Gå till: Om, Hotell, Transport, Sevärdheter, Stadskarta, Information, Väder, SoMe, Priser eller sök i världen - ange ord eller del av ett ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

#Waterford

Irland

#Ireland Resor till Irland Irland erbjuder sina besökare böljande gröna kullar, stenmurar, lantlig mat, och en förtrollning som inte liknar någon annan. Du kan självklart gå på guidade turer i de otaliga slott som pryder landsbygden, och köa för att kyssa Blarney...

Jämför priser för resor och boende

Bara ett klick - prova multisökmotorn för de billigaste resorna och vistelserna, sök motorn på mer än 700 olika webbplatser för att hitta de billigaste erbjudandena.

Sevärdheter i video

Få reseinspiration i video om destinationen

Resor till Waterford

Waterford är inte bara den äldsta staden i hela Irland, utan även en av de mest fascinerande att utforska. Staden grundades av vikingarna under 800-talet när de kom för att invadera landet men de lokala irländska invånarna drev tillbaks vikingarna runt år 900. En av de mest minnesvärda sevärdheterna i staden är Reginalds Tower som är den äldsta urbana stadsbyggnaden i hela landet och även det äldsta monumentet som fortfarande har kvar sitt ursprungliga vikinga namn.

Waterford är Självklart Känt för sin Kristall!

Waterford har alltid varit i centrum för Irlands glasindustrin och denna tradition har gjort att orten är känd över hela världen för den kristall som tillverkas här. Detta hantverk daterar tillbaks till 1700-talet och många av de allra bästa glasverken kan ses på House of Waterford Crystal som ligger i staden. Här får du en grundlig rundtur över vad som verkligen krävs för att skapa kristallglas med fot, figurer och berlocker, samt hur komplicerat detta yrke egentligen är.

Om du är på humör för att upptäcka ännu fler skatter så bör du ta dig tiden att strosa genom Waterford Tresaures Medeltida Museum. Detta museum hittar du vid Reginalds Tower och du kan välja att antingen ta en guidad rundtur som återberättar utställningsföremålens historia eller så kan du välja och ta en rundtur på egen hand. Det finns gott om vikinga föremål i denna samling men det är även en populär destination för skolklasser. Därför kan ett besök under en skoldag innebära att du behöver tampas med flertalet stora grupper.

Varför inte Inta en Bit av den Irländska Himmelen?

En av de mest fantastiska platserna att besöka i Waterford är Mount Congreve House and Gardens. Här finner du vidsträckta trädgårdar, många vandringsspår och möjligheter till upptäcktsfärd, en nivå av lugn och ro som är mycket svårslagen, och ett brett utbud av växter och blommor. Här finns även en häpnadsväckande gammal magnolia! Trädgården tar en liten entreavgift och är tyvärr inte så lättillgänglig för de som har någon typ av fysisk nedsättning då området har långa gångavstånd och många trappor.

Många väljer att uppleva Vikinga triangeln när de är i staden, men ett av de mest förbisedda platserna i Waterford är den lokala naturparken. Här finns flertalet vandringsspår med gott om stigar, öppna vyer och du kan få en underbar utsikt över staden till ditt minnesalbum om du skulle önska. Leksaksutrustning finns tillgängligt för barnen och parken är även hundvänlig så se till att ta med dig en packad lunch om det irländska solskenet ler över dig!

Är du redo att utforska allt det som Waterford har att erbjuda? Dessa tips är bara början på alla de äventyr du kan ha i staden. Släng på dig ett par bekväma skor, ta dig ut och börja upptäcka detta fantastiska samhälle redan idag!

 

Sevärdheter och turer

Få en lokal guide för en personlig stadstur eller bli inspirerad av vårt partnerprogram med attraktioner och stadsturer.

Se de många erbjudandena

Hitta boende

Hotell eller lägenhet? Vilka är de bästa hotellen? och var kan jag hitta de bästa erbjudandena? Hitta inspiration om var du kan bo i ett urval av de bästa och rekommenderade hotellen och lägenheterna. Hotellrecensioner uppdateras av TrustYou kundrecensioner.

Karta och avstånd

Kontrollera Google-kartan om du vill veta vart du ska gå och beräkna avstånd eller få vägbeskrivningar.

Lokal information

När du besöker staden, dra nytta av den lokala turistinformationen, där du kan få gratis och professionell hjälp med att planera vad du ska se och göra på semester. På turistbyrån kan du också få ett brett utbud av broschyrer och kartor över staden och regionen gratis.

Nästa avsnitt ger mer lokal information om staden.

 

Irlands turistbyrå

#Touristboard Ireland Tourism Authority Tourism Ireland, 5th Floor Bishop's Square, Redmond's Hill, Dublin D02 TD99 Ireland Social media: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM GOOGLE+ PINTEREST #Ireland #visitIreland #iIreland #touristinformation #touristoffice #touristboard

Närmaste terminaler till staden

Här kan du se vilka terminaler som är närmast din destination

Hyr din transport

Semester med "egen" transport är lätt att ordna och kan i många fall visa sig vara den billigaste lösningen.

Hyra en bil

Hitta de bästa priserna på biluthyrning med vår partnermotor som söker mellan både internationella och lokala biluthyrningstjänster, sök bland alla större uthyrningsföretag

Bra att veta

Nedan hittar du länkar till bra att veta när du är på semester.

Coronavirus & reserestriktioner Irland

#Irland #Covid19 Coronavirus status / statistik - Irland Se statistik för landet i bekräftade och aktuella aktiva fall av Covid-19 / Coronavirus. Du kan också se statistik för dödsfall relaterade till viruset. Resebegränsningar för Irland Situationen förändras snabbt, för bästa och mest tillförlitliga...

Irland valuta, Euro

1, 2, 5, 10, 20, 50 cent 1, 2 euro5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 euro European Central Bank#ireland #euro #currency

Väder och prognos

Här kan du se det aktuella vädret och väderprognosen för de kommande dagarna.

Waterford
växlande molnighet
12 ° C
12.8 °
11.7 °
37 %
2.6kmh
40 %
tor
11 °
fre
10 °
lör
13 °
sön
11 °
mån
10 °

+ Information

Nedan finns bonusinformation om destinationen och du kan se och betygsätta destinationen i avsnittet om besökarnas betyg

 

Besökares recensioner

Nedan kan du se recensioner och reaktioner från andra besökare om staden, och du kan själv betygsätta staden. Du är välkommen att lägga till intressanta platser eller bra eller dåliga upplevelser av ditt besök.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel
Create your own review
Waterford
Average rating:  
 0 reviews

Länkar till sociala medier

Topp 10 populära hashtags på våra webbplatser:

#Resor #Flyg #Flygresor #Hotell #Travelblog #Guide #Hotelsok #Apartment #Tågresor #Flygsok

Mer populära hashtags är:

#Waterford #iWaterford #VisitWaterford #Ireland #VisitIreland #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här