Sök i världen - ange ord eller del av ett ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

#Liverpool

Liverpool

#Liverpool Visit Liverpool Något som de flesta inte kan prata om är det faktum att Liverpools ekonomiska expansion på 1700 -talet möjliggjordes av slavhandeln i Atlanten. Dessutom var det också i denna hamnstad som RMS Titanic hade sin registreringsport. Tack vare stadens...

Liverpool Citytour Video

Jämför priser för resor och boende

Bara ett klick - prova multisökmotorn för de billigaste resorna och vistelserna, sök motorn på mer än 700 olika webbplatser för att hitta de billigaste erbjudandena.

Liverpool

Liverpool är fullt av kultur, spänning och en viktig sjöfartshistoria. Staden är känd för sin Mersey-strand och här har Liverpool byggt om många områden som har en oöverträffad arkitektur. Den trendiga Albert Dock är särskilt tilltalande med museer, kaféer, barer och butiker. Andra spännande områden är Stanley Dock, Waterloo, Wapping och Pier Head.

Liverpool är en världsstad med ett stort universitet och Liverpool är också känt över hela världen för att vara födelseplatsen för det berömda bandet The Beatles.

Förslag weekend i Liverpool

Några av Liverpools mest populära sevärdheter är den anglikanska katedralen som ligger i hjärtat av stadskärnan med spektakulär arkitektur. Metropolitan Cathedral of Christ the King är en elegant cirkulär byggnad byggd i mitten av 1900-talet. Cavern Club där The Beatles uppträdde nästan 300 gånger under 1960-talet. 20 Forthlin Road är huset där Paul McCartney växte upp, det ägs nu av National Trust. Den populära The Beatles Story Experience är inrymd i den imponerande Britannia Pavilion vid Albert Dock.

Rådhuset är den berömda byggnaden byggd i mitten av 1700-talet med en stor kupol och en hög staty av Britannia. Sudley House är ett stort hus på landet med en stor samling historiska målningar, antika möbler och vackert anlagda trädgårdar. Royal Liver Building byggdes i början av 1900-talet med höga torn och med en av de största klockorna i Storbritannien.

För fotbollsälskare som bor med ett av stadens bästa fotbollslag är det ett måste att besöka Goodison Park Stadium där Everton Football Club ligger. Men det finns mer för fotbollsälskare – Det finns två fotbollslag i Liverpool, det andra laget heter Liverpool FC och de spelar på en stadion som heter Anfield, även här finns det möjlighet att åka på turné. Liverpool Football Club Museum är fullt av intressanta utställningar och information om Liverpool FC.

Det finns ett antal utmärkta museer i denna stad i Merseyside, såsom Liverpool Museum – ett av de viktigaste museerna i området, med imponerande information om naturhistoria; Merseyside Maritime Museum – beläget i det energiska Albert Dock-området, hem för en enorm mängd maritima artefakter; Museum of Liverpool Life – med många historiska stadsartefakter, inklusive musik- och sportminnen; ; och stadens alldeles egna Tate Gallery – med ett antal tillfälliga utställningar under hela året och en stor permanent samling modern konst.

Liverpool har också ett stort antal parker och trädgårdar, alla med stora ytor och många med utmärkta faciliteter för sport. Mest populära är Ness Botanic Gardens, Calderstones Park, Clarkes Gardens, Newsham Park, Princes Park och Sefton Park.

University of Liverpool är ett av de ledande universiteten i Storbritannien, högt ansedd för sin undervisning och utmärkta forskningsfaciliteter. Med mer än 50 olika avdelningar och skolor, och närmare 20 000 elever. Liverpool University är högt ansedd i hela Europa och täcker mer faktiska ämnesområden än de flesta andra universitet över hela landet.

Liverpool är en livlig och mycket mångsidig stad att besöka när som helst på året. Vädret och klimatet i Merseyside-området är i allmänhet bäst under sommarmånaderna maj, juni, juli, augusti och september.

Bra att veta

Nedan hittar du länkar till bra att veta när du är på semester.

Coronavirus & reserestriktioner Storbritannien

#Storbritannien #Covid19 Coronavirus status / statistik - Storbritannien Se statistik för landet i bekräftade och aktuella aktiva fall av Covid-19 / Coronavirus. Du kan också se statistik för dödsfall relaterade till viruset. Resebegränsningar för Storbritannien Situationen förändras snabbt, för bästa och mest tillförlitliga...

Ferry Terminal Birkenhead (Liverpool)

#BirkenheadHarbour 12 Quays Ferry Terminal Birkenhead CH41 1FE United Kingdom Terminal Information, Terminal Transfer, Hotel, Transport Links, City Guide, Tourist Information, Arrivals, Departures, Contact Information

Liverpool John Lennon Airport

#LPL #Airport Liverpool John Lennon Airport Liverpool Airport Speke Hall Ave Speke Liverpool L24 1YD United Kingdom Airport website IATA: LPL ICAO: EGGP ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Airport Transfer, Hotel, Transport Links, City Guide, Tourist Information, Live Arrivals, Live Departures, Contact Information Liverpool John Lennon Airport Arrivals powered by Airportia Liverpool John Lennon...

Storbritannien valuta, Pound

1 Pound = 100 pence. 1, 2, 5, 10, 20, 50 pence £1, £2 pound£5, £10, £20, £50 Bank of England#UK #pound #gbp #currency

Länkar till sociala medier

Error decoding the Instagram API json

Topp 10 populära hashtags på våra webbplatser:

#Resor #Flyg #Flygresor #Hotell #Travelblog #Guide #Hotelsok #Apartment #Tågresor #Flygsok

Mer populära hashtags är:

#Liverpool #UK #Citytour #Citywalk

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här