Gå till: Om, Hotell, Transport, Sevärdheter, Stadskarta, Information, Väder, SoMe, Priser eller sök i världen - ange ord eller del av ett ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Vukovar

Kroatien

#Croatia Resor till Kroatien Med många stadsplatser som är perfekt positionerade för att ge besökarna tillgång till den naturliga förundran och skönhet som är till synes överallt, ger Kroatien möjlighet att njuta av en semester på ditt sätt. Du kan bädda...

Jämför priser för resor och boende

Bara ett klick - prova multisökmotorn för de billigaste resorna och vistelserna, sök motorn på mer än 700 olika webbplatser för att hitta de billigaste erbjudandena.

Sevärdheter i video

Få reseinspiration i video om destinationen

Resor till Vukovar

Vukovar ligger där Donau och Vuka floder möts och här kan du få en spännande titt på staden, dess historia och kultur.

Vukovar skadades allvarligt under det kroatiska självständighetskriget. Cirka 2000 självorganiserade försvarare (Kroatiens armé var nästan obefintlig vid den tiden) försvarade staden i 87 dagar mot cirka 36 000 trupper från den serbiska dominerade JNA kompletterade med 110 fordon och stridsvagnar och dussintals flygplan. Staden led stora skador under belägringen och erövrades så småningom. Det uppskattas att 2000 försvarare och civila dödades, 800 försvann och 22 000 civila tvingades i exil.

Skadorna på Vukovar under belägringen har kallats de värsta i Europa sedan andra världskriget, vilket har gjort jämförelser med Stalingrad. Stadens vattentorn, fyllt med kulhål, bevarades av stadsplanerare för att tjäna som ett bevis på händelserna i början av 1990-talet.

Ändå är berättelserna om Vukovar en trängsel och kamp sedan kriget. Det finns delar av stadens infrastruktur som inte är restaurerad. Arbetslösheten är ibland topp 40%. Det är en stad som letar efter stunder av glädje och dessa finns i dess många årliga festivaler.

Festivaler i Vukovar

Vukovar Film Festival

Vukovar Film Festival är unik på grund av många saker. Det är den enda filmfestivalen i Donau-regionen och den enda som hålls bokstavligen på Donau. Den är utformad för att främja och sprida den kreativa utvecklingen av filmskapare från regionen, och den är organiserad i syfte att bidra till kulturell återställande i staden som förstördes i hemlandskriget. Temat för festivalen, filmerna från Donau-regionen, är logiskt kopplat till Vukovar som ett centrum för den kroatiska delen av Donau-regionen. Kulturella influenser har alltid spridit sig längs Donau. Eftersom Vukovar Film Festival är den enda filmfestivalen som fokuserar på denna region, försöker den internationellt att ansluta filmskapare från länderna i Donau-regionen, vars filmindustri är en av de viktigaste i världen.

Vukovar kammarmusikfestival

Vukovar kammarmusikfestival hålls under första halvan av juni i området Eltz Castle, Saint Rok Chapel och Church of Saint Filip and Jakov i Vukovar, och det börjar traditionellt med en konsert av Zagreb Philharmonic Orchestra. Gästerna på festivalen är soloartister och kammarensembler från Kroatien och Europa.

Vukovar Puppet Spring Festival

Vukovar Puppet Spring Festival grundades 1996 som en nationell teaterkonferens. Det finns cirka 15 dockteaterföreställningar som uppträder varje år, och under festivalens fem dagar ger de cirka 100 föreställningar i städerna och kommunerna i Vukovarsko-Srijemska län. Mitt i festivalen är staden Vukovar, där 16 föreställningar spelas, och där olika workshops och en prisutdelning hålls (för utmärkelsen för livsföreställning i bidrag till kroatisk dockteater). Festivalen hålls vid samma tid varje år, veckan före den heliga veckan före påsk. 2011 deltog 16 dockteatrar från Kroatien och utomlands (Pecs, Mostar) i festivalen.

