Gå till: Om, Hotell, Transport, Sevärdheter, Stadskarta, Information, Väder, SoMe, Priser eller sök i världen - ange ord eller del av ett ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Vilnius

Litauen

#Lithuania Resor till Litauen Med täta skogar, floder som älskade att slingra sig omkring och tysta sjöar har Litauen över 1000 års historia och kultur att utforska på ett unikt sätt. Från nationalparkerna till Kuriska näset kommer denna nation att ge...

Jämför priser för resor och boende

Bara ett klick - prova multisökmotorn för de billigaste resorna och vistelserna, sök motorn på mer än 700 olika webbplatser för att hitta de billigaste erbjudandena.

Sevärdheter i video

Få reseinspiration i video om destinationen

Visit Vilnius

Vilnius, som är Litauens huvudstad, är en spännande stad att utforska. Full av vacker arkitektur, spännande butiker, och fantastiska restauranger, när du upptäcker allt som Vilnius har att erbjuda kommer du att vilja komma tillbaka igen och igen. Från konstgallerier till gotiska katedraler och lärorika museer, finns det något att hålla hela familjen underhållen i flera dagar i sträck. Varför besöka Vilnius? Eftersom det är en stad fylld av förundran.

Ett besök till Aušros Vartai!

Om du tycker om att besöka spirituella platser, så kommer du definitivt att göra tid för att se Aušros Vartai i Vilnius. Inte bara är det en av de mest besökta helgedomar i landet, men det är också en av de mest populära helgedomar i världen. Känd för sin målning av jungfru Maria, det första omnämnandet av Aušros Vartai daterar hela vägen tillbaka till 1600 talet. Själva målningen har trotts ha befogenhet att göra underverk sedan 1700-talet. Det är den enda överlevande porten från väggarna som byggdes runt Vilnius i början av 1600-talet.

Ett besök till Gamla Stan är ett måste!

Vilnius er en av världens största bevarade medeltids städer, Att besöka gamla stan i Vilnius kommer inte bara att ta andan ur dig, utan det kommer också att kännas som du har transporterats tillbaka i tiden. Många besökare tar sig också tid att besöka Pilies Street, full av kaféer och marknader, och de tycks aldrig dra sig undan igen. Det finns Gotisk, Baroque, renässans, och neoklassiska arkitektoniska stilar alla komplimenterar varandra genom gamla stan till den arkitektoniska buffen. Det är en del av världsarvslistan på grund av dess betydelse för världshistorien.

Få din dos av palats!

När du är i Vilnius kommer du att märka hur många palats som byggts. En av de bästa platserna att besöka är Tyzenhaus Palats som byggdes under 1800 talet. Det är unikt eftersom palatset själv har fallit ur bruk flera gånger genom århundradena, för att sedan byggas upp igen. På grund av detta, kan du se en mängd olika arkitektoniska stilar i palatset. Från statyer till relief konst, ett besök på Tyzenhaus Palats är som att gå 300 år tillbaka i tiden. Det är lätt att komma åt eftersom det finns flera kontorsutrymmen som har huggits ut ur palatset.

Är du redo att besöka Vilnius?

Om du inte har tagit dig tid att se Vilnius ännu, vill du se till att försöka göra det snart. Med dessa skatter att besöka och så mycket mer att se och göra, kan du ta flera resor till Vilnius och fortfarande inte se allt. Inkludera festivaler och särskilda evenemang som staden erbjuder, kan Vilnius bokstavligen bli ditt andra hem. Varför ska folk besöka Vilnius? Eftersom det är en stad fylld med kultur, historia och fantastiska sevärdheter.

Sevärdheter i Vilnius

Gryningens port

En stadsrundtur i Vilnius kan på lämpligt sätt börja vid gryningsporten, som slutfördes 1532, sedan som en del av befästningarna runt Vilnius. Ovanför ingången dekorerade karmelitmunkarna 1671 ett litet kapell med stadens största helgedom ”Madonna of Vilnius”, kapellet är öppet för alla. Gryningsporten är så viktig för både den katolska och den ortodoxa tron ​​att porten var öppen under hela sovjettiden.

