Sök i världen - ange ord eller del av ett ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

#Oslo

Oslo

#Oslo Resor till Oslo Grundades runt millennieskiftet på 1000-talet, Oslo har spelat många roller i historien. Det har varit en central handelsnav, grundvalet till den norska tronen, och har spelat en stödjande roll i Skandinaviens utveckling till andra influenser också. Eftersom...

Oslo Citytour Video

Jämför priser för resor och boende

Bara ett klick - prova multisökmotorn för de billigaste resorna och vistelserna, sök motorn på mer än 700 olika webbplatser för att hitta de billigaste erbjudandena.

Oslo

Oslo utvecklas snabbt och här finns något för alla, under de senaste åren har särskilt stadsdelarna Toyen och Grünerløkka blivit populära med massor av restauranger, kaféer och barer. Om du vill ha natur är Oslo också en perfekt plats med skog och fjordar, allt inom bekvämt räckhåll från stadskärnan.

Förslag weekend i Oslo

När du är i Oslo är du nära vattnet, åk till stadens maritima hjärta och utforska livet längs vattnet. Det är här färjorna och kryssningsfartygen lägger till och det är en trevlig promenad från Aker Brygges restauranger och Sørengabroen.

Idag är de gamla magasinen inredda som caféer och barer och en fin sommardag finns en havsvattenbassäng för ett dopp. Längs vägen finns informationstavlor med bilder och text om hur Oslos strandpromenad har förändrats från industriområde till storattraktion.

Känner du för shopping är stadsdelen Frogner det traditionella shoppingområdet i Oslo, Arkaden Shoppingcenter har bra erbjudanden. Grünerløkka, öster om stadens centrum, är ett före detta industridistrikt som har många vintageklädesbutiker och gallerier. I Grünerløkka är gatorna runt Thorvald Meyers gate det bästa stället. Njut av en mikrobryggeriöl på Grünerløkka Brygghus. Parkteatern är en bar och en lokal ombyggd från en art déco-biograf.

Kom ihåg ett besök på Nobels fredscenter, där den permanenta utställningen berättar historien om det världsberömda fredspriset. Cirka 127 nobelpristagare har fått priset sedan 1901, framför allt Malala Yousafzai 2014 och Barack Obama 2009. Följ en väg av lysdioder genom ett mörkt rum och berätta historien om varje pristagares kamp på skärmar när du passerar.

Vill du koppla av mitt i storstaden bör du besöka Slottsparken där Kungliga slottet ligger, det är den största stadsparken och ett populärt ställe för en picknick eller en promenad. Alternativt kan du ta färjan till halvön Bygdøy. Det är en kort resa på 10 minuter till museisjön med regelbundna avgångar från maj till september. Mest imponerande är Vikingaskeppsmuseet med fartyg från 800-talet.

Om du är intresserad av konst, besök National Gallery. Målaren Edvard Munch är Oslos mest kända medborgare, och Munch-rummet i galleriet är en pilgrimsfärd för att se hans mest kända verk, Skriet.

Njut av en solnedgång på Operan. En av stadens imponerande byggnader är den modernistiska Norska Nationaloperan. Det finns guidade turer under dagen. Om du behöver en selfie, har ta en solnedgångsselfie på det kantiga vita taket blivit ett Oslo Selfie-Måste.

Bra att veta

Nedan hittar du länkar till bra att veta när du är på semester.

Coronavirus & reserestriktioner Norge

#Norge #Covid19 Coronavirus status / statistik - Norge Se statistik för landet i bekräftade och aktuella aktiva fall av Covid-19 / Coronavirus. Du kan också se statistik för dödsfall relaterade till viruset. Resebegränsningar för Norge Situationen förändras snabbt, för bästa och mest tillförlitliga...

De bästa rätterna i Norge

#Foodie Norge Foodie Video Mat i Norge På grund av sin kustlinje är fisk naturligtvis en integrerad del av det norska köket. Många rätter består av råvaror som traditionellt finns i Norge och som sådan är det stort fokus på vilt som...

Ferry Terminal Oslo

#OsloHarbour Akershusstranda 31 0150 Oslo Norway Terminal Information, Terminal Transfer, Hotel, Transport Links, City Guide, Tourist Information, Arrivals, Departures, Contact Information

Länkar till sociala medier

Error decoding the Instagram API json

Topp 10 populära hashtags på våra webbplatser:

#Resor #Flyg #Flygresor #Hotell #Travelblog #Guide #Hotelsok #Apartment #Tågresor #Flygsok

Mer populära hashtags är:

#Oslo #Norway #Citytour #Citywalk

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här