St. Vinkos dag

St. Vinkos dag i Vučedol är ett evenemang som traditionellt hålls den 22 januari på Goldschmidt-gårdens mark. Detta evenemang markerar början på årets arbete i vingårdarna och det börjar med en välsignelse från vingårdarna. Korvar och andra härdade köttprodukter hängs på vinstockarna på grund av en tradition att genom att hänga stora korvar på vinstockar blir druvorna mer bördiga och druvklusterna stora. Samma legend säger att om istappar eller snö smälter dagen före middagstid och skapar pölar där en sparv kan bada, kommer året att bli fruktbart och det kommer att finnas så mycket vin att människor kan bada i det. Tillsammans med ett medföljande kultur- och konstprogram representerar detta evenemang en sann vingårdsupplevelse med glögg och delikatesser som besökare kan smaka på eller förbereda för elden.

Bonofest

Bonofest hålls varje år i mitten av maj. Det är en festival med andlig musik som hålls i kyrkan Saint Filip och Jakov. De två kvällarna på festivalen innehåller kända musiker såväl som mindre kända unga musiker som valdes av ett urval av proffs. Bortsett från att visa skönheten och rikedomen i andlig musik, uppmuntrar det textförfattare och kompositörer att skriva nytt material och bär budskapet om troens skönhet och det mänskliga behovet av andlighet.

Ethno messe

Ethno-mässan anordnas varje år av Vukovar City Tourist Board och äger rum i september i stadens centrum i ”Hotel Grand” -byggnaden. Olika hantverkare, vinmakare och andra producenter säljer sina handgjorda produkter som representerar arvet i denna del av Kroatien.

Vukovar advent festligheter

Vukovars adventsfestligheter börjar fyra veckor under advent, där en serie musik- och performanceevenemang anordnas. Varje evenemang är speciellt eftersom traditionell belysning av lamporna utförs. ”Silent night in Vukovar” är en traditionell julkonsert med den kroatiska nationella TV: n. Det hålls under Vukovars adventfirande i kyrkan St. Philip och James

Sevärdheter i Vukovar

Bland ett antal attraktiva byggnader som skadats hårt under det senaste kriget finns det mest intressanta herrgården Eltz från adelsfamiljen Eltz från 1700-talet, barockbyggnader i centrum av staden, fransiskanerklostret med församlingskyrkan St. Philip och James, vattentornet, födelseplatsen för Nobelpristagaren Lavoslav Ružička, den ortodoxa kyrkan St. Nicholas, Syrmia County Palace, etc.

Vattentorn

Vukovar vattentorn, 50 meter högt och med en volym på 2200 kubikmeter vatten, byggdes i slutet av sextiotalet i den då befintliga stadsparken och picknickområdet, den så kallade Najpar-bašča, vid ingången till Vukovar-distriktet Mitnica . Dess volym och storlek gjorde den till en av de största strukturerna i sitt slag i Europa vid den tiden. Fram till kriget hölls toppen av vattentornet en restaurang med utsikt över Vukovar, Donau och de omgivande vingårdarna i Syrmia. Under den serbiska aggressionen mot Vukovar var vattentornet ett av de vanligaste målen för fiendens artilleri och orsakade över 600 skador, och idag representerar det en symbol för seger och nytt liv. Strukturen kommer inte att återställas till sin ursprungliga funktion, utan kommer att bli ett minnesmärke för att fira det lidande och smärta som staden Vukovar har upplevt.

Magistratens byggnad

Magistratens byggnad som byggdes för stadens lokala administration byggdes i den senklassiska arkitektoniska stilen.

Centralapotek Kirchbaum

Byggd 1909 i den sena historismens anda med önskan om avskiljning.

Grand Hotel

Grand Hotel är det mest kända exemplet på monumental historisk arkitektur. Byggnaden byggdes av den stora markägaren Paunović som ett hotell enligt planerna för den berömda arkitekten Vladimir Nikolić från 1895-1897.

Gammalt vattentorn

Det byggdes 1913 på platsen för den tidigare marknaden, och det är en av de äldsta strukturerna av detta slag i Kroatien.

St. Nicholas kyrka

Den parochiala ortodoxa kyrkan Saint Nikolaj byggdes under en period från 1733 till 1737 med inslag av provinsiell barock.

Eltz slott

Byggandet av slottet började 1749 av ägaren till Vukovar greven Anzelmo Kazimir Eltz. Ursprungligen byggdes endast den centrala sektionen och flera ytterligare konstruktioner lades till de andra sektionerna. Det förstördes 1991, men en fullständig restaurering gjorde det möjligt att öppna det igen 2011.