Aušros Vartai
Aušros Vartų 12
Vilnius 01304

Frank Zappa monumentet

En av de saker du kanske inte förväntar dig att stöta på under en stadsrundtur i Litauens huvudstad Vilnius är förmodligen ett monument för Frank Zappa.

Ironin kring detta monument tar nästan inget slut, Zappa var i sovjetiden en accepterad person i kraft av sina politiska åsikter. Presidenten för Zappa fanklubb skulle efter murarnas fall utöva sina nyfunna rättigheter och få bygga ett monument till ära för Frank Zappa.

Efter långa svårigheter var det äntligen möjligt att få tillstånd att bygga monumentet utanför Vilnius konsthögskola i form av en stenbyst ovanpå en 4 meter hög stålpelare.

Vilnius stadshus

Liksom alla andra medeltida städer utvecklades Vilnius runt rådhuset och för det mesta har det lyckats bevara atmosfären i medeltida Vilnius. Fram till 1536 planerades byggandet oplanerat i Vilnius, men stadsregenten beordrade att det skulle byggas i rader efter en karta som utarbetats av magistraten. Idag finns det ett museum i byggnaden och du kan se spännande föränderliga utställningar.

Rotus
Didžioji 31

TV -torn – Titta på Vilnius från ovan

TV -tornet i Vilnius är den högsta byggnaden i Litauen, det 326 meter höga TV -tornet är byggt i betong och stål mellan 1974 och 1980. Det finns en vacker och intressant utsikt över Vilnius som väntar på dig.

Parlamentet – Seimas

Seimas är det litauiska parlamentet och ordet härrör från det polska ordet Sejm, som betyder sammankomst. Den moderna Seimas sammankallades i Kaunas 1922-1923 och den nuvarande Seimas-byggnaden är från 1982. På byggnadens västra sida kan du se några av barrikaderna, skyddade av stora glasplattor, för att bevara den ursprungliga politiska graffitin från 1991. Det finns också ett litet utställningsutrymme med offentliga utställningar kring kampen för självständighet. Det är möjligt att komma på turer i Seimas.

Turer måste bokas två veckor i förväg och är vanligtvis på litauiska om inte en annan bokning har gjorts.

Seimas
Gedimino 53

Stebuklas

Ungefär halvvägs mellan katedralen och klocktornet kan du se Stebuklas eller mirakel. Det är sten med ordet Stebuklas skrivet och denna sten sägs utföra mirakel. Stenen markerar platsen där ena änden av den mänskliga kedjan på cirka två miljoner protesterande litauier, lettier och ester sträckte sig 650 km till Tallinn den 23 augusti 1989 som en symbol för frihet, hopp och ett mirakel. För att ett mirakel ska inträffa måste du gå runt stenen medurs och göra en önskan. Och wupti – kanske din önskan går i uppfyllelse

Stebuklas
Katedros varpinė

Afghanistan krigsmonument

Tioåriga kriget i Afghanistan ses som en av huvudorsakerna till Sovjetunionens kollaps. Monumentet här är uppfört till minne av dem som föll i kriget, inklusive 96 män som härstammade från det som vid den tiden var den litauiska socialistiska sovjetrepubliken. Det fem meter höga monumentet uppfördes i ett område som tidigare var Vilnius sovjetiska militärbaracker och det visar en mamma som håller i sitt döda barn, monumentet avtäcktes 2006. I granit är graverade namnen på de 96 soldaterna från Litauen som dog under kriget.

