Sök i världen - ange ord eller del av ett ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Venice

Venedig

#Venice Visit Venice Venedig anses allmänt vara en av de vackraste städerna i världen idag. De ikoniska bilderna som kommer från gondolerna som flyter nerför städerna, många kanaler fyller människor med idéer om förundran, romantik och äventyr som ingen annan stad...

Jämför priser för resor och boende

Bara ett klick - prova multisökmotorn för de billigaste resorna och vistelserna, sök motorn på mer än 700 olika webbplatser för att hitta de billigaste erbjudandena.

Venedig Video

Rekommenderade lyxhotell

Se lista över de mest populära lyxhotell som rekommenderas av gästerna.

Upplev Venedig

Den fascinerande staden Venedig i norra Italien är en av de vackraste och mest romantiska städerna i världen. Den består av över 100 små öar vid Adriatiska havet och är mest känd för sina 150 kanaler förbundna med hundratals broar, inklusive den berömda Rialtobron (Ponte di Rialto).

Det bästa sättet att ta sig runt Venedig är till fots eller helt autentiskt ta gondolen på kanalerna, men det finns också några snabbare och billigare vattenbussar och taxibilar.

Om du vill handla på din resa till Venedig, gå till området runt Markusplatsen, Rialtobron och tågstationen: Här hittar du ett brett urval av lädervaror, kläder och spetsar. I San Marco-distriktet hittar du butikerna till toppdesignerna Armani, Gucci, Prada, Missoni, Versace och Valentino.

En semester i Venedig erbjuder också kvällsunderhållning: äta i den berömda Harry’s Bar eller dansa i El Souk eller i Akropolis. Valet av restauranger, barer, klubbar och teatrar är oändligt, men glöm inte att ta en romantisk promenad längs de vackra upplysta kanalerna vid solnedgången.

I de sex distrikten Venedig – San Polo, Cannaregio, San Marco, Dorsoduro, Santa Croce och Castello – kan du hitta billiga och enkla hotell såväl som lyxhotell.

Det finns så många välbevarade sevärdheter i Venedig att du inte kan bli uttråkad!

Stortorget är det livliga Markusplatsen eller Piazza San Marco från 800-talet, där St. Detta är den bästa utgångspunkten för en rundtur i Venedig och en fantastisk fotomöjlighet. På torget finns också kyrktornet (Campanile), Biblioteca Marciana, Dogepalatset samt några små butiker och kaféer och naturligtvis början på den berömda Canal Grande.

Campo San Polo är det näst största torget i Venedig, det var här tjurfäktning en gång ägde rum, men idag kommer du att se den berömda karnevalen eller Venedigbiennalen här.

Följ i de italienska fångarnas fotspår när du korsar Suckarnas bro eller besöker Museum of Modern Art eller Peggy Guggenheim Museum. Du kan också ta en båttur till ön Murano och se glasblåsare.

Bra att veta

Nedan hittar du länkar till bra att veta när du är på semester.

Coronavirus & reserestriktioner Italien

#Italien #Covid19 Coronavirus status / statistik - Italien Se statistik för landet i bekräftade och aktuella aktiva fall av Covid-19 / Coronavirus. Du kan också se statistik för dödsfall relaterade till viruset. Resebegränsningar för Italien Situationen förändras snabbt, för bästa och mest tillförlitliga...

De bästa rätterna i Italien

#Foodie Italien Foodie Video Mat i Italien När folk tänker på Italien är maten en av de första sakerna man tänker på. Italienare tar matlagning på största allvar. Måltider är en social och familjär tillställning som avnjuts. En typisk italiensk måltid följer...

FS Venezia Santa Lucia

FS Venezia Santa Lucia Stazione Venezia Santa Lucia 30100 Venezia Italy Station Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information

Italien i historieböckerna

#History Italiens historia video Historia i korthet Grottmålningar har upptäckts i regionen Lombardiet i Italien, vilket tyder på att människor har bebott landet sedan åtminstone 800-talet f.Kr. På 700-talet f.Kr. etruskerna dominerade mitten av halvön, medan grekiska köpmän etablerade sig i söder....

Länkar till sociala medier

Topp 10 populära hashtags på våra webbplatser:

#Resor #Flyg #Flygresor #Hotell #Travelblog #Guide #Hotelsok #Apartment #Tågresor #Flygsok

Mer populära hashtags är:

#Venice #Italy #5Hotel #LuxuryHotels

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här