vinodling! Här experimenterar de även med molekylär gastronomi men klassikerna är ett bättre val under ditt besök om du inte känner dig väldigt äventyrslysten.

Här finns också Zum Domstein, en bistro som serverar antika Romerska rätter från recept som utvecklades av Marcus Gavius Apicius runt år 0. Om du inte känner för att låtsas vara en Romersk senator så finns här även några tyska och internationella rätter tillgängliga likaså. Detta kan du följa upp med att ta några kortare konstkurser, några sträcker sig bara över några få dagar och du kommer få dig en härlig tid hos Kunstakadmien också!

Trier erbjuder en drös med intressanta sätt att slappna av och ha kul. Här kan du göra allt från att utforska ruiner till det allra bästa inom modern matlagning och du kanske kommer att finna att alla semestrar du planerar från och med nu kommer att vara till denna fantastiska stad på grund av dina upplevelser!

Tyskland Turistbyrå

Tyskland (Deutschland), formellt Förbundsrepubliken Tyskland (Bundesrepublik Deutschland), är en förbundsstat belägen i Centraleuropa bestående av 16 delstater (Bundesländer). Tyskland är ett av världens ledande industriländer. Det gränsar i norr mot Nordsjön, Östersjön och Danmark, i öster mot Polen och Tjeckien, i söder mot Österrike och Schweiz, samt i väster mot Frankrike, Luxemburg, Belgien och Nederländerna. Tysklands moderna historia präglas av andra världskriget som medförde att landet efter krigsslutet 1945 delades upp i Västtyskland (BRD) och...

Resotips

Karta över staden

Valutakurser, Valutaomvandlare

EUR - Euro Member Countries
GBP
1,0783
USD
0,8926
DKK
0,1340
SEK
0,0935
NOK
0,1005

Lokal väder

Trier
light intensity shower rain
22.2 ° C
26 °
20 °
78 %
7.2kmh
40 %
søn
22 °
man
19 °
tirs
19 °
ons
21 °
tors
23 °

Tyskland valuta, Euro

Pengar i Tyskland (sedlar och mynt) Euro. 1 Euro = 100 cent. Mynt i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20, 50 cent €1 and €2 Sedlar i cirkulation: €5, €10, €20, €50, €100, €200 and €500. European Central Bank

Resor till Tyskland

Låt dig inspireras, läs våra reseguider med allt från sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag till intressant och nyttig information om populära resmål.

Tyskland sträcker sig från Östersjön ner till Alperna och gränsar till fler länder än någon annanstans i Europa. Har er något semester för alla i Tyskland.

Berg och skogar, sjöar och stora floder, medeltida byar och hyper-moderna städer, vin eller alpina sporter finns det ingen brist på destinationer i Tyskland. Det tyska folket är kända för sin artighet och vänlighet och resor är enkelt, organiserat och tryggt.

Med Tyskland som din kompass kan du resa österut till huvudstaden Berlin en verkligt levande internationell stad med sin imponerande arkitektur och avant garde klubbliv, eller norrut till imponerande hamn i Hamburg den näst största staden i Tyskland.

Västerut fastställs Köln med dess världsberömda katedralen och Düsseldorf på Rhein med dess fantastiska shoppingcentra eller söderut till München, huvudstad i Bayern der ligger nära till Alperna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here