Afghan Paminklas Kare Žuvusiems
S. Žukausko / Žygio

Gediminas monumemtet

Detta monument presenterades i september 1996. Monumentet till Gediminas, som grundade Vilnius 1323 och som också blev storhertig i Litauen från 1316 till sin död. Huvudstad från Trakai till Vilnius. Vargen är, inte som man kan förvänta sig, gjord av järn, utan snarare av sten.

Gediminas
Šventaragio gatvė

Gediminas torn

Gediminas torn är förmodligen det som är kopplat till att vara Vilnius landmärke, eller åtminstone en av de mest kända bilderna från Vilnius

Užupis Engelen

Distriktet Uzupis (där varje hund har rätt att vara hund) är förmodligen mest känd som en utbrytningsrepublik som 1997 förklarade sig självständig, det är ett distrikt med en betydande konstnärskoloni.

Republiken har sin egen konstitution, president, regering, valuta och fyra flaggor, en för varje säsong. Užupis parlamentsbyggnad och regeringskontor är caféet Užupis Kavine. Nationaldagen är den 1 april och här firas självständigheten ordentligt. Denna dag har gränsposter upprättats vid broarna och man måste därför gå igenom passkontroll för att komma in i republiken. Det är också dagen då val till republiken hålls.

Den 4 april 2002 avslöjades Užupio angelas på torget Užupio gatvė och den höga pelaren har blivit en symbol för Užupis. Ängeln som spelar trumpet symboliserar stadsdelens konstnärliga frihet och förnyelse; Užupis kallas därför ofta ”Änglarepubliken”.

Konstutställning utomhus

På de små gatorna runt Literatu gatve finns en riktigt spännande ”Open Air” konstutställning på väggarna, definitivt ett nyckfullt inslag i Vilnius.

S: t Annas kyrka

Skt. Anne’s Church är en romersk -katolsk kyrka i Vilnius gamla stad som finns med på Unescos världsarvslista.

Kyrkan som den står idag byggdes åren 1495 – 1500 och den anses vara ett av de tidigaste exemplen på gotisk arkitektur i Litauen.

S: t Katarina kyrka

Ursprungligen tillhör kyrkan, som är en kyrka i barockstil som byggdes 1625-1743, till benediktinerklostret

Det finns en rik inredning och det finns en trevlig akustik i kyrkan vilket gör att konserter hålls väldigt ofta. Under andra världskriget skadades både kyrkan och klostret allvarligt, efter andra världskriget användes det som ett lager för Vilnius konstmuseum. År 1994 började restaureringen av kyrkan och 2006 öppnades kyrkan för besökare. Bakom kyrkan finns en byst av Stanisław Moniuszko, en välkänd polsk-litauisk kompositör som bodde i Vilnius i 19 århundraden.

Den gröna bron

Det har funnits en bro här på platsen sedan 1536. Den nuvarande bron är en 103 meter lång metallkonstruktion byggd 1952. De fyra grupperna av skulpturer på varje hörn representerar jordbruk, industri och konstruktion, fred såväl som ungdom. Det anmärkningsvärda med skulpturerna är nog mest att det är en av de få platser i Litauen som skulpturer från den socialistiska eran har fått stå offentligt, detta har hänt med motiveringen att skulpturerna inte representerar människor, inte heller levande inte heller död.

Žaliasis Tiltas
Golgatarm 1

S: t Teresa kyrka

Denna kyrka är Vilnius bäst bevarade exempel på tidig barockarkitektur. Arbetet med den första delen av Skt. Theresa kyrka stod klar i mitten av 1600-talet. Den vackra rokokoinredningen, varav de flesta är från mitten av 1700-talet, är ett hav av guld och rosa.

Šv. Teresės Bažnyčia
Aušros Vartų 14

S: t Nikolaus kyrka

Vilnius äldsta överlevande kyrka byggdes 1320 av tyska invandrare. Det är en imponerande byggnad i klassiska röda tegelstenar. Interiören i kyrkan har genomgått många förändringar och ombyggnader genom århundradena. Kyrkan till exempel förstördes helt efter en brand 1740 och byggdes om i barockbyggnad. Därefter blev det en ortodox kyrka. Efter andra världskriget stängdes kyrkan, men 1947 fick den öppnas igen som församlingskyrka och 1956 genomgick kyrkan en större renovering.