 

Sevärdheter och turer

Få en lokal guide för en personlig stadstur eller bli inspirerad av vårt partnerprogram med attraktioner och stadsturer.

Se de många erbjudandena

Hitta boende

Hotell eller lägenhet? Vilka är de bästa hotellen? och var kan jag hitta de bästa erbjudandena? Hitta inspiration om var du kan bo i ett urval av de bästa och rekommenderade hotellen och lägenheterna. Hotellrecensioner uppdateras av TrustYou kundrecensioner.

Karta och avstånd

Kontrollera Google-kartan om du vill veta vart du ska gå och beräkna avstånd eller få vägbeskrivningar.

Lokal information

När du besöker staden, dra nytta av den lokala turistinformationen, där du kan få gratis och professionell hjälp med att planera vad du ska se och göra på semester. På turistbyrån kan du också få ett brett utbud av broschyrer och kartor över staden och regionen gratis.

Nästa avsnitt ger mer lokal information om staden.

Vukovar Tourist Information

J. J. Strossmayera 15
32000 Vukovar

T: +385 (0)32 442 889
F:
E: info@turizamvukovar.hr

www: website link

Kroatiens turistbyrå

#Touristboard Croatia Tourism Authority Iblerov trg 10/IV 10000 Zagreb T: +385 (0)1 4699 333 F: +385 (0)1 4557 827 Social media: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE #croatia #croatiafulloflife #visitcroatia #icroatia #touristinformation #touristoffice #touristboard

Närmaste terminaler till staden

Här kan du se vilka terminaler som är närmast din destination

Hyr din transport

Semester med "egen" transport är lätt att ordna och kan i många fall visa sig vara den billigaste lösningen.

Hyra en bil

Hitta de bästa priserna på biluthyrning med vår partnermotor som söker mellan både internationella och lokala biluthyrningstjänster, sök bland alla större uthyrningsföretag

Bra att veta

Nedan hittar du länkar till bra att veta när du är på semester.

Coronavirus & reserestriktioner Kroatien

#Kroatien #Covid19 Coronavirus status / statistik - Kroatien Se statistik för landet i bekräftade och aktuella aktiva fall av Covid-19 / Coronavirus. Du kan också se statistik för dödsfall relaterade till viruset. Resebegränsningar för Kroatien Situationen förändras snabbt, för bästa och mest tillförlitliga...

De bästa rätterna i Kroatien

#Foodie Kroatien Foodie Video Mat i Kroatien Köket i Kroatien är otroligt varierat eftersom det kommer från två väldigt olika kulturella bakgrunder. På grund av sin långa kustlinje är Medelhavstraditioner och skaldjur mycket viktiga för det kroatiska köket, medan dess position i...

Kroatien i historieböckerna

#History Kroatiens historia video Historia i korthet Utgrävningar som utförts i Kroatien tyder på att det har varit ockuperat sedan den paleolitiska åldern. Östra Slavonien, en av de fyra historiska regionerna i Kroatien, var grunden för en kultur som så småningom skulle...

Väder och prognos

Här kan du se det aktuella vädret och väderprognosen för de kommande dagarna.

Vukovar
klar himmel
21.9 ° C
25 °
21.9 °
64 %
2.1kmh
0 %
tor
22 °
fre
28 °
lör
17 °
sön
21 °
mån
20 °

+ Information

Nedan finns bonusinformation om destinationen och du kan se och betygsätta destinationen i avsnittet om besökarnas betyg

Besökares recensioner

Nedan kan du se recensioner och reaktioner från andra besökare om staden, och du kan själv betygsätta staden. Du är välkommen att lägga till intressanta platser eller bra eller dåliga upplevelser av ditt besök.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel
Create your own review
VUKOVAR
Average rating:  
 0 reviews

Länkar till sociala medier

Topp 10 populära hashtags på våra webbplatser:

#Resor #Flyg #Flygresor #Hotell #Travelblog #Guide #Hotelsok #Apartment #Tågresor #Flygsok

Mer populära hashtags är:

#Vukovar #iVukovar #visitVukovar #croatia #hrvatska #croatiafulloflife #visitcroatia #adriaticsea #touristinformation #sights #bestsights #sightseeing #vacation

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här