Šv. Mikalojaus Bažnyčia
Šv. Mikalojaus 4

Evangelistkyrkan

Denna kyrka anses vara ett av de finaste exemplen på neoklassisk arkitektur i landet. Kyrkan stängdes 1953 av den kommunistiska regimen och omvandlades till en biograf.

Evangeliskt reformerade kyrkan
Pylimo 18
Hemsida

Skt. Paraskeva kyrka

Kyrkan byggdes ursprungligen i mitten av 1300 -talet, St. Paraskeva är den första kyrkan i Vilnius av sten. Det sägs också vara kyrkan där Hannibal döptes 1705. Kyrkan stängdes 1961 och öppnades sedan som ett målningsmuseum innan den återlämnades till den ortodoxa kyrkan 1991.

Pyatnickaya
Didžioji 2

Holy Trinity Church

Kyrkan byggdes på uppmaning av den vitryska nationalhjälten Konstantin Ivanovich Ostrozhsky (Konstantinas Ostrogiškis, ca 1460-1530). Kyrkan tillhör östkatolska kyrkan, en tro som förenar många ortodoxa tro och samtidigt erkänner påven som Guds representant på jorden.

Pranciškonų Bažnyčia
Trakų 9-1

Den helige Andes kyrka

Den heliga Andes ortodoxa kyrka byggdes på 1600 -talet och har nyligen renoverats vackert. I kryptan ses de 3 martyrerna som är klädda i vitt vid jul, svarta i fastan och röda i andra perioder. Den 26 juni är de nakna och det sägs att man denna dag kan känna en helande kraft.

Stačiatikių Šv. Dvasios Cerkvė
Aušros Vartų 10

St. Kazimierz kyrka

Skt. Kazimierz -kyrkan är uppkallad efter den litauiske prinsen Kazimierz Jagiellon och byggdes först 1604 (färdigställd 1635) av jesuitmunkar och det är den äldsta barockkyrkan i Vilnius. Kyrkan har genom tiderna utsatts för mycket missbruk, t.ex. Napoleons trupper använde kyrkan som kornlager 1812 medan ryssarna 1832 gjorde den till en ortodox kyrka och senare en katedral 1864.

År 1915 – 1917 gjordes kyrkan till en protestantisk kyrka av de tyska ockupationstrupperna. Mest chockerande för alla var beslutet att göra kyrkan till ett museum för ateism 1966. 1988 överlämnades kyrkan till den katolska kyrkan och återinvigdes 1991.

Šv. Kazimiero Bažnyčia
Didžioji 34

Johannes kyrka

Skt. John’s Church där bygget började 1387 omedelbart efter Litauens omvändelse till kristendomen. Jesuiterna fick kyrkan 1571 men 1773 överlämnades kyrkan till Vilnius universitet, vid denna tid fanns det inte mindre än 22 altare i kyrkan. Kyrkan förstördes av bränder 1737, 1741 och 1748 men har sedan byggts om. Kyrktornet med sina 68 meter är den högsta byggnaden i Vilnius gamla stad. Observera att kyrkan är en del av Vilnius University -komplexet, varför du måste ha en biljett från universitetet.

Šv. Jonų Bažnyčia
Šv. Jono 12

Vilnius universitet

Vilnius universitet är ett av de äldsta i Östeuropa och här hittar du nästan alla arkitektoniska stilar genom 400 år representerade. Universitetsbyggnaderna är bland de bäst bevarade i Vilnius tack vare omfattande restaureringsarbeten.

Ursprungligen grundades universitetet av jesuiterna 1579, de drev universitetet i 200 år. Några av de mest kända studenterna är de polska poeterna Adam Mickiewicz och Juliusz Slowacki. År 1832 stängde ryssarna universitetet och det öppnades inte förrän 1919. Det finns 12 gårdar i universitetskomplexet.

Vilnius universitet
Universitet 3

Tre korshög

Tre korshög, legenden säger att för länge sedan 7 franciskanska munkar korsfästes här. Korsen uppfördes ursprungligen på 1600 -talet, men Stalin lät ta ner korsen och begrava dem. 1989 rekonstruerades korsen och byggdes om på sin ursprungliga plats. Från högen finns också en mycket fin utsikt över Vilnius gamla stad.

Vilnius katedral

Vilnius katedral står där den första katolska kyrkan i landet ursprungligen stod. Katedralen har byggts om flera gånger på grund av förstörelse i samband med bränder och krig. Notera det 52 meter höga fristående klocktornet. Den nedre delen av tornet är en del av de nedre slottets befästningar medan resten av tornet byggdes på 1500 -talet.

Vilniaus Šv. Stanislovo och Šv. Vladislovo Arkikatedra Bazilika

S: t Peter och Paulus kyrka

Skt. Petrus och Paulus kyrka är byggd i barockstil, som påbörjades 1668 på order av Hetman Michael Kazimierz Pac. Han dog 1682 innan kyrkan stod färdig och hans gravsten finns till höger vid ingången. Inskriptionen lyder ”hic iacet peccator”, här ligger syndaren. Låt dig inte luras av den ödmjuka fasaden. Mer än 2000 stuckreliefer och skulpturer i olika scener pryder kyrkans inre.

Sv. Apastalu Petro ir Povilo Baznycia
Antakalnio gatve 1

Presidentpalatset

Den litauiska presidentens officiella residens i presidentpalatset byggdes ursprungligen för biskopen på 1300 -talet. Sedan dess var byggnaden reserverad för ledande katolska präster fram till 1795 då den övertogs av suppleanter av tsarens guvernörer. Från 1991 huserade byggnaden den franska ambassaden. Idag, efter restaureringen, har den litauiske presidenten kontor i byggnaden. Det är möjligt att se vaktbytet på söndagar kl 12. 00. Möjlighet till en rundtur, se presidentpalatsets webbplats.

Ordförandeskapet
Finlands universitet 9

Heliga korsets kyrka

Mittemot presidentpalatset ligger denna charmiga lilla kyrka vars historia går tillbaka till 1543. Det lilla torget där kyrkan också står är, från sovjettiden, en byst av Laurynas Stuoka-Gucevičius (1753-1798), Litauens första seriösa arkitekt som ritade , bland annat. katedralen och många andra byggnader i staden.

Šv. Kryžiaus Bažnyčia
S. Daukanto 1

Znamenskaya kyrkor

Denna kyrka byggdes 1903 och är känd för sina vackra neo-bysantinska kupoler, det är en av de mest älskade rysk-ortodoxa kyrkorna i Vilnius. Inne i kyrkan kan du se många ikoner. Bredvid ikonerna finns särskilda böner för varje helgon. Kyrkan restaurerades grundligt inifrån och ut 2009

Znamenskaya
Vytauto gatvė 21

Skt. Michaels kyrka

Denna kyrka byggdes 1913 i slutet av tsaren som styrdes i staden. Konstruktionen ägde rum som en del av 300-årsjubileet för Romanov-dynastin. Denna rysk-ortodoxa kyrka ser speciellt ut och är en älskad kyrka i Vilnius.

Šv. Konstantino och Michailo Cerkvė
J. Basanavičiaus 27

Bernardinakyrkan och klostret

Ursprungligen stod en träkyrka från mitten av 1400 -talet här, medan den nuvarande stora gotiska kyrkan med barock- och renässanstillägg härstammar från början av 1500 -talet och framåt.

Efter självständigheten återfördes kyrkan till munkarna och ett stort restaureringsprojekt inleddes.

Se bland annat 14 fantastiska rokokoaltare och det äldsta kända krucifixet i landet.

Bernardine Bažnyčia och Vienuolynas
Maironio 10

Tuskulenai Memorial Park

Mellan 1944 och 1947 avrättades och begravdes över 700 litauier, polacker och judar på denna plats av föregångaren till KGB. Platsen var vid den tiden en statlig egendom. År 1994 upptäcktes resterna av de avrättade och området har sedan dess förvandlats till en minnespark. Komplexet inkluderar herrgården, den tidigare stallbyggnaden som nu rymmer ett konstgalleri och utställningen ”Tuskulėnai Secrets” om platsens historia och de brott som ägde rum där under den sovjetiska ockupationen. Kolumbarium (kolumbariumas) är en underjordisk gravkammare (mausoleum).

Tuskulėnų Rimties Parko Memorialinis Complex
Žirmūnų 1f

Museer i Vilnius

Nationalmuseet för konst

I byggnaderna som tidigare innehöll revolutionsmuseet i Litauens socialistiska sovjetrepublik finns det nu ett konstmuseum där du kan se verk av ett stort antal litauiska konstnärer från 1900- och 2000 -talen.

Nacionalinė Dailės Galerija
Konstitutioner 22

Vytautas Kasiulis Kunstmuseum

Öppnandet av detta museum sammanföll med det litauiska ordförandeskapet för Europeiska unionens råd 2013. Museet är inrymt i en fin nyklassicistisk byggnad från början av 1900-talet. Detta kombinerade museum och konstgalleri innehåller en permanent utställning av konstnären Vytautas Kasiulis (1918-1995). Museet har också plats för tillfälliga utställningar och är värd för ett antal konserter.

Vytauto Kasiulio Dailės Muziejus
A. Goštauto 1

Kunstmuseum Taikomosios Dailės

Här i det som en gång var nordöstra hörnet av stadens försvarsmurar hittar du ett konstmuseum samt utställningar av stadens utveckling, möbler, målningar, etc. Det finns också permanenta utställningar av religiös konst. Tillfälliga utställningar.

Taikomosios Dailės Muziejus
Arsenal 3a

Arkeologiskt museum

I det arkeologiska museets samlingar hittar du en spännande samling som beskriver Litauens historia och utveckling genom tiderna från 1200 -talet till idag.

Archeologijos Muziejus
Arsenalo gatvė 1

Vilnius fotogalleri

Beläget i ett charmigt Chodkevičiai-palats från 1600-talet hittar du detta magnifika lilla museum. Njut av en stor samling av lokala målningar, teckningar och skulpturer samt några rum med vackra möbler som representerar verk från de senaste hundratals åren. Förutom permanenta utställningar finns det regelbundna tillfälliga utställningar.

Vilniaus Paveikslų Gallery
Didžioji 4

Etnografiskt museum

Här kan du se tusentals olika arter av blötdjur, skaldjur, fiskar, reptiler, däggdjur, ben och en stor vacker samling av 716 fågelarter. Det finns också ett litet museum för geologi på andra våningen samt en samling växter och örter på första våningen

Vilnius universitet zoologiska museer
M. K. Čiurlionio 21/27

Kazys Varnelis Museum

Kazys Varnelis lämnade Litauen 1949 och fick rikedom i Amerika. Han är inte bara en konstnär utan en ivrig konstsamlare, och när han återvände till Litauen 1998 tog han med sig sin enorma samling och detta kan nu ses på detta museum.

Kazio Varnelio Muziejus
Didžioji 26

Järnvägsmuseet

Järnvägsmuseet i Vilnius består av tre utställningshallar som med diagram, etc. visar järnvägens historia i Litauen. Här finns massor av järnvägsteknik och har också några modeller som barn kan leka med. Museet ligger till höger om huvudingången till stationen.

Lietuvos Geležinkelių Muziejus
Geležinkelio 16

Kyrkans historiska museum

Museet grundades 2005 av ärkebiskopen i Vilnius och flyttade till det tidigare 1600 -talet St. Michaels kyrka 2009. Här finns utställningar på två våningar med målningar, litteratur och några fina träsniderier från kyrkor i hela landet.

Bažnytinio Paveldo Muziejus
Šv. Mykolo 9

Pengemuseum

I detta lilla museum kan du se världshistorien och litauiska pengar. Det finns massor av interaktiva aktiviteter i samband med utställningarna. Även om museet handlar om pengar tar de ingen från dig så att du kan komma in.

Pinigų Muziejus
Totorių 2/8

Marija & Jurgis Šlapelis Museum

Läkare, lingvist, översättare och politiker Jurgis Šlapelis (1876-1941) och hans operasångfrun Marija (1880-1977) var båda framträdande personer i Litauen i slutet av 1800- och början av 1900-talet. De var särskilt engagerade i standardiseringen av det litauiska språket. I detta museum kan du få en inblick i deras liv och arbete.

Marijos ir Jurgio Šlapelių Muziejus
Pilies 40

Pushkin -museet

Alexander Pushkins son, Grigory och hans fru Varvara, bodde i detta trähus från 1899 till deras död 1905 och 1935. Museet öppnade 1948 och visade deras möbler samt en litterär utställning av den stora ryska poetens verk. . Den stora parken är ett populärt resmål för familjen picknick under sommaren.

Puškino Memorialinis Muziejus
Subačiaus 124

Teater, musik och filmmuseum

Museet grundades 1926 som ett teatermuseum och har sedan långsamt utökat sina samlingar till att även omfatta avdelningar och utställningar runt de tre konstformerna. Se bla. teateraffischer från 1800 -talet och höra inspelningar av kända litauiska operasångare.

Museet har också flera tillfälliga utställningar av måleri och fotografi.

Lietuvos Teatro, Muzikos ir Kino Muziejus
Vilniaus 41

Sajudis Museum

Detta är både kontoret och museet för reformrörelsen som stod i spetsen för kampen för litauiskt självständighet mellan 1988 och 1990. På museet kan du se massor av litauiska pressklipp, broschyrer och olika propaganda som används i frihetskampen.

Sąjūdžio Muziejus
Gedimino 1

Leksaksmuseum

Detta nyöppnade museum riktar sig till barn och barnsliga själar i alla åldrar. Se historien om leksaker och spel från 1100 -talet och framåt, museet har utställningar av alla möjliga omöjliga leksaker. Det finns gott om föremål här att röra, leka med och till och med misshandla, Definitivt en plats att rekommendera för besökare med barn som kan ha tröttnat på kyrkor, sevärdheter och konstmuseer.

Žaislų Muziejus
Sköld 2

Ambermuseum och galleri

Detta är inte ett officiellt museum, men du kan få en fördjupad förklaring av färgen, skörden och bearbetningen av det baltiska guldet. Ganska intressant utställning.

Gintaro Museum of Music Gallery
Šv. Mykolo 8

Resor till Vilnius, Litauen

Läs om och få inspiration för en resa till staden, kolla efter de billigaste flygen och hotellen i Vilnius och Litauen.

Här kan du söka och jämföra priser för resor och semesterresor. På sajten hittar du också erbjudanden om resor samt allmän reseinformation, guider, ”bra att veta” och fakta om staden. Du hittar också uppdaterade aktuella väder- och väderprognoser för staden.

Sevärdheter och turer

Få en lokal guide för en personlig stadstur eller bli inspirerad av vårt partnerprogram med attraktioner och stadsturer.

Se de många erbjudandena

Hitta boende

Hotell eller lägenhet? Vilka är de bästa hotellen? och var kan jag hitta de bästa erbjudandena? Hitta inspiration om var du kan bo i ett urval av de bästa och rekommenderade hotellen och lägenheterna. Hotellrecensioner uppdateras av TrustYou kundrecensioner.

Karta och avstånd

Kontrollera Google-kartan om du vill veta vart du ska gå och beräkna avstånd eller få vägbeskrivningar.

Lokal information

När du besöker staden, dra nytta av den lokala turistinformationen, där du kan få gratis och professionell hjälp med att planera vad du ska se och göra på semester. På turistbyrån kan du också få ett brett utbud av broschyrer och kartor över staden och regionen gratis.

Nästa avsnitt ger mer lokal information om staden.

Vilnius Tourist Information Office

Pilies g. 2
01124 Vilnius

T: +370 5 262 9660

www: Website Link

Litauens turistbyrå

#Touristboard Lithuania Tourism Authority Social media WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE INSTAGRAM PINTEREST VIMEO #Lithuania #visitLithuania #iLithuania #touristinformation #touristoffice #touristboard

Närmaste terminaler till staden

Här kan du se vilka terminaler som är närmast din destination

Hyr din transport

Semester med "egen" transport är lätt att ordna och kan i många fall visa sig vara den billigaste lösningen.

Hyra en bil

Hitta de bästa priserna på biluthyrning med vår partnermotor som söker mellan både internationella och lokala biluthyrningstjänster, sök bland alla större uthyrningsföretag

Bra att veta

Nedan hittar du länkar till bra att veta när du är på semester.

Coronavirus & reserestriktioner Litauen

#Litauen #Covid19 Coronavirus status / statistik - Litauen Se statistik för landet i bekräftade och aktuella aktiva fall av Covid-19 / Coronavirus. Du kan också se statistik för dödsfall relaterade till viruset. Resebegränsningar för Litauen Situationen förändras snabbt, för bästa och mest tillförlitliga...

De bästa rätterna i Litauen

#Foodie Litauen Foodie Video Mat i Litauen Den typiska kosten består av varor som är lättillgängliga och inte dyra. Nationella rätter speglar den ekonomiska situationen och det faktum att vädret är kallt större delen av året, vilket skapar brist på grönsaker på...

Julmarknad i Vilnius

Vilnius turistinformation Hotel & Apartment Vilnius Vilnius julmarknad Vilnius, Litauens huvudstad, ligger i den östra delen av landet, nära gränsen till Vitryssland. Staden har sitt ursprung i det fjortonde århundradet och var omgiven av murar med torn och portar i början av...

Litauen i historieböckerna

#History Litauens historia video Historia i korthet Den första litauiska staten bildades 1230, efter att hertig Mindaugas förenat stammarna och länderna i området. Senare anses Gediminas vara den viktigaste förenaren av territoriet från Östersjön till Svarta havet. Han var en av de...

Väder och prognos

Här kan du se det aktuella vädret och väderprognosen för de kommande dagarna.

Vilnius
klar himmel
24.5 ° C
24.5 °
24.5 °
64 %
2.1kmh
0 %
mån
29 °
tis
29 °
ons
30 °
tor
28 °
fre
28 °

+ Information

Nedan finns bonusinformation om destinationen och du kan se och betygsätta destinationen i avsnittet om besökarnas betyg

Besökares recensioner

Nedan kan du se recensioner och reaktioner från andra besökare om staden, och du kan själv betygsätta staden. Du är välkommen att lägga till intressanta platser eller bra eller dåliga upplevelser av ditt besök.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel
Create your own review
VILNIUS
Average rating:  
 0 reviews

Länkar till sociala medier

Topp 10 populära hashtags på våra webbplatser:

#Resor #Flyg #Flygresor #Hotell #Travelblog #Guide #Hotelsok #Apartment #Tågresor #Flygsok

Mer populära hashtags är:

#lithuania #visitlithuania #vilnius #ivilnius #visitvilnius #touristinformation #sights #bestsights #sightseeing #vacation